pirmdiena, 2014. gada 29. decembris

Gaismas Skolotāja Lanto 2014.gada 25.decembra vēstījums “Bez īsto, garīgo tradīciju uzturēšanas nav iespējama sekmīga sabiedrības attīstība”

ES ESMU Lanto.
Es atkal atnācu. Es ļoti ceru, ka mūsu šīsdienas saruna būs noderīga jums, jūsu dvēselēm.
Jūs zināt, ka jūsu laikā ļoti svarīgi tieši ir koncentrēt visus spēkus iekšējā līdzsvara saglabāšanai. Jūsu enerģiju līdzsvara saglabāšanai. Tāpēc es neatklāšu nekādu noslēpumu, ja teikšu jums, ka īstenībā visus cilvēka garīgos sasniegumus nosaka tikai viens: spēja saglabāt iekšējo mieru un vienotību ar Radītāju, neņemot vērā nekādus ārējos apstākļus.
Tieši to cilvēces Skolotāji ir centušies panākt, lai šī īpašība būtu viņu skolniekiem.
Vienmēr, kad Liels Skolotājs atnāca iemiesojumā, viņš radīja uzticīgu čhēla loku savā tuvumā. Un tieši šie čhēla nodrošināja Gaismas misiju, ar kurām pastāvīgi nāk cilvēces Skolotāji,  atbalstu un panākumus.
Taču jūsu laikā ir zaudēts pats guru čhēla attiecību jēdziens.
Kad cilvēces vairākuma apziņa pastāvīgi ir tīri dzīvniecisku instinktu un vajadzību apmierināšanas līmenī, tad ir neiespējami sagaidīt augstus garīgus sasniegumus.  Visus garīgos sasniegumus vienmēr ir nodrošinājušas noteiktu garīgo skolu tradīcijas. Vienmēr ir pastāvējis garīgo tradīciju uzturēšanas institūts. Jūsu laiks ir izņēmums.
Senākos laikos cilvēki zināja, ka bez īsto garīgo tradīciju uzturēšanas nav iespējama sekmīga sabiedrības attīstība.
Jebkura sabiedrība, no kuras pamatiem pavisam aizvāktas garīgās tradīcijas, ir lemta deģenerācijai un izmiršanai.
Ar visu šķietamo pašlaik uz Zemes pastāvošās zelta teļa pielūgšanas civilizācijas pievilcību šai civilizācijai nebūs turpinājuma. Diemžēl tā ir iznīcībai lemta tāpēc, ka ir atdalījusi sevi no Dieva un līdz ar to atdalījusi sevi no Dievišķās enerģijas avota. Bet jūs zināt, ka viss šajā pasaulē pastāv un tiek uzturēts tikai ar Dievišķo enerģiju.
Tikai brīvprātīgi atsakoties no enerģijas avota, civilizācija nolemj sevi nebūtībai.
Tā vienmēr ir bijis pagājušajos laikos.
Diemžēl tā cilvēces vēsture, kas ietilpināta pašlaik esošajās hronikās, aptver tikai dažus tūkstošus gadu. Ja jums būtu iespēja dziļāk ielūkoties laikmetu dzīlēs, tad jūsu priekšā parādītos dzīvi piemēri, kā atšķelšanās no Dieva un Dievišķās enerģijas nepareiza izlietošana izraisījusi no tehniskā viedokļa ļoti augsti attīstītu civilizāciju iznīcināšanu.
Tuvākais vēsturiskais piemērs ir Atlantīdas iznīcināšana. Vēl saglabājušās leģendas stāsta, ka milzīgais kontinents tika iznīcināts dažās dienās: nogremdēts okeāna dzelmē.
Dzīvi palika tikai cilvēces Skolotāju izredzētie sekotāji, kas savās sirdīs bija saglabājuši uzticību Dievam.
