pirmdiena, 2018. gada 29. janvāris

Kā mēs zinām, šīs tradīcijas pamatā ir reliģija – Sintoisms, un tā ir atnākusi no Japānas salām.

Vai austrumu tradīciju popularizētās prakses sniedz attīstību savas dzimtas tradīcijās, ja tu esi baltā etnosa pārstāvis?
Kā piemēru varam apskatīt mūsdienās populāro Reiki tradīciju.
Kā mēs zinām, šīs tradīcijas pamatā ir reliģija – Sintoisms, un tā ir atnākusi no Japānas salām. Neskatoties uz to, ka šī uzskatu sistēma ir pietiekami spēcīga un pārdomāta, diemžēl tā nav pabeigta, un attiecīgi baltajam cilvēkam nav īsti piemērota, pie nosacījuma, ja cilvēkam nepieciešams pastāvīgs attīstības process.
Šīs sistēmas pamatā ir cilvēka saikne ar gariem, kuri dzīvo šīs tradīcijas izcelsmes teritorijā - Japānā, Korejā un apkārtējās salās. Ideoloģija paredz, ka indivīdam ir jāpārrauj saiknes ar gariem, kas šinī tradīcijā tiek uzskatīti par ļauniem un jānostiprina saiknes ar labajiem gariem. Labie gari ir šīs sistēmas “virzītājspēks”. Attiecīgi indivīda apziņa tiek piesaistīta šo garu dzīvei. Kādēļ tas gariem vajadzīgs? Gariem, kā mēs jau zinām, ir nepieciešams enerģijas avots, lai sevi uzturētu, - attiecīgi šie labie gari barojas no iesaistīto indivīdu pozitīvajām emocijām. Atbilstoši šiem uzstādījumiem iniciētā indivīda apziņa tiek sasinhronizēta ar šiem gariem, un šis indivīds pēc kāda laika nespēj vairs ģenerēt nekādas citas emocijas, kā vienīgi šiem gariem nepieciešamās pozitīvās emocijas.
No vienas puses ļoti jauka un labdabīga ezotēriskā sistēma, taču balto cilvēku šī sistēma pārvērš par “apgarotu augu vai dārzeni”. Kā jau mēs zinām tas, kas der vienai etniskajai sugai, visticamāk, nederēs citai, jo katrai etniskajai sugai ir sava sūtība un mērķis uz zemes. Ziemeļu tautu apziņas attīstības pamats vienmēr ir bijis kareivja apziņas stāvoklis, kas nozīmē izprast ne tikai mīlestības būtību, bet arī saprast, no kā izpaužas naids, un vienlīdz spēcīgi prast rīkoties gan ar vienu spēku, gan ar otru, nepieciešamības gadījumā, balstoties uz ļaunā un labā relativitātes izpratnes pamatiem. Savukārt, indivīda apziņas pieslēgšana pie Reiki sistēmas atņem viņam tiesības būt par kareivi, - tātad nedod iespēju uzsāk savas apziņas attīstības procesu. Kā zināms, Apziņas attīstība sākas tikai no kareivja apziņas līmeņa, jo viss, kas notiek pirms tam, ir izziņa, kas saistīta ar mētāšanos un svārstīšanos, un nobriešanas process, kas sagatavo attīstības uzsākšanai.
Protams, ar šo sistēmu var daudz ko darīt, - var ārstēt, var uzlabot pašsajūtu, var šo to arī iemācīt, jo šiem gariem ir svarīgi, lai visi labi justos. Visi ar pieslēgumu Reiki sistēmai, kas labi jūtas, izdala pozitīvas emocijas - tātad kalpo par uztura avotu gariem. Tāpat, jāņem vērā, ka šie gari nespēj dot saprāta attīstību un nedod iespēju palielināt indivīda būtības masu. ….Kādu vēl būtības masu Tev vajag? Puķīte aug, tiecas uz saulīti… un Tu arī, lūgums, uzvedies kā puķīte vai laimīgs dārzenis - tiecies uz saulīti un esi laimīgs! Šie gari, tāpat kā šīs tradīcijas piekritēji, neizprot, kāpēc baltais cilvēks vēlas vēl kaut ko? Kas var būt labāks par viņu piedāvāto pastāvīgo labsajūtu? Kāpēc mums ir nepieciešams raudāt, kļūdīties, riskēt, savainoties, mīlēt, ienīst, kādēļ mēs par kaut ko cīnāmies? Priekš viņiem tas ir mežonīgi, tā pat kā jebkuram, kurš nedaudz ilgāk uztur savu apziņu pieslēgtu šādas mācības sistēmai un pasaules redzējumam, pilnvērtīga baltā cilvēka apziņas attīstība ir kautkas mežonīgs, bīstams un nevajadzīgs.
Pēc būtības jebkura sistēma, kas, neskaidrojot iemeslus un procesus, implantējas indivīda apziņas matricā, ir parazītiska sistēma, - tātad negodīga attiecībā pret tiem, kas meklē attīstības ceļu. Tāpēc visiem meklētājiem vēlams izprast attiecīgās mācības pamatus, pirms mesties tajā ar „galvu pa priekšu”.
Šodien, skatoties uz milzīgo dažādo kultūru, reliģiju, mācību un tradīciju sajaukšanos un izplatīšanos, ir skaidrs, ka šie procesi ved uz to, lai indivīdi atteiktos no pašnoteikšanās savā dzīvē, kā arī uz atteikšanos no tiesībām uz individuālo attīstību un izaugsmes iespējām atbilstoši savam potenciālam. Visi tiek nolīdzināti pēc vienas sistēmas. Lai to veiksmīgi izdarītu, šī jaunā „līdzināšanas vai apgraizīšanas” sistēma ir jāizveido no visa iepriekš radītā mikšļa, nesniedzot nekādu pamatu vai izpratni par to, uz kurieni tā ved.
Ja Tu esi dzimis šinī teritorijā, šinī tautā, šinī ģimenē, pie šiem vecākiem, ar atbilstošu apziņas potenciālu un iespējām, visticamāk, tam ir bijis kāds iemesls! Tātad Tev ir jāiegūst tā pieredze, kas paredzēta attiecīgajā kultūrā un tradīcijās. Saņemot pieredzi svešā sistēmā, Tu nesaņem pieredzi tajā sistēmā, kas paredzēta Tev. Tā vieta apziņā, kas paredzēta atbilstošajai pieredzei, tiek aizpildīta ar svešiem uzstādījumiem, tātad ar svešiem dzīves mērķiem. Citiem vārdiem sakot - Tu pievil tos spēkus, kuri Tevi uz šejieni ir nosūtījuši, nedodot tiem iegūt nepieciešamo pieredzi tālākai apziņas attīstībai, izjaucot dzīves ritmus, kas nepieciešami gan viņiem, gan, protams, arī pašam indivīdam pilnvērtīgai dzīvei un izaugsmei.
Rolands
2016.07.30