otrdiena, 2018. gada 16. janvāris

Avota & Apziņas spēka sastapšanās

Prītadžī un Džoisas Sinklēras
intervija žurnālā
The Life Connection
2017. gada decembrī



Kāds ir  semināra Avots & Sinhronitātes galvenais koncepts? Kā radies šis nosaukums?
Prītadžī: Avots & Sinhronitātes galvenais koncepts ir avota spēka un apziņas spēka sastpašanās, kas sniedz fenomenālas pārmaiņas trīs svarīgākajās dzīves jomās – veselībā, attiecībās un pārpilnībā.
Krišnadžī un es piešķiram lielu nozīmi katram vārdam, ko lietojam. Vārds “avots” nozīmē universālā apziņa; šo vārdu lietojam tāpēc, ka mums tas simbolizē ko vairāk par reliģiju un pasaules sašķeltību, nevienprātību. Sinhronitātes attiecas uz brīnumainiem notikumiem. Mūsu pieredze rāda, ka dzīve, ja tiek dzīvota no stresapilna iekšējā apziņas stāvokļa, ārēji kļūst par cīņu. Bet, kad cilvēks dzīvo skaistā apziņas stāvoklī un spēj piekļūt avota spēkam un apziņas spēkam, tad sāk notikt brīnumainas sakritības.
Šajā kursā mēs mācām brīnumpilno sakritību radīšanas zinātni. Arī laimes radīšanas pamatā ir zinātne; veiksmes radīšanas pamatā ir zinātne; sakritību radīšanas pamatā ir zinātne; izdevību un iespēju radīšanas pamatā ir zinātne. Un šo noslēpumu jūs apgūstat Avotā & Sinhronitātēs.


Kāpēc nolēmāt šīs mācības dot Amerikai/ amerikāņiem?
Prītadžī: Kurss Avots & Sinhronitātes tiek piedāvāts katrai tautai un zemei visos platuma grādos. Pateicoties kursa tīrajam transformāciju potenciālam, to paguvuši iemīlēt jau daudzās valstīs.
Ja jūs man jautāju, kāpēc Amerikai šobrīd vajadzīgs šāds ceļojums, tad es teiktu, ka ir pienācis laiks fundamentālai apziņas revolūcijai. Citādi Amerika turpinātu ceļu pretim sašķeltībai, separācijai un citām nelaimīgām un postošām izpausmes formām.
Ja vēlamies redzēt vienotu Ameriku un vienotu pasauli, tad mūsu apziņā ir jānotiek radikālai attīstībai. Citas ceļa vairs nav.


Džoisa, kā jūs iepazināties ar Prītadžī, O&O Academy un Sinhronitātēm?
Džoisa Sinklēra: 2012. gadā laimīgā kārtā iepazinos ar O&O Academy un kopā ar meitu apmeklējām kādu semināru. Abas pieredzējām tūlītējas pārmaiņas mūsu attiecībās- tika dziedināti senie ievainojumi un mūsu attiecības spēcinājās jau daudz dziļākā līmenī. Un jau nākamajā gadā kopā ar savu māti un abiem maniem bērniem devāmies uz Indiju. Kopš tā laika mana dzīve no ciešanu stāvokļa pārvērtusies priekpilnā dzīvē. Esmu bezgala pateicīga par notikušo.


Vai Prītadžī piedalīsies “Avots & Sinhronitātes”?
Džoisa Sinklēra: A&S ir ļoti jaudīgs tiešraides translējums no Indijas. To vada Prītadžī un viņai palīdz īpaši sagatvoti O&O Academy docētāji. Notikums vienlaikus tiek translēts uz vairākām norises vietām. Šādai norisei ir savas priekšrocības- apvienojas dalībnieku savstarpējā enerģija un vairojas arī kolektīvo meditāciju spēks. Prītadžī kursa programmā vada izglītojošās nodarbības un viņa pasniegs arī kādu īpašu dāvanu, kas ietekmēs visu dalībnieku apziņu.


Kā notiek nodarbības?
Džoisa: A&S sesijas atšķiras no jebkurām citām nodarbībām. Katrs modulis apkopo vērtīgas zināšanas un papildina viens otru, sniedzot arvien dziļākas sapratnes. Kursā pasniegto zināšanu pamatā ir mūsdienu zinātnes pētījumi un atzinumi par ķermeņa un smadzeņu darbību un to saistību ar apziņu. Sesijās notiek meditācijas, kuru laikā dalībnieki ļoti prasmīgā veidā tiek vadīti iekšējos pētījumos jeb iekšējā ceļojumā, kurā pazūd ierobežojumi.


Vai tāds seminārs notiek pirmo reizi? Ar ko tas atšķiras no citiem?
Džoisa: Amerikā A&S notiek pirmo reizi. Bieži vien cilvēki izvairās apmeklēt “pašpalīdzības” jeb garīgos kursus, jo tiem nepatīk sēdēt ilgās, garās lekcijās, metafizikas nodarbībās vai meditācijās, kas ne visiem padodas. Ar A&S ir citādāk. Prītadžī spēj perfekti apvienot viegli saprotamas un uztveramas zināšanas, meditācijas un procesus, kas spēcina dalībniekus un sniedz konkrētu pieredzi. Tas ir ceļojums, kas pilnīgi noteikti pārspēj cerēto; tas nogādā jaunu atklājumu pasaulē.


Ko varam sagaidīt no šī semināra?
Džoisa: Dalībnieki var sagaidīt attiecību, emociju un savu iekšējo sajūtu dziedināšanu, pamatīgas mīlestības atmošanos sevī. Tāpat tie var sagaidīt iekšēju atjaunošanos un ķermeņa atdzīvošanos. Šis ceļojums atver jaunas atskārsmes, kā arī karjeras dzīvē atnāk jauni un progresīvi risinājumi. Dzīvē ienāk brīnumainas pārpilnības plūsma.


Vai šīs nodarbības paredzētas cilvēkiem, kuri jau pazīstami ar Austrumu gudrībām un tradīcijām? Vai kurss sniedz ieguvumu arī nepieredzējušiem un iepriekš nepraktizējošiem cilvēkiem?
Džoisa: A&S sniegs ieguvumu un gandarījumu visiem. Tas būs baudījums gan iesācējam, kurš nekad nav meditējis, pat ne piedalījies jogas nodarbībās, nav vegāns vai veģetārietis, kurš nav pat skatījies šādu prakšu virzienā. Un vienlaikus tas sniegs gandarījumu un tālāku izaugsmi pieredzējušam meditētājam. Kurss sniedz vajadzīgo pieredzi ikvienam, kurš meklē transformācijas un vēlas dzīvot skaistu dzīvi. Kursam nav nekā kopīga ar pietuvošanos austrumu mācībām. Tā būtība nav saistīta ar austrumiem vai rietumiem, te ir viss par cilvēku. Te aizejam tālāk par ierasto uztveri, te aizejām tālāk par uzstādītajiem ierobežojumiem. ko uztveram kā parasto cilveka ierobežojumu.


Prītadžī Tedx Talk runā par stresa samazināšanu saka, ka tas rodas no uz sevi vērstas (no egoistiskas) domāšanas veida. Uz ko tad vajadzētu fokusēties, lai mazinātu stresu un dzīvotu skaistu dzīvi?
Džoisa: Lai atbrīvotos no stresa, Prītadžī iesaka pārstāt uzskatīt citus par savu problēmu iemesliem un stresa brīdī uzmanību pārvirzīt uz savu elpošanu un patieso tajā brīdī esošo emociju. A&S ir neaptverami lielisks palīgs ikvienam – padotajiem, vadošajiem, studentiem, sportistiem, mākslas pasaules cilvēkiem, ģimenes cilvēkiem, visiem… lai kas jūs būtu. Avots & Sinhronitātes piedāvā vērtīgus padomus, kā atbrīvoties no stresa.


Valda uzskats, ka garīgiem cilvēkiem nebūtu jāatrodas politikā, ka sabiedrībai jābūt nošķirtai no tiem. Vai Prītadžī atbalsta šādu viedokli, vai arī iedrošina cilvēkus iesaistīties politikā un vairot sabiedrībā garīgās vērtības?
Džoisa: Prītadžī mācības vērstas uz to aizvien pieaugošo cilvēku daļu (jauniem vai veciem), kuri apzinās. Viņa māca un zina to, ka pasaulei šodien ir vajadzīgi politiķi, kuri apzinās to, ko dara, ārsti, kuri apzinās to, ko dara, vecāki, kuri apzinās to, ko dara, un profesionāļi jebkurā jomā, kuri pzinās to, ko tie dara. Apzināšanās stāvoklī esoši cilvēki. Politiķi ir lielisks intruments, kas spēj transformēt esošās sabiedriskās struktūras. Tādējādi cilvēkiem, kuri vēlas vairot savu politisko varu, ir jāinvestē sava enerģija un uzmanība savai iekšējai evolūcijai un jāizmanto šī iekšējā evolūcija katrā lēmuma pieņemšanas vai debatēšanas procesā, katrā apspriedē un visā, kas saistīts ar sabiedrības labklājību.


Džoisa Sinklēra brīvprātīgi velta sevi O&O Academy un Prītadžī mācību popularizēšanai. Viņa palīdz organizēt dažādus pasākumus, arī Avots & Sinhronitātes gan  San Djēgo, gan Losandželosā, sākot ar norises vietu meklēšanu līdz pat satiksmes regulēšanai. Viņa pasniedz meditāciju nodarbības un janvārī vadīs Avots& Sinhronitātes semināru.



21.-22.aprīlī Latvijā, Jūrmalā notiks seminārs Avots & Sinhronitātes. Ja tikko lasītais Tevi uzrunāja, tad esi klāt un piedalies!
Vairāk par kursu var lasīt un skatīt vietnē www.fenomenslatvija.com
Tur arī reģistrācija