sestdiena, 2014. gada 14. jūnijs

Koku enerģija. (Dendroterapija)


Daudzām tautām un daudzās kultūrās koks simbolizē dzīvības enerģiju. Un, kaut arī, katrai tautai ir savs "personīgais" koks - simbols, piemēram, krieviem - bērzs, vāciešiem - liepa, kanādiešiem - kļava, latviešiem - ozols un tas skaitās šo nāciju enerģētiskais sargs, ir zināms, ka kokiem piemīt noteikta enerģija un cilvēks var mijiedarboties ar jebkuru no tiem. Pie tam, ir koki donori - tie ir gatavi bagātināt Jūs ar dzīvības enerģiju un ir koki vampīri - kontakts ar tiem iztukšo Jūs.

 Kā uzzināt kāds koks ir Jūsu priekšā? Kādu koku drīkst apskaut un aprunāties ar to? Un no kāda jābēg kā no uguns?

 Vispirmām kārtām, jāpaļaujas uz savu intuīciju - vai Jums ir patīkami atrasties zem koka vainaga. Otrkārt, būtu vēlams zināt kokus, kuri tiek uzskatīti par "labiem". 6 - 10 metru rādiusā ap šādu koku nav koku - kaimiņu. Saskarsme ar koku - donoru atstās uz Jums pozitīvu iespaidu, padarīs mundrāku, dos spēkus un, pat, palīdzēs ātrāk atveseļoties. Ja Jūs esiet pārāk uzbudināti, izvārguši un Jums ir kāds iekaisums, tad pie koka jāiet no ziemeļu puses, jānostājas ar muguru pret koku, ar plaukstām pieskaroties pie stumbra. Ja mēs vēlamies tikai uzlabot savu enerģētisko stāvokli, apskaujam koku no jebkuras puses.

Bērzs ( donors ) - saulains un tīrs koks. Palīdz sadzīt gan fiziskām, gan emocionālām traumām, uzlabo ādu. Vislabāk atstāj iespaidu uz sievietēm un bērniem.
Akācija( donors ) - viegla un labdabīga enerģija. Stimulē auglību sievietēm.
Ķirsis (donors ) - daudz tiek minēts kā japāņu samuraju simbols, tāpēc tam tiek piedēvētas maģiskas īpašības, kas dod cilvēkam gribasspēku, uzticību un nes veiksmi.
Bumbieris ( donors) - mīlestības un maternitātes simbols. Sieviešu koks, palīdz attīrīties no ārējām, negatīvām enerģijām.

Ozols ( donors ) - pastiprina vīriešu spēku, uztur veselību. Ir ticējums, ka ozols ir pavadonis, kas savieno cilvēku ar Pasauli un Visumu, attīra telpu apkārt sev, dod aizsardzību maģisku vai reliģisku ceremoniju laikā, palīdz saprast patieso notikumu būtību, pastiprina iedvesmu radošām personībām.
Kļava ( donors ) - palīdz iegūt dvēseles līdzsvaru, nes mierinājumu, pārliecību par sevi, noņem lieko agesiju. Uzņem sevī visus emocionālos izvirdumus, atbrīvo no nevajadzīgām kaislībām.
Pīlādzis ( donors ) - piemīt stipra aizsardzība. Galvenais uzdevums - aizsargāt no ļaunām burvestībām. Pīlādzis aizsargā no mirušo pasaules enerģijas, tāpat no ļaunajiem spēkiem. Ir spējīgs aizdzīt no cilvēka visu negatīvo enerģiju. Attīra biolauku, tomēr nevajadzētu uzņemt šo enerģiju pārāk daudz, jo tas var novest pie nervu lēkmes vai galvas sāpēm.

Ceriņi ( donors ) - to iespaidā no auras aiziet aizkaitinājums, cilvēks pieņem apdomātus lēmumus, maigāk izsaka savu viedokli.
Priede ( donors ) - ļoti labsirdīgs koks, dāsni dāvā savu spēku un siltumu. Priedes īpatnība ir tā, ka tā mums nodod Saules enerģiju, attīra sirdi un dvēseli, palīdz vieglāk pārciest nepatikšanas un ātrāk iziet no emocionālās krīzes. Ārstē depresiju, attīra biolauku, piepilda ar enerģiju, novāc blokus, kas var kļūt par iemesliem slimībām.

Ābele ( donors ) – atjaunošanās simbols. Šis koks ir sievietes spēka simbols, atmodina sievietes jūtīgo pusi. Tomēr jābūt uzmanīgai ar ābeles enerģiju, jo robežas tai neeksistē, klausa tikai dabas aicinājumam.
Egle ( vampīrs ) – Kaut arī tiek uzskatīts, ka egle paņem enerģiju, tas, tomēr, īsti neatbilst patiesībai. Vasarā egle savāc enerģiju no apkārtējās telpas, pārstrādā un sakrāj sevī. Ziemā, otrādi, atdod. Tā izstaro enerģijas plūsmu, kas palīdz sakārtot domas, labvēlīgi ietekmē psihi. Egle aizsargā no pārāk liela daudzuma negatīvās enerģijas. Palīdzēs novērst nogurumu, depresiju, nemieru un bailes, radīs pārliecību, ka viss notiek tā, kā tam jānotiek.

Ieva ( vampīrs ) – vienmēr tika uzskatīta par labu līdzekli pret ļauno aci un skaudības. Tā paņem no Jums negatīvo enerģiju. Tā dāvā cilvēkam mistiskas spējas pārvaldīt vārda spēku. Ļoti palīdz pret stresiem un psiholoģiskas spriedzes. Bet atcerieties – kad negatīvā enerģija izbeigsies, ieva ķersies pie pozitīvās. Tāpēc esiet uzmanīgi!

Kastanis ( vampīrs ) – ļoti enerģētiski stiprs koks. Tas neiejaucas iekšējā pasaulē, bet strauji iedarbojas uz biolauku. Kastanis „lāpa” caurumus no likteņa neredzamajiem triecieniem un novāc dažāda veida „vampīriskas” piesaistes, palīdz atjaunot saiti ar Kosmosu.
Apse ( vampīrs ) – stipra. Jūs variet griezties pie tās, ja vēlieties atbrīvoties no problēmu smaguma un sakrājušās negatīvās enerģijas. Uzsūc negatīvo enerģiju, tiešs kontakts ar apsi attīrīs Jūsu auru no ārējās iedarbības. Ar apses palīdzību var tikt vaļā no enerģētisko vampīru uzbrukuma sekām, tāpat noņemt ļauno aci un skaudību. Tomēr ar šo palīdzību nevajadzētu pārāk aizrauties, jo var novest pie organisma enerģijas pavājināšanās.

Papele ( vampīrs ) – pēc būtības un savas sūtības pilnībā vienaldzīga pret cilvēku. Tās atšķirīgā īpatnība ir tā, ka papele uzsūc visu negatīvo enerģiju no apkārtējās telpas. Tāpēc  pilsētās tā pilda sanitāra lomu, uzlabo ekoloģiju.