svētdiena, 2014. gada 22. jūnijs

par E-vielām, ko mēs ēdam...

 

Mēs aizvien vairāk attālināmies no zemes un tās patiesajiem apstrādātājiem un aizvien mazāk zinām ,kā tiek ražota mūsu pārtika.
Maizei ir pievienotas 5 piedevas E 471, E322, E481, E472e, E300 ,kuras destruktīvi ietekmē psihi : palēnina domāšanas procesu ,pamodina zemākus instinktus ,kavē garīgo izaugsmi ,izraisa personības degradēšanos.
Ja šīs vielas kopā ar barību ēd pastāvīgi ( pat tad ,ja ēd maz un ne katru dienu ), tās cilvēkā kultivē nežēlību ,histēriskumu ,Dievišķās atklāsmes nepieņemšanu un pilnīgu morāli tikumisku trulumu.
Pie šīs grupas pieder : E120 ,E140 -141, E 153, E 161, E 161g, E 252, E 270, E 280 ,E 322, E 325 - 327, E 352, E 385,E 404, E 422 ,E 431-436 ,E 450 ,E 470a, E 470b, E 471, e 472A , E472b, E472d, E 472e ,E 472f ,E 481 ,E 483 ,E 491 - 495, E 509 ,E 516 E 526 ,E 540 ,E 542 ,E 545, E 552, E 570, E 572,E 585, E 623, E 627, E 631 E 635 ,E 640, E 904 ,E 920.
E 230 - veicina ātru vēža šūnu veidošanos.
E 230 - 231 - provocē ādas slimību veidošanos.
E 233 - nonāvē organisma dzīvās šūnas ,sagrauj bioenerģētikas matricas kodējumu , ir cilvēces iznīcināšanas programmas tiešs izplatītājs.
Šīs piedevas enerģētiski sevišķi bīstamas ,tādēļ nekādā gadījumā nav lietojamas - to izraisītās sekas ir neatgriezeniskas. Pie šīs grupas pieder arī visas sintētiskās pārtikas krāsvielas ,kuras kuras tik labprāt izmanto bērnu saldumos. Šī grupa satur : E 102 - 106 ,E 110 -111 ,E 120 -131 ,E 141 ,E 150 ,E 152 E 155 E 171 E 173 ,E 180 ,E 201 ,E 220 - 224 E 228 ,E 233 ,E 241 - 242 ,270 ( KROPĻO BĒRNUS) e 400 -405 ,E 477 ,E 501- 503 ,E 510 ,E 513 E 527 ,E 620 ,E 636 - 637 E 952 .
E 450 ,466 izraisa bīstamus kuņģa traucējumus ,
E 250 izraisa slimības , kas saistītas ar arteriālā spiediena traucējumiem,
E 120 nonāvē organisma dzīvās šūnas ,ir cilvēces iznīcināšanas programmas tiešs izplatītājs.
E 320 -321 SEKMĒ ŽULTSAKMEŅU VEIDOŠANOS ,HOLESTERĪNA NOGULSNĒŠANOS UZ ASINSVADU SIENIŅĀM UN IZRAISA BĪSTAMUS VIELMAIŅAS TRAUCĒJUMUS.
E 151 ,E 160, E 231 ,E 232 ,E 239 ,E 310 - 312 ,E 907 ,E 951 ,E 1105 PROVOCĒ ĀDAS SLIMĪBU ATTĪSTĪBU ,
E -338 341 ,E 343 , E450 -454 ,E 461 -463 ,E 465 - 466 izraisa bīstamus kuņģa darbības traucējumus.
E 154 ,E 250 ,E 251 izraisa arteriālā spiediena traucējumus.
Uzmanību -E 230 ,E 231, E 232 ,E 233!
Citrusaugļus ,banānus ,ābolus ,bumbierus ,ķiršus un vīnogas nereti pēc novākšanas apstrādā ar bīstamām ķīmiskām vielām ,lai samazinātu bojāšanos transportēšanas un uzglabāšanas laikā . Tās saglabājas uz mizas .Vispopulārākā viela ir tiabendazols ,kurš ASV ir aizliegts. Vēl izmanto difenilu ,orto fenilfenolu , un nātrija ortofenilfenolu ,kas ir cilvēkiem kancerogēns vai mutagēns . Šīm vielām ir E kategorija E 230-233.
Kartupeļus apstrādā ar teknazīnu - toksisku fungicīdu ,kas nomāc asnošanu.
Rūpnieciskajā ražošanā kūpinātas zivis bieži iekrāso ar dzeltenu sintētisko vai dabisko pārtikas krāsu. Kūpināšanas rezultātā zivis iegūst bāli zeltainu nokrāsu .Daži ražotāji cenšas padarīt nokrāšu tumšāku ,izmantojot ,piemēram ,tartrazīnu. Pēdējā laikā speciālistu vidū rodas aizvien lielākas bažas par šo krāsvielu bīstamo ietekmi uz cilvēku veselību ,sākot ar alerģisku reakciju un beidzot ar jaudzimušo slimībām un vēzi.
Gaļas izstrādājumu ražošanā izmanto ķīmiskas vielas - nitrītus un nitrātus. Tie arī atūdeņo gaļu un aptur baktēriju vairošanos ,tādējādi gaļu iekonservējot. Šie konservanti arī piešķir gaļai nemainīgu krāsu. Jau sen notiek diskusija par šo konservanu drošumu cilvēka veselībai. ,jo pierādīts ,ka dzīvniekiem tie ir kancerogēni ( t.i.izraisa ļaundabīgos audzējus). Tie ir kālija nitrīts E 249 ,kālija nitrāts E 252 ( veicina vēža šūnu ātru veidošanos) un nātrija nitrīts E 250 ,nātrija nitrīts E 251 (izraisa arteriālā spiediena traucējumus)
Buljona un garšvielu koncentrāti.
Buljona kubiņš sastāv no gaužām trūcīgām sastāvdaļām ,kuru starpā galveno vietu ieņem modificēta ciete un nātrija glutanāts - ķīmisks garšas pastiprinātājs ,kas var izraisīt slimīgas reakcijas. Atradīsiet arī hidroģenētus augu un dzīvnieku taukus ,kas neapšaubāmi ir neveselīgi. Kubiņi ar gaļas garšu satur hidrolizētu dārzeņu proteīnu (HDP) - aminoskābi ,kuru uzskata par bīstamu veselībai un aizliedz izmantot zīdaiņu pārtikā kā vielu ,kas var ietekmēt augšanu un veicināt audzēju veidošanos.
Der atcerēties ,ka dzīvnieku aknas ,nieres ,mēle ,smadzenes ir orgāni ,kuros parasti uzkrājas gan aizliegto ,gan pieļaujamo medikamentu atlikumi. Pētījumos pierādīts ,ka aknās 3 reizes biežāk nekā gaļā tiek atrastas neatļautu zāļu ( augšanas veicinātāju,antibiotiku ) atliekas.
Avots : Žurnāls Taka 2008/4
Labi maskējies slepkava E621 - nātrija glutamāts
http://www.puaro.lv/lv/puaro/labi-maskej…