Tajā laikā, apmēram pirms miljona gadu, Atlantīdas kontinents bija nepārtrauktā kara stāvoklī. Ļaudis, kas dzīvoja uz šī kontinenta, bija sadalījušies pēc galvenā principa: attieksmes pret Dievu un Viņa Likumu.
Daļa ļaužu izmantoja Dievišķo enerģiju tikai un vienīgi savu aizvien pieaugošo vēlmju un iegribu apmierināšanai.
Otra, mazākā cilvēces daļa, saglabāja uzticību Dievam. Šīs divas ļaužu grupas bija pastāvīgā naidā un opozīcijā viena otrai.
Šie tiešām ir divi pēc savas būtības pilnīgi pretēji cilvēces attīstības virzieni: pirmais ir vērsts kalpošanai savam ego un tā vēlmju apmierināšanai, otrais – kalpošanai Dievam un savam tuvākajam.
Paraugieties uzmanīgi uz situāciju, kas pašlaik ir izveidojusies pasaulē. Vai jums nešķiet, ka vēsture atkārtojas?
Tā atkārtojas ar apskaužamu nemainīgumu. Bet jūsu laikā cilvēku, kas aizstāv īstos Dievišķos principus savā dzīvē, procentuāli ir kļuvis ievērojami mazāk.
Tas ir izskaidrojams ar to, ka uz planētas pašlaik atrodas nesekmīgie, tie cilvēki, kas savā attīstībā, savā garīgajā attīstībā ir atpalikuši no cilvēces vairāk attīstītās daļas, tās daļas, kas pašlaik mīt augstākos enerģētiskos līmeņos.
Jūsu laiku sauc par Kali Jugu. Šis tieši ir degradācijas laikmeta, cilvēku dzīves bez Dieva prioritātes, apzīmējums.
Ar visu šķietamo ārējo spožumu un visiem tīri tehniskajiem sasniegumiem esošā civilizācija ir lemta iznīcināšanai tieši tāpēc, ka tā ir atdalījusi sevi no Dieva un Viņa Likuma.
Lielais, arvien pieaugošais zemeslodes iedzīvotāju skaits liecina par kāda kritiska punkta tuvošanos. Savā bezgalīgajā žēlastībā Radītājs dod izdevību visām dvēselēm izpaust savu īsto Dievišķo dabu. Bet, tā kā pašlaik iemiesotie indivīdi virknē tūkstošiem iepriekšējo iemiesojumu ir demonstrējuši nedievišķu uzvedību, tad apstākļi, kādos viņiem tagad ir jādemonstrē Dievišķi uzvedības paraugi, nav tie vislabākie.
Tā darbojas Karmas likums.
Ja cilvēki vēlas izdabāt savām vēlmēm un kaislībām, tad ar katru nākamo iemiesojumu viņi nokļūst arvien un arvien sliktākos apstākļos, kas ir par šķērsli viņu Dievišķās dabas izpausmēm.
Manis aprakstītajā ainā nav nekā apokaliptiska un bezcerīga. Katram cilvēkam ir izdevība mainīt savu centienu vektoru uz Dievišķo jebkurā brīdī.
Mūsu uzdevums ir nākt un dot jums Mācību, kas ir tiešām drošs pareizā virziena, jūsu dvēseļu nemirstības virziena rādītājs.
Tie, kas atradīs sevī spēkus un vīrišķību, ticību un tiekšanos un dosies mūsu norādītajā virzienā, radīs nākamās Zelta Laikmeta civilizācijas graudus.
Tie, kas dos priekšroku savai dzīvnieciskajai dabai, galu galā saņems iemiesojumu tādos apstākļos, kas visvairāk atbilst viņu iekšējai būtībai.
Es ceru, ka šodien mums bija svarīga saruna, kas daudz ko izskaidroja jūsu dvēselēm.
ES ESMU Lanto.
 
Tatjana Mikušina, 2014
Tulkojusi Lauma Ērgle