Lūk, izcilā skolotāja pārdomas par aktuālo situāciju un tās risinājumiem.
"Evolūcijas laikā šajā jomā ir bijuši gan izaicinājumi, gan pārbaudījumi. Daudzas sugas ir pielāgojušās un izdzīvojušas. Ja tās adekvāti nereaģēja, tad izzuda. Tāpēc arī daudzas sugas ir izmirušas. Cilvēku suga līdz šim ir spējusi pielāgoties un ir izdzīvojusi. Bet patlaban pārbaudījumi, šķiet, tuvojas no visām pusēm. Un lielākoties tieši vai netieši šie pastāvēšanas draudi ir pašas cilvēces radīti. Mūsu pašu radītajai civilizācijai ir kļuvis par sarežģītu tikt ar to galā. Pašu saradītais ir guvis virsroku, uzvarējis un pārņēmis vadību.
Mūsdienu galvenais pārbaudījums ir
  • gigantiskas alkatības radītais stress;
  • atsvešināšanās cilvēku starpā, kas atklājas civilizācijas slēptajās dziņās un izjūtās;
  • glorificētā sevis atzīšana;
  • galējs individuālisms un vardarbība.
Tas viss cēlies no sadalītās apziņas, un te arī slēpjas lielie draudi cilvēces pastāvēšanā. Mantrausība kļuvusi par pamatu tehnoloģiju attīstībai, daudzu medicīnisko sistēmu pamatā ir nevis sapratne par mūsu ķermeņa kopumu un tā vietu Visumā, bet gan moto "vairāk un vairāk par mazāk un mazāk". Šīs tendences kļuvušas par traucēkli progresam.
Kamēr paši atradīsimies šādā – izkropļotā – apziņas stāvoklī, mēs nespēsim atrast problēmu risinājumu.
Lai labotu situāciju, jāmaina mūsu apziņa un