pirmdiena, 2014. gada 29. decembris

Gaismas Skolotāja El Morija 2014.gada 27.decembra vēstījums “Mēs skaidri norādām Ceļu”

ES ESMU El Morija!
Jā, nu ir pienācis laiks mūsu pēdējam Vēstījumam šajā ciklā.
Ir žēl šķirties, bet Dievišķās iespējas laiks ir beidzies.
Mēs ar nožēlu izdarām neiepriecinošu secinājumu, ka lielāko daļu mūsu pūļu un enerģijas, kas iztērēta, dodot mūsu Vēstījumus desmit gadu laikā, mūsu iemiesojumā esošie čhēla nav apguvuši.
Pārāk klusa ir mūsu balss, tik tikko sadzirdama tās kakofonijas fonā, kas nepārtraukti ieplūst jūsu pasaulē no televizoru ekrāniem un skaļruņiem.
Bet tā vēl ir tikai puse bēdas. Lielākās grūtības ir tās, ka savu apziņu jūs paši esat pilnīgi bloķējuši pret mūsu vibrācijām.
Mēs nākam un nemitīgi sūtām savus starus, kas modina jūsu snaudošo apziņu.
Lūk, beidzot, kad mēs ar ārkārtīgām pūlēm un, pateicoties milzīgajai Dievišķajai žēlastībai, varējām novadīt jūsu pasaulē mūsu nenovērtējamo Mācību, tad ko mēs redzam pēc desmit gadu ilga, rūpīga darba?
Mēs vērojam tikai vājus Dievišķās apziņas uzplaiksnījumus, kas parādās te un tur uz zemeslodes.
Pārāk nepārliecinoša Karmas Valdei un šī Visuma Augstākajai Padomei ir šāda vāja atbalss no mūsu pūlēm, lai saņemtu papildu iespēju un papildu enerģijas rezervi.
Mīļotie, Dievam nav nekādu ierobežojumu.
Dievam ir iespējams absolūti viss!
Tomēr mēs esam spiesti rēķināties ar jūsu brīvo gribu. Mēs nevaram ar varu piespiest jūs iet evolucionārās attīstības ceļu.
Mēs varam pūlēties un pārliecināt jūs, bet mēs nevaram piespiest. Tāda ir mūsu atšķirība no daudziem citiem skolotājiem un viņu pārstāvjiem, kas te un tur tiek pasludināti uz planētas.
Jūs zināt, ka mēs kā cilvēces Skolotāji vienmēr sniedzam palīdzību un pastāvīgi dodam mūsu Mācību neskaitāmus gadu tūkstošus ilgi.
Bet jūs esat informēti arī par to, ka jūsu pasaule ir duāla pasaule. Tajā pastāv kā Labais, tā arī ļaunais, kā Gaisma, tā arī tumsa. Katrs no jums var pārliecināties par to, uzmanīgi palūkojoties visapkārt.
Tik tiešām šī pasaule ir dažādu pretēju parādību sajaukums. Un tikai, pateicoties mūsu dotajai Mācībai par atšķiršanu, Mācībai par Labo un ļauno un Mācībai par Iesvētījumu Ceļu, tās dvēseles, kas izvēlas evolucionāro attīstības ceļu, ir spējīgas vārda tiešajā nozīmē viena iemiesojuma laikā izrauties no ilūzijas važām.
Mēs skaidri norādām Ceļu. Mēs sniedzam palīdzību visiem, kas lūdz mūsu palīdzību un atbalstu.
Bet mēs nevaram sniegt jums palīdzību pret jūsu gribu un  tad, kad jūs kritizējat mūs, kritizējat mūsu Sūtni.
Mīļotie, visa Mācība tiek dota ar dziļas Mīlestības un Līdzcietības jūtām pret Zemes cilvēci. Arī apgūt šo Mācību jūs spējat tikai ar absolūtās Mīlestības jūtām pret Dievu un Valdoņiem.
Tāpēc tad, kad jūsu sirdis ir pilnas ar naidu un sava nožēlojamā stāvokļa  vaininieku meklēšanu ārpus sevis, mēs ne ar ko nevaram jums palīdzēt.
Piekrītiet, ka daudz vieglāk ir atrast vainīgos kaut kur ārpus sevis: kādā valstī, šķirā vai sociālajā slānī, rasē vai tautā, ticībā vai reliģijā nekā aizrakties līdz visa tā, kas ar jums notiek dzīvē, īstajam cēlonim.
Likums saka, ka visam, kas ar jums notiek jūsu dzīvē, cēlonis esat jūs paši, jūsu pagātnes izvēles un rīcība.
“Ko sēsi, to pļausi”.
Tāpēc visi gudrie visos laikos ir nodarbojušies tikai ar cīņu ar saviem trūkumiem un nepilnībām. Viņi ļoti labi saprata, ka vairāk pilnīgotai apziņai atbilst vairāk pilnīgota apkārtējā pasaule.
Tāpēc tā pasaule, kurā jūs pašlaik atrodaties, ir jūsu nepilnīgās apziņas atspoguļojums.
Nav jēgas meklēt, kas vainīgs, ja jums visapkārt, ārpus jums ir netaisnība.
Ja aplūko jūsu dzīvi no viena iemiesojuma viedokļa, tad reti var izsekot, kā mainās viss ap jums, kad mainās jūsu apziņa. Ir jābūt ļoti no kņadas attālinātam gudrajam, lai saprastu tās dažkārt netveramās pārmaiņas, kas norisinās jūsu apkārtnē.
Tomēr, ja jūs ticat Dievam un Viņa Likuma Gudrībai, tad jūs saprotat, ka jūsu piedzimšana noteiktos apstākļos jau atbilst jūsu iestrādēm veselā jūsu iepriekšējo iemiesojumu virknē.
Ja jūs esat cieši nolēmuši, neņemot vērā nekādus ārējos apstākļus, par spīti visam, kas pastāv jūsu pasaulē, iet Dievišķo Ceļu, tad jūsu pūles katru dienu 100 procentos gadījumu sniegs jūsu dvēselei nenovērtējamu palīdzību.
Šai palīdzībai nav katrā ziņā jāparādās kā bagātībai, veselībai un ilgam mūžam. Bet iekšējās laimes, miera, harmonijas un Mīlestības stāvoklim dažkārt ir daudz lielāka vērtība jūsu pasaulē nekā pasaules bagātībām, un jūsu laikā uz Zemes tas sastopams daudz retāk.
Visas mūsu pūles mēs veltām tam, lai jūs būtu laimīgi un pastāvīgi būtu Dievā.
Šodien es šķiros no jums ar lielu cerību, ka tai vai citā pakāpē mēs varēsim turpināt mūsu darbu ar mūsu uzticīgajiem čhēla.
 
ES ESMU Valdonis Morija!
 
Tatjana Mikušina, 2014
Tulkojusi Lauma Ērgle