sestdiena, 2018. gada 13. janvāris

Valdis Svirskis - Nodarbības tiecīgām sirdīm: apgūstam un pilnveidojam koncentrēšanās un meditācijas prasmes.


Nodarbības tiecīgām sirdīm: apgūstam un pilnveidojam koncentrēšanās un meditācijas prasmes.
 

No 22.janvāra līdz 22.februārim notiks pirmais meditācijas nodarbību kurss  2018.gadā, Rīgā.

Nodarbību laiks kā allaž iecerēts no plkst.18.30 līdz aptuveni plkst. 21.00; vieta plānota pie Vecrīgas, Stacijas tuvumā; precīza informācija par vietu būs zināma ap 19/20.janvāri un tiks nosūtīta tiem, kuri pieteiksies. Pieteikšanās notiek sūtot īsziņu ar vārdu, uzvārdu uz tālr.  +371 29697059. Tā norit tik ilgi, kamēr ir vietas, taču  līdz ar kursa otro nodarbību, kas paredzēta 25.janvārī, grupa skaitīsies nokomplektēta un kursam vairs pievienoties nevarēs. Nākamais kurss provizoriski iecerēts no marta / aprīļa mijā.

***

Kursā mācīsimies koncentrēšanos, kas ir meditācijas prakses bāze, izmantojot elpošanu, vizualizāciju, sirds izjustu dziedāšanu un klusumu; iepazīsim vērtīgas Jogas un Vēdantas atziņas, individuālās un kolektīvās prakses drošu pamatu veidošanu; praktiski skatīsim kā meditācijas iemaņas var sekmēt pozitīvas pārmaiņas mūsos un ap mums, vairot mieru un prieku darbā un ikdienā.

Nodarbības noderēs tiem, kuri vēlās apgūt pamatus, pilnveidot iemaņas; arī tiem, kas meklē iekšējās pilnveides ceļu.

Saturs kursā izkārtots secīgi, tāpēc vērtīgi apmeklēt nodarbības regulāri un, protams, ieplānot laiku, lai vingrināties ikdienā mājās un nostiprināt iemaņas.Kursa balstās meditācijas skolotāja Šri Činmoja pieredzē un jaunradē. ( skat. http://www.srichinmoy.org/ ; un viņa meditatīvās mūzikas pasauli - http://www.radiosrichinmoy.org/ ) latviešu valodā publicētas divas viņa grāmatas: Prieka spārni (Zvaigzne ABC) un Laimes pavedieni (Jumava).

Nākot uz nodarbībām, paņemat maiņas apavus; noderēs arī, ja paņemsit mazliet ūdeni padzerties. Atbilstoši tradīcijai par dalību kursā nav jāmaksā. Kursu vadīs Valdis Svirskis