pirmdiena, 2018. gada 15. janvāris

Kas ir viena apziņa, transcendentālie, apgaismotie stāvokļi?

Stāsta O&O Academy (Vienotības Akadēmijas) docētājs:
O&O Academy ir filosofu un meditāciju skola, kas eksistē nolūkā veikt transformācijas. Un šīs transformācijas vērstas uz to, lai nonāktu no ierobežojošās Es apziņas pieredzes uz paplašināto Vienas apziņas pieredzi. Tā ir iekšēja virzība prom no iekšējās atdalītības, separācijas, vientulības uz savienotību, paplašināšanos un vienotības sajūtu. Virzība uz to, ka visi esam viens.

Runājot par Vienu apziņu, varam to apskatīt vairākos līmeņos:
·         Pašā pamata līmenī šo vienu apziņu pieredzam kā skaistus savas būtības stāvokļus - nav iekšējā konflikta, prieks, savienotība, pateicība.
·         Jau augstākā līmenī, turpinot praktizēt skaisto stāvokļu mākslu un prasmes, turpinot savu izaugsmi, tad ieejam jau transcendentālos stāvokļos. Tie ir vēl paplašinātāki stāvokļi, kuros jau gūstat pieredzi, kas saistīta ar neierobežoto savas būtības stāvokļa pieredzi, kuros cilvēks apziņā paceļas virs tautības, reliģiskās piederības, kultūras, sabiedrības utt. Cilvēks it kā izplešas, un sajūt lielāku savienojumu ar cilvēci, dzīvi. Kad ieejam transcendentālos stāvokļos, tad transformējas pieredze, uztvere un sajūtas, nav prāta pļāpāšanas. Tās ir neparastas pieredzes, un tās dod ļoti spēcīgu ieskatu par apziņas mistērijām.
·         Un augstākā Vienas apziņas pieredze ir - apgaismotie stāvokļi. Šajos stāvokļos nav un pazūd iluzorās sajūtas par atdalītību.  Pazūd sajūta par to, ka eksistējat kā atdalīta būtība, ka esat nodalīts no dzīves. Tādas sajūtas izšķīst. Sajūtat sevi kā daļu no visa un no dzīves. Redzat sevi un dzīvi kā vienu. Tā ir neaprakstāmi skaista pieredze.

Šodien gūsim nelielu ieskatu par transcendentālajām un apgaismotajām apziņas sfērām.
Ir kāds ļoti skaists Krišnadžī un Prītasdžī formulējums: “to see the all in one is the experience of love; to see the one in all is the experience of the sacred.”
Redzēt visu vienā, tā ir mīlestības pieredze; redzēt vienu visā ir svētā pieredze.”

Ko tas nozīmē
Sāksim ar ķermeni. Ķermenis ir fiziski redzams, sajūtams. Tas ir mūsu eksistences simbols. Ja ieskatāmies tajā... vai varam to reāli atdalīt no planētas Zeme? Acīmredzami, ka nē. Pārtika, kas baro šo ķermeni, nāk no zemes, un ir šīs planētas devums. Ūdens, kas plūst ķermenī, ir ūdens no upēm, no mākoņiem, arī tas nav atdalāms no planētas Zeme. Gaiss, ko elpojam, koki, augi, ko redzam, viss ir nedalāmi saausts šajā dzīves un dzīvības tīklā, un atrodas arī mūsu ķermenī. Un kā gan mēs varētu atdalīt savu elpu no visas dzīvības elpas? Vai varam teikt, ka tas gaiss, kas tagad ieplūst manās nāsīs, ir mans gaiss, un tas, kas atrodas tavas sejas tuvumā, ir tavs gaiss? Tas izklausās jau jocīgi, vai ne?

Mēs elpojam savienotībā ar visu dzīvi. Mēs eksistējam savienotībā ar šo planētu. Saule ir daļa no mūsu eksistences, Mēness ir daļa no mums, zvaigznes ir daļa no mums. Zinātnes atklājumi saka, ka pamatelementi, kas veido kaulus un šūnas, ir ogleklis, kalcijs, ūdeņradis utt. Viss, kas atrodas mūsu ķermenī, tas viss patiesībā ir dzimis zvaigžņu klēpī, dzimis Visumā. Zvaigznes eksplodēja un atbrīvoja šos dažādos elementus, gāzes... tas viss noticis miljoniem gadu ilgumā. Un tas viss reciklējies daudzās dažādās formās, apveidos un izskatos. Un tieši šajā brīdī tas ir īstenojies šajā ķermenī tieši tādā izskatā. Tas ir tas, ko mēs domājam, sakot - redzēt visu vienā.

Vai varat teikt, ka jūs, ka viss apkārtējais, ka jūsu ķermenim, identitātei, eksistencei nav nekāda sakara ar visu pārējo dzīvi? Nē. Viss atrodas mūsos katrā esošajā brīdī, katrā elpas vilcienā, katrā izdzertajā ūdens glāzē, katrā ēdiena kumosā, tas ir mūsu apģērbā, ierīcēs, ko lietojam. Visa cilvēce ir daļa no dzīvības. Neko no tā mēs nevaram no visa atdalīt. Tas viss ir viena dzīves tīklojuma daļa. Mēs esam daļa no dzīvības tīkla. Un, kad to sajūti sevī pa īstam, (nevis tikai intelektuāli zini vai zinātniski pierādi), kad meditācijā sajūti šo viedumu, ka visa dzīve, visa cilvēce, viss visums plūst mūsos tieši šobrīd, tad rodas ļoti spēcīgas savienotības sajūtas un cieņa pret visu dzīvi. Tad atnāk dziļa pateicība.

Un tieši tā arī mēs katrs ietekmējam katru - gan apzināti, gan neapzināti. Lielākoties mēs to veicam neapzināti. Un tieši tāpēc, ir svarīgi atrasties skaistā apziņas stāvoklī. Mēs katrs esam kā olītis, kas dzīves plašajos ūdeņos veidojam savus vilnīšus, kas ietekmē citus un daudzas citas dzīvības formas.
Kad redzam visu vienā, tad atveras sirds. Tas atspoguļojas dziļās pateicības sajūtās un neaprakstāmas mīlestības pieredzēs. Tā ir mīlestība, kas atrodas aiz limitējošajām robežām, kas saistās ar manu/ tavu ģimeni, manu sabiedrību. Tā ir ļoti paplašināta mīlestības pieredze. Viss vienā ir mīlestības pieredze. Es apziņas ierobežojumi, kas zemapziņā liek mums sajust sevi kā nošķirtiem un dažādiem, tad izšķīst. Un arvien vairāk sevi sākam redzēt kā vienas apziņas, kā visas dzīves daļu.

Kad ieejam šajā stāvoklī un spējam redzēt visu vienā, tad gūstam daudz dziļāku pieredzi. Abi ir kā vienas monētas divas puses. Un tad sāc redzēt vienu visā.
Ko tas nozīmē?
Mēs atmostamies patiesībai par dažādajām Visuma formām, kas ir dažādas dzīvības izpausmes, sākot no vissīkākās vienības līdz vislielākajai zvaigznei, planētai, galaktikai... Sākam redzēt, ka viss galu galā ir kā vilnis, kas viļņojas šajā viena veseluma apziņas okeānā. Mēs gūstam pieredzi par vienas, vienotas, nesašķeltas apziņas lauku. Tas ir mūžīgs, bezgalīgs, bez sākuma, bez gala turpinošs lauks. Birthless, deathless. Tas ir viens nesašķelts apziņas lauks, kas atrodas visu manisfestāciju (izpausmju) pamatā. Kad gūstam šo pieredzi, tā ir apgaismota apziņa, vienas apziņas apgaismotais stāvoklis. Tad visi pamata koncepti par dzīvi un nāvi, par labo un slikto, par bēdām un prieku, viss šķiet izšķīst. Un tad atnāk neaprakstāma miera sajūta, paplašināšanās sajūta, pilnīga bezbaiļu sajūta. Šī bezbaiļu sajūta radusies no zināšanas, no sapratnes. Un to nekad neviens jums vairs nespēj atņemt. Jo tu esi viss. Tu esi visā, tu esi daļa no visa, esi daļa no Visuma, tu esi nemirstīgs, esi vēl nedzimis, esi mūžīgās apziņas pieredze. Un šo pieredzi nevar aprakstīt vārdiem. Tik varena tā ir. Tās ir tik dziļas transformācijas. Labākais vārds varētu būt the sacred. Svētums.
Kad redzat vienu visā, tad redzat vienu apziņas lauku, kas ir pamatā visām dažādajām izpausmēm. Tad pēkšņi sāk likties, ka viss kļuvis dzīvs. Vairs nav zinātnes radītā iedalījuma par dzīvu priekšmetu vai nedzīvu... jūsu pieredzē - tas, kas ir Saulē, ir arī jūsos, kas ir klintī, tas ir jūsos, tas, kas kļuvis par koku, ir kļuvis arī par okeāna vilni... tas ir vienas apziņas okeāns, lauks. Un tas sevi izpauž ļoti dažādās formās. Tā ir dziļa un īpaša svētuma pieredze. Viss kļuvis dzīvs. Sauciet to par svētumu, sauciet to par klātbūtni, to sauc arī par Dieva pieredzēšanu. Tas ir tik spēcīgi, tik dziļi transformējoši, tik svēti.

Kad esam pieredzējuši visu vienā un vienu visā, kad atmostamies šim varenajam svētumam, tad kļūstam par filosofu skolotājiem.

Augstākais garīgais sasniegums, ko sniedz un kurp ved O&O Academy ir nonākt šajā filosofu skolotāja būtībā. Akadēmija radīta tam, lai veicinātu piedzimt šādiem filosofu skolotājiem. Tā ir mūsu degsme - radīt jaunu filosofu skolotāju paaudzi, kuri dzīvo šajā varenajā viedumā. Redzot vienu visā un visu vienā.
Tieši turp arī ved visi O&O Academy kursi. To programmas veidotas tieši šī mērķa sasniegšanai. Pamazām atverot mūsu prātus, sirdis, būtības šai lieliskajai pieredzei par bezgalīgo, nedzimušo, nemirstīgo apziņas lauku.

Iesāciet šo gadu tieši ar šādu mērķi un vīziju – ik brīdi tuvoties šim vienas apziņas laukam. Katru dienu spersim soli šajā virzienā. Katru dienu sevī izkopjam šo garīgo vīziju - paplašināt savu apziņu, izšķīdināt es apziņas sašķeltību. Atvērt sirdi un prātus vienas apziņas pieredzei.


Jautājumi, atbildes
Kā kļūt pat filosofu skolotāju?
Visa tā mācību un kursu straume, kas plūst O&O Academy ir vērsta uz to, lai cilvēki kļūtu par filosofu skolotājiem. Tas nenozīmē iegūt titulu - esi filosofu skolotājs. Tas nav tā, ka apgūsti vai iemācies kādu mācību, un tad kļūsti par filosofu skolotāju. Filosofu skolotājs - tas nav tituls, tā nav kvalifikācija, tas nenozīmē, ka jums jīzpilda kādas prasības un tad jums automātiski piešķir nosaukumu- filosofu skolotājs. TAS IR DZĪVESVEIDS. Tas ir tāds dzīvesveids, par kuru tikko stāstīju. Jūs redzat visu vienā un vienu visā.  Piedaloties kursos un meditācijas, kas notiek Akadēmijā, mēs vedam jums tam pretim. Tā ir katra cilvēka dzīve revolucionāri jauna domāšana totāli jauns dzīvošanas un būtības veids.
****
Redzēt visu vienā, tā ir mīlestības pieredze,
Redzēt vienu visā, tā ir svētuma pieredze.
***
Vai ir kādi vingrinājumi vai meditācija, kas radīta speciāli tam, lai nonāktu šajā viss vienā un viens visā stāvoklī?
Šī pieredze nav tikai mistiska pieredze, kuru iegūst meditējot. Tas, par ko runāju, tas nav tikai uz dažiem brīžiem sajust šos ļoti augstos apziņas stāvokļus. Tā ir arī ļoti dziļa un nopietna atvēršanās jaunam viedumam. Visas sašķeltības idejas, kas piemīt Es apziņai, viss tas, kā prāts ieradis domāt, kas viss sākas ar strespilniem dusmu stāvokļiem, skumjām utt.... Tā ir visu iepriekš nosaukto stāvokļu transformācija. Tā ir absolūta revolūcija mūsu domāšanā. Tas nav tikai kādas mistiskas pieredzes! Nē. Es runāju par totāli transformētu dzīvesveidu. Pilnīgi noteikti, ka SoulSync meditācija bruģē ceļu šādas pieredzes gūšanai un pakāpeniski ļauj iepazīt un uz dažiem mirkļiem pieredzēt šos vienas apziņas stāvokļus.  Bet ar to vien nepietiek. Es runāju par daudz dziļāku transformāciju ceļojumu. Te runājam par visu ierobežojošas Es apziņas stāvokļu atlaišanu. Un te ir vajadzīgs viedums, personīgas atklāsmes un sapratnes, ko sniedz O&O Academy kursi un mācības. Tas ir vairāku līmeņu, pakāpju ceļojums. Tas pamazām atver šādam dzīvesveidam.
****
Viena apziņa ir dažādu spektru un līmeņu pieredze. Un jāsāk ir ar skaisto stāvokļu vairošanu, lološanu. Jo biežāk pieķerat sevi esam dusmu, stresa, bēdu stāvokļos, un sākat saprast, cik tas jums ir nevajadzīgi un postoši, ka tas nemaz jums nepalīdz... jo vairāk sevī attīstāt šo apziņu un atgriežaties prieka stāvokļos, jo ejat vienas apziņas virzienā. Jo vairāk dzīvojat skaistajos stāvokļos, jo pavisam spontāni ļaujat šādiem transcendentāliem apgaismības stāvokļiem notikt jūsos. Mūsu prāts ir ļoti ierobežots, tas galvenokārt domā tikai par sevi... kā gan tāds prāts varētu nonākt apgaismības stāvoklī? Kaut vai meditācijas laikā! Tas var notikt, bet tas ir ļoti nestabili un neilgi. Vairojot sevī skaistos stāvokļus, jūs ieliekat sevī pamatus, lai nogādātu sevi augstajos apziņas stāvokļos un tie kļūst dabīgi un spontāni.
***
Kā risināt problēmas?
Mēs esam pilni ar zināšanām un mācībām, kas patiesībā neļauj veikt pareizo rīcību... garīgi pareizu rīcību. Tāpēc mums ir vajadzīgas zināšanas. Jaunas zināšanas, kas ļauj atvērties jaunām sapratnēm un pieņemt garīgi pareizus lēmumus un rīcību. Patlaban mēs pārsvarā spēlējam es - apziņas spēles. Problēmas risināšanai jānotiek tādā veidā, lai risinājums sniegtu labumu ne tikai katram pašam, bet arī citiem.

****
Jāsāk ar skaisto stāvokļu iezemēšanu sevī. Ar apzināšanos par atrašanos es - apziņā vai vienā apziņā. Un transcendentālos un apgaismotos stāvokļus nevar iegūt... tie atnāk, tie notiek. Tie atrodas bezpūļu sfērā. Bet, jāsāk ir ar skaisto stāvokļu vairošanu. Ar apzinātiem centieniem, praktizējot kursos apgūto viedumu un meditācijas. Vairojiet sevī garīgo vīziju, un, kad nonākat dusmās, bēdās, aizvainojumā utt, tad atgādiniet sev šo augsto garīgo vīziju. Kad esam dusmās, tad prātā nenāk domas par skaistiem stāvokļiem! Mēs tikai grimstam sliktajās sajūtās dziļāk un dziļāk. Ja nevarat sevi piespiest atcerēties savu augsto vīziju, tad par kādiem transcendentālajiem un apgaismības stāvokļiem varam runāt? Ir jānes sevī šī vīzija un jāspēcina. Ar to jāsāk. Nākamreiz, kad esat stresa situācijā, atcerieties šo augsto vīziju. Visi nonākam dusmās! Nav izņēmumu. Bet šis viedums iedvesmo un palīdz.

Tulkoja un konspektēja Māra Brante
Vairāk par visu vari uzzināt:
O&O Academy 
FB lapa O&O Academy Latvia
FB lapa Avots & Sinhronitātes (aprīlī Latvijā notiek divu dienu transformāciju kurss)
www.fenomenslatvija.com