trešdiena, 2018. gada 17. janvāris

Saules dienu kalendārs: kam veltīt katru dienu?

 

http://www.delfi.lv/orakuls/zvaigznes-un-prognozes/47761493_saules-dienu-kalendars-kam-veltit-katru-dienu

Astroloģiskais gads sākas ar Saules ceļu virs horizonta, tā ir Lielās dienas rītausma 20. vai 21. martā (vai kad Saule ieiet Auna zīmē), tad arī sākas Saules dienu gads. Tas iedalās 12 laikos (mēnešos), un katrā laikā ir 30 dienas. Gada beigās paliek 5–6 dienas, ko sauc par klusajām dienām, kad ir ieteicams gavēt, meditēt un nesākt nekādas jaunas lietas.
Nekādas īsās formulas, kā aprēķināt, nav – atliek iegādāties Saules dienu kalendāru vai skaitīt pašiem, par pirmo dienu ņemot astronomiskā pavasara iestāšanos. Piemēram, šodien, 2016. gada 7. augustā, ir Saules kalendāra 21. diena.
Balstoties uz seno āriešu pierakstiem, kas radušies no senseniem zoroastrisma mītiem par dievībām, Pasaules radīšanu, labā un ļaunā cīņām, ir izveidots Saules gada kalendārs, kur pār katru dienu savu svētību un spēku sniedz kāda dievība vai aizbildnis.
Katrā cilvēkā ir daļiņa Dievišķās Uguns – to pamodinām, dzīvojot pēc Visuma likumiem, harmonijā ar dabu un iekļaujoties laika plūsmās. Saules kalendārs atbilst kosmisko un zemes ritmu vibrācijām. Sakrālajā āriešu kalendārā ir šādi Saules dienu apraksti.
1. Pasaules Radītāja diena
Planēta – Jupiters.
Spēka simboli: pirmatnējā uguns, lukturītis.
Akmens – granāts.
Krāsas: visi gaišie, mirdzošie toņi.
Uzturs: cep maizi, pankūkas, pīrāgus.
Visu lietu sākšana, aktivitāte, radošums, iniciatīva. Laba diena skaistumkopšanas procedūrām. Dodies ceļā. Esi dāsns it visā. Pēc saulrieta vērtīgi iet pirtī.
2. Dievišķo vārdu diena
Planēta – Merkurs.
Spēka simbols – zizlis, spieķis.
Akmens – kaķacs.
Krāsas: gaiši zils, tirkīzs; nedrīkst sarkanus, oranžus un lillā toņus.
Uzturs: viegli ēdieni, salāti; nedrīkst lietot alkoholu.
Vārdam liels spēks. Labvēlīga diena sarunām, kontaktiem, informācijas vākšanai. Iepērcies, tirgojies, veic naudas darījumus. Labs laiks zīlēšanai. Labi vilkt jaunas drēbes. Neaicini viesus, netīri māju, nemazgā veļu.
3. Uguns diena
Planēta – Saturns.
Spēka simboli: cepure, lietussargs, bruņucepure.
Akmens – gagāts.
Krāsas: tumši zils, tumši sarkans, tumši ķiršu toņi. Nevajadzētu dzeltenzaļus un indīgi spilgtus toņus.
Uzturs: viss paša rokām gatavots; vairāk miltu izstrādājumi, mazāk gaļas.
Labākā diena lūgšanām un rituālu veikšanai, Uguns godināšanai. Labi sākt celtniecību, tiesas procesus. Nav vēlams plānot tālus ceļojumus un medicīniskas operācijas. Viegli pārvarēt profesionālos šķēršļus un lietas, kas vedās ar grūtībām. Velti laiku ģimenei, mājai. Esi pateicīgs par visu.
4. Kareivīguma diena
Planēta – Marss.
Spēka simbols: cimdi.
Akmeņi: rubīns un rubelīts.
Krāsas – sarkani un rozā toņi. Nav vēlami zaļie un indīgi spilgtie toņi.
Uzturs: nedrīkst ēst dzīvnieku valsts produktus. Lieto daudz šķidruma. Badoties drīkst, tikai izmantojot sulas. Drīkst dzert vīnu.
Šajā dienā jābūt gana uzmanīgam, nedrīkst cirst, zāģēt un nīcināt. Var cīnīties par savu taisnību, aizstāvēt vājākos. Neizvairies no atbildības. Nedrīkst spēlēt azartspēles, rakstīt vēstules un iesaistīties strīdos. Laba diena sporta sacensībām, kaujas mākslai. Aktīvu sākumu un riska diena.
5. Sievišķības diena
Planēta – Venera.
Spēka simboli: viss, kas apaļš, soma.
Akmeņi: rodonīts un dzeltenais ahāts.
Krāsas: mierīgi toņi, pasteļtoņi. Izvairies no spilgtiem toņiem. Labi valkāt vara rotas.
Uzturs: visu veidu putras, graudu dīgsti; vari cept pīrāgus un maizi. Nav labi sākt badošanos.
Ieteicams visu radīt ar savām rokām: rakt zemi, stādīt, sēt, dēstīt, rūpēties par dzīvniekiem. Nedrīkst slinkot! Miera un piedošanas diena. Labi slēgt ilgtermiņa līgumus. Laba diena bērna ieņemšanai. Nedrīkst veikt lielus pirkumus, pieņemt dāvanas un doties tālos braucienos.
6. Veselības un veseluma diena
Planēta – Mēness.
Spēka simboli: kauss ar vāku, tasīte.
Akmens: baltais nefrīts.
Krāsas: sudrabainie un gaišzilie toņi. Nav ieteicami melnie un izteikti spilgtie toņi.
Uzturs: lietot daudz šķidruma, tīru avota ūdeni; labi gatavot sulas, ievārījumus, konservus.
Dziedniecības diena – vari vākt tējas zāles, gatavot tinktūras, zāles, sākt attīrošas kūres, veikt veselības rituālus, iet pirtī. Ūdens diena – var rakt un tīrīt akas, dīķus, veikt santehnikas darbus. Labvēlīga diena seksuālām attiecībām.
7. Nemirstības diena
Planēta – Plutons.
Spēka simbols: zaru slotiņa – vīriešiem no 7, sievietēm no 8 zariņiem.
Akmens: serdoliks.
Krāsas: balta, zeltaina, dzeltena; nav ieteicami tumšie toņi. Ieteicams pēc iespējas vieglāks un gaisīgāks apģērbs.
Uzturs: visa veida augu valsts produkti – salāti, augļi, sēklas, rieksti, eļļas. Drīkst lietot vīnu.
Nopietnu, iepriekš izplānotu lietu sākšanas diena. Laba diena ceļojumiem un tāliem braucieniem, fiziskās veselības stiprināšanai, bērna ieņemšanai un attiecību sākšanai. Labi stādīt un pārstādīt augus un kokus. Nedrīkst postīt dabu! Ieteicams baudīt karstu vannu un iet pirtī.
8. Augstākās harizmas diena
Planēta – Urāns.
Spēka simbols: pakavs.
Akmeņi: briljants un lazurīts.
Krāsas: visi spilgtie toņi; izvairies no pelēcīgajiem, vienmuļajiem un sarkanbrūnajiem toņiem.
Uzturs: viss, kas ceļ tonusu – citrusaugļi, vitamīniem bagāta pārtika; drīkst dzert kafiju un nedaudz konjaka.
Šajā dienā nedrīkst neko plānot, sākt tiesas procesus, veikt darījumus ar nekustamo īpašumu. Nav labi doties tālos ceļojumos, it sevišķi pa ūdeni. Var veikt operācijas. Laba diena visa veida skaistumkopšanai, attīrīšanās procedūrām, pirts rituāliem. Labākā diena zīlēšanai un nākotnes pareģošanai.
9. Uguns diena
Planēta – Vulkāns.
Spēka simboli: pavards, ugunskurs, vīraks.
Akmens: pirops jeb ugunīgais granāts.
Krāsas: dzeltena, tumši sarkana, brūna. Apģērbā ieteicami spīdīgi elementi. Izvairies no aukstiem toņiem.
Uzturs: vēlams netraucēt uguni, tāpēc labi ēst iepriekšējā dienā gatavotus ēdienus vai salātus, sviestmaizes, augļus, dārzeņus.
Laba diena ceļojumiem un tāliem braucieniem, ieteicams apmeklēt svētvietas un lasīt lūgšanas, labi attīrīt māju ar uguni, dedzināt vecas lietas, sākt fizisko aktivitāšu ciklus, gavēt. Nedrīkst slinkot un iesaistīties avantūrās.
10. Ūdens diena
Planēta – Neptūns.
Spēka simboli: trīsžuburāķis, enkurs, kauss, aka.
Akmens: akvamarīns.
Krāsas: tumši pelēkzaļš, zilās gammas toņi. Atsakies no spilgtiem toņiem, īpaši no sarkanā. Apģērbā var būt caurspīdīgi elementi.
Uzturs: zivis, jūras kāposti un citi jūras produkti, sēnes. Pēc iespējas mazāk lieto šķidrumus, zupas, ķīseļus, alkoholu un smagu pārtiku.
Veiksmīga diena atpūtai un sapņošanai. Drīksti ilgāk gulēt, daudz atrasties pie dabas; mazāk runāt un strādāt. Velti laiku pašanalīzei un pašregulācijai. Nedrīkst lieki traucēt ūdens garus, tāpēc nav vēlams iet pirtī un peldēties, mazgāt veļu, lietot zāles. Labs laiks ūdens vārdošanai: saulrieta laikā tekošam ūdenim izstāstīt visu, no kā vēlies atbrīvoties.
11. Saules Rata diena
Planēta – Saule.
Spēka simbols: abpusēja ķemmīte ar 16 (2x8) robiņiem un dienas simbolu.
Akmens: avanturīns.
Krāsas: spilgti toņi; nav ieteicami tumšie, melnie un zilie toņi.
Uzturs: sēkliņas, rieksti, eļļas, miežu alus. Labi ēst sālījumus, zivis. Nedrīkst ēst saldumus un gaļu. Var gatavot apaļus ēdienus – raušus, biezpiena pankūkas bez rauga.
Krīzes situāciju diena, asu problēmu risināšana, uz visu jāreaģē zibenīgi, nedrīkst vilcināties, slinkot, gulēt, īdēt. Labi pavadīt šo dienu kopā ar bērniem – rotaļāties, iepriecināt un apdāvināt. Labi sākt jebkurus mācību procesus. Uzņem viesus. Šuj un labo apģērbu. Spodrini māju. Nav ieteicami dārza darbi – sēt un stādīt – izdegs. Pirtī var ātri atrisināt problēmas.
12. Mēness dievietes diena
Planēta – Mēness.
Spēka simboli: maģiskā kristāla bumba, lina krekls.
Akmeņi: mēness akmens un dūmu kvarcs.
Skaitļi: 32 – sievietēm; 71 – vīriešiem.
Krāsas: blāvi toņi, zilganie un sudrabainie toņi; izvairies no dzelteniem un oranžiem toņiem.
Uzturs: visi šķidrie ēdieni, zupas, ķīseļi, želejas. Nedrīkst ēst medu, riekstus, grūti pārstrādājamu pārtiku. Var dzert baltvīnu un sulas.
Velti dienu lūgšanām un meditācijām, var veikt piedošanas, atlaišanas rituālus. Šajā dienā ūdens apveltīts ar dievišķu spēku, tāpēc labi iet vannā, peldēties, veikt pirts rituālus, rūdīties, ņemt no avotiem dzīvo ūdeni. Labi iegādāties dārglietas. Intīmās attiecības vēlamas tikai, ja gribi ieņemt bērniņu. Dari visu, kas uzlabo sievietes veselību. Mēness pārvalda arī ļaunos garus – izrādot cieņu, var izlūgties viņu labvēlību.
13. Debesu braucēja diena – lietus pavēlnieka un burvestību diena
Planētas – Hīrons un citas neredzamās planētas, Sīriuss.
Spēka simbols: pletne ar 7 astītēm, kas simbolizē 7 izvēles.
Akmens: džespilīts.
Skaitļi: 33, 128, 13, 5, 55, 555, 1024 (saistīts ar nākotnes modelēšanu).
Krāsas: sarkans, ceriņu, visi baltie toņi. Nav ieteicami visi smilšu dzeltenie, olīvu un citi neskaidrie toņi.
Uzturs: pēc iespējas mazāk ēst, nedrīkst ēst dzīvnieku valsts pārtiku. Labākais ēdiens – maize, pankūkas bez rauga, siers, biezpiens.
Laba diena ceļojumiem, svarīgu līgumu slēgšanai, lielu darījumu veikšanai, intelektuālajam darbam. Vienīgā diena, kad drīkst spēlēt visu veidu spēles. Jābūt piesardzīgam ar melno maģiju, sekojot saviem vārdiem un domām, jo jebkura ļauna doma var piepildīties septiņkārtīgi. Vari veikt attīrošas procedūras, atbrīvoties no lāstiem un nobūrumiem. Labi sākt badošanās kūres, svaru regulējošas diētas. Nedrīkst griezt matus un nagus. Diena saistīta ar spēju izkļūt no ikdienas labirinta.
14. Dzīvnieku aizbildņa diena
Planēta – Venera.
Spēka simbols: zizlis.
Akmens: amazonīts.
Krāsas: zaļās gammas toņi; izvairies no kliedzoši spilgtiem toņiem un ādas, kā arī dabīgo kažokādu apģērba.
Uzturs: ieteicami piena produkti, maize. Rituālais ēdiens – maize, kas vispirms iemērkta medū, pēc tam pienā. Cauru dienu vari grauzt riekstus, sēklas. Nedrīkst ēst pirms naktsmiera. Nevajadzētu badoties.
Labi plānot materiālās lietas, sākt celtniecību, laba diena komercijai, finanšu kārtošanai, pirkumiem. Nedrīkst darīt pāri dzīvniekiem un niecināt zemi. Radi sev labu noskaņojumu un aktīvi atpūties. Nedrīkst burties. Vari iegādāties dzīvniekus, sākt dresūru.
15. Debesu ūdeņu valdnieces diena. Sievietes spēka diena
Planēta – Izīda (augstākā Mēness izpausme).
Spēka simboli: vainags, sudraba kakla ķēdīte.
Akmens: cirkonijs.
Skaitļi: 15, 81, 74, 27, 81 = 3 x 27 (27 – Izīdas trīs kanālu skaitlis).
Krāsas: oranžie un sidrabainie toņi; nav ieteicami spilgti zaļie toņi. Šajā dienā vēlams ģērbties pieticīgi un nevalkāt parādes formas tērpus.
Uzturs: vairāk augļus un sulas, saldumus un medu. Nedrīkst dzert vīnu.
Laba diena kāzām un citu savienību slēgšanai. Ļoti spēcīga mīlestības un laimes enerģijas diena. Labi uzkopt māju, sētu, dārzu, rūpēties par dzīvniekiem. Labvēlīgs laiks skaistumkopšanas un pirts rituāliem. Gatavo zāles, uzlējumus, krēmus. Sievietes fizioloģisko procesu spēka diena.
16. Patiesības diena
Planēta – Saturns.
Spēka simbols: tautiskā josta.
Akmens: safīrs.
Krāsas: zilganie toņi; izvairies no dzeltena un zaļa toņa.
Uzturs: lieto maz šķidruma. Pārtikā daudz izmanto ķiploku. Labi ēst asus ēdienus, sīpolus, mārrutkus, piparus u.c., kā arī sālītus produktus, zivis, sēnes, konservus, riekstus.
Labvēlīga diena, lai izlīgtu mieru, jāievēro iepriekš noslēgtās vienošanās. Labi sākt tiesas procesus, cīnīties par taisnību, bet ļoti jāseko saviem vārdiem. Slēgt līgumus, izvērs svarīgas pārrunas, vari sākt darbu jaunā darba vietā. Atzīsti savas kļūdas un veic rituālus, lai tās izlabotu un vērstu par labu. Piedošanas diena.
17. Veļu valstības aizbildņa diena.
Planēta – Hīrons savā augstākajā izpausmē.
Spēka simbols: pakavs.
Akmens: špinelis vai rubīns.
Krāsas: balta, dzeltena, oranža, tumši sarkana. Atsakies no tumšiem, pelēkiem, ziliem toņiem. Šajā dienā ieteicams apģērbu mainīt vairākas reizes.
Uzturs: nedrīkst lietot vistas gaļu, zaļumus, sēnes. Par šīs dienas rituālo ēdienu tiek uzskatīti cepumi, pankūkas, biezpiena izstrādājumi un pelmeņi.
Kritiska diena. Lūgšanu diena, tāpēc labi apmeklēt svētvietas, aizlūgt par senčiem un savu dvēseli, lai palīdz attīrīties. Lūgšanas bērnu aizsardzībai un lai atbrīvotos no netaisnām domām. Labi sākt mācības, iestāties skolās, parakstīt svarīgus papīrus, iepazīt jaunus cilvēkus. Dari lietas, kam ātrs rezultāts. Nedrīkst baidīties, tīrīt māju, rīkot balles.
18. Taisnīguma diena
Planēta – Ozīriss.
Spēka simboli: tumšs apmetnis ar kapuci un balti cimdi.
Akmeņi: žadaīts un baltais nefrīts.
Krāsas: ieturēti, pelēcīgi un tumši toņi, izvairies no gaišas krāsas apģērba.
Uzturs: viegli piena produkti; ēd maz, bet bieži – vismaz 7 reizes, tikai ne smagu un rupju pārtiku.
Prieka, jautrības, spēļu un sporta diena. Nostiprini fizisko ķermeni. Labi dāvināt dāvanas. Informācija un pieredzes apmaiņa. Esi patiess un taisnīgs visos līmeņos! Nedrīkst dzīt bārdu un matus.
19. Senču Dvēseļu diena.
Planēta – Prozerpīna.
Spēka simbols: atslēga.
Akmens: zaļganbrūnā jašma, hrizoprāzs.
Skaitļi: 26, 19, 61.
Krāsas: visi zaļie toņi; izvairies no dzelteniem, oranžiem, melniem toņiem. Nevelc mugurā daudz drēbju!
Uzturs: labāk negatavot. Putras ar rozīnēm, drīkst lietot smagākus ēdienus. Var veikt rituālu ar ēdienu, ko dala trīs daļās: vienu sev, otru putniem, trešo suņiem.
Labi pavadīt dienu ģimenes lokā, darboties pa māju. Domā, ko soli, – var neizdoties izpildīt. Nedrīkst parakstīt vienošanos. Godini senčus, vari kārtot pagātnes lietas, piedot tuviniekiem. Sāc ārstēšanos.
20. Uzvaras diena. Vīriešu spēka diena
Planēta – Marss Jaunavas zīmē.
Spēka simboli: zobens, abpusējs cirvis.
Akmeņi: tirkīzs, sardoliks.
Krāsas: spilgtie, sarkani, dzelteni toņi; atsakies no gaišiem toņiem.
Uzturs: asi ēdieni (tikai ne cūkgaļas), sēnes, visi sakņaugi, obligāti ķiploki. Nedrīkst ēst saldumus un lietot alkoholu.
Veiksme darbā ar metālu. Vari sākt celtniecību, mērīt robežas, kārtot parādus, cīnīties par taisnību, pieņemt lēmumus un sākt realizāciju. Nedrīkst baidīties, daudz ēst un gulēt! Laba diena spēka vingrojumiem. Labi nodot asinis un izdzīt parazītus visos līmeņos.
21. Bagātības un labklājības diena
Planēta – Plutons.
Spēka simboli: zibens, zvans.
Akmens: asinsakmens.
Krāsas: tumši zili, sarkanbrūni toņi. Apģērbā nav vēlami spilgti un gaiši zili toņi.
Uzturs: nelieto gaļu; var zivis, sēnes, saknes, alkoholu (tikai spirtoto). Cepti kastaņi – rituālais ēdiens labklājības veicināšanai.
Materiālās labklājības diena: dodot citiem, divkārt saņemsim atpakaļ! Laba diena kolektīvam darbam, precībām, pārbraucieniem, vari pāriet uz jaunu darbu. Ieklausies citu viedoklī. Labvēlīga enerģētiskā attīrīšana. Nedrīkst būt vientulībā!
22. Visu Vēju diena
Planēta – Merkurs.
Spēka simboli: rats, metāla disks.
Akmens: džespilīts.
Krāsas: visi pasteļtoņi; izvairies no spilgtiem, īpaši sarkaniem un oranžiem toņiem.
Uzturs: drīksti ēst daudz, bet vieglu ēdienu – salātus, zaļumus, augļus un dārzeņus. Ieteicami: kanēlis, ingvers, rozīnes, rieksti, sēkliņas un pupas. Drīkst baudīt vīnus un alu. Nedrīkst ēst gaļu.
Ierobežo sevi runāšanā – vārdi būs kā vējā palaisti, labāk ieklausīties iekšējā balsī. Grūti novaldīt domas. Var veidot lūgšanas Vēja spēkiem. Laba diena ceļojumiem, braucieniem, labi griezt matus, iet pirtī.
23. Pirmatnējā tukšuma diena
Planētas: Merkurs, Urāns, Hīrons.
Spēka simbols: kristāla bumba.
Akmens: čūskas akmens.
Krāsas: visi aizsargtoņi, pelēkie. Apģērbā nevajadzētu izmantot melnbaltu salikumu, spilgtus toņus un galvas segas.
Uzturs: izmeklēti un viegli ēdieni, uzkodas, augļi, dārzeņi; vari lietot skābus produktus. Ieteicami visi ēdieni ar izteiktu smaržu. Nedrīkst ēst un dzert neko, kas atgādina asinis!
Šajā dienā svarīgi sajusties brīvam! Laba diena sabiedriskiem pasākumiem, līgumu formēšanai un juridisku lietu kārtošanai. Labi sākt celtniecību, kārtot ar elektrību un signalizāciju saistītas lietas. Sāc ārstēšanās kursu, gatavo zāles (tikai ne šķidrā veidā). Vērtīgi pavadīt šo dienu pie dabas. Laba diena pirtij un skaistumkopšanai, arī seksuālām attiecībām. Nav ieteicams iepirkties.
24. Attīrīšanas diena
Planēta – Prozerpīna.
Spēka simboli: slota, šķēres, vēdeklis.
Akmens: ķiršu krāsas jašma.
Krāsas: sarkanā un melnā kombinācija, spilgti dzeltenzaļš. Atsakies no pelēkiem, brūniem un violetiem toņiem.
Uzturs – gavēt! Ieteicams neko neēst no dienas vidus līdz vakaram. Izņēmuma kārtā drīkst lietot biezpienu, riekstus, brinzu.
Kritiska diena, kuru labāk veltīt lūgšanām un gavēšanai. Labi attīrīt organismu, māju; remontēt un restaurēt. Laba diena pašam smagākajam un netīrākajam darbam. Vari indēt insektus. Veiksme visiem roku darbiem. Nedrīkst darboties ar zemi. Lai nepiesaistītu tumsas spēkus, uz nakti logus aizver.
25. Laimes, veiksmes un labklājības diena
Planētas: visas sieviešu planētas.
Spēka simboli: apmetnis, šņore, tīkls.
Akmens: ametists.
Krāsas: balts, dzeltens, rozā. Izvairies no melnas, zilas, brūnas.
Uzturs: nedrīkst lietot dzīvnieku valsts produktus. Ēd medu, piena produktus, putras. Labi kombinēt dažādus graudus.
Esi laipns un dāsns, tad arī tev palīdzēs. Labi atdot parādus un dāvināt dāvanas, pavadīt laiku ar bērniem. Izrādi cieņu dabai un dzīvniekiem. Izlīgsti ar ienaidniekiem. Vari veikt rituālus naudas piesaistīšanai. Nedrīkst melot.
26. Cieņas un auglības diena
Planētas: Venēra, Urāns.
Spēka simboli: somiņa, maks.
Akmens: balts ahāts.
Krāsas: zelta, balta, sarkana. Svarīgi uzvilkt kādu jaunu apģērbu un bagātīgi rotāties. Vīriešiem jāpriecājas par sievietes skaistumu.
Uzturs: drīksti ēst visu, kas garšo, galdam ir jābūt bagātīgi klātam.
Svini dzīvi! Labi iepirkties, dāvināt dāvanas, kārtot visu veidu naudas lietas. Vari ārstēt zobus, veikt kosmētiskās operācijas, attīrīt organismu un ādu. Nekādas avantūras! Labāk nebrauc ar auto.
27. Debesu sargu diena
Planēta – Urāns.
Spēka simboli: atslēga, siets.
Akmens: lazurīts.
Krāsas: visi zilie un zeltainie toņi. Nav ieteicami zaļi un brūni toņus. Ieteicams viegls un pieticīgs apģērbs.
Uzturs: labi justies nedaudz izsalkušam; ieteicami viegli, gaisīgi, šķidri ēdieni. Kefīrs un paniņas. Gaišais vīns.
Šajā dienā itin kā atveras Debesis, un visi svētie var nolūkoties par to, kas notiek uz Zemes.
Ievēro savstarpējās pieklājības normas un esi viesmīlīgs. Domām liels spēks. Nedrīkst melot! Laba diena ceļojumiem, naudas darījumiem, kontaktiem. Baudi Gaisa stihijas klātesamību. Nedrīkst dzīt bārdu un griezt matus, nagus.
28. Pazemes valdnieku diena
Planētas: Saturns, Plutons, Hīrons.
Spēka simboli: lāpsta, kaplis.
Akmens: labradorīts.
Krāsas: melna, tumši zila, brūna. Izvairies no dzeltenas, sarkanas un oranžas krāsas.
Uzturs: svarīgi nejaukt pārtiku – gaļu, dārzeņus un citus produktus ēst katru atsevišķi.
Nopietna diena. Neizsauc melnās maģijas interesi, negriez matus un bārdu, nelieto tabletes un nesāc ārstēšanās kursu. Nelabvēlīgs laiks operācijām. Nedrīkst nogalināt dzīvniekus un apgānīt zemi. Vari rakt pagrabus, likt pamatus, stādīt augus. Piemini mirušos.
29. Svētā vārda diena
Planēta – Hīrons.
Spēka simboli: šķēres un mūzikas instrumenti.
Akmeņi: jašma un špats.
Krāsas: spilgti un mirdzoši toņi, zelta, violetā krāsa. Labi iegādāties un vilkt jaunas drēbes un bižutēriju.
Uzturs: viegls – dārzeņi, pīrāgi ar kāpostiem vai sēnēm; nedrīkst ēst gaļu.
Katra skaņas vibrācija nes sevī noteiktu spēku. Smiekli ir vislabākais ierocis pret ļaunumu!
Labi pirkt, šūt un labot apģērbu. Laba diena bērna ieņemšanai. Laba diena vēstuļu rakstīšanai, lasīšanai – vārdam liels spēks. Attīri un kop ādu, griez matus, nagus, taisi masāžas. Pirts diena. Vari zīlēt.
30. Svēto Garu diena
Saules mēnesis sākas ar Radītajam veltītu dienu, bet beidzas ar Svētajam Garam veltīto.
Planēta – Saule.
Spēka simboli: zvans, no 30 akmens bumbām veidotas lūgšanu krelles.
Akmeņi: zelta akvamarīns, turmalīns.
Veiksmīgi skaitļi, kas beidzas ar 5.
Krāsas: visas krāsas, izņemot melnu.
Uzturs: skābpiena produkti, maize, rozīnes, augļi. Nedrīkst lietot alkoholu.
Jāpabeidz visi darbi. Labi kārtot nopietnus darījumus, sekot līdzi savām domām, vārdiem un darbībai. Nedrīkst nogalināt dzīvniekus, pat insektus ne. Lūgšanu un mirušo piemiņas diena. Nedrīkst mazgāt veļu, tīrīt māju, gatavot ēst. Labi gavēt. Veicot Uguns rituālus, atbrīvojies no vecām lietām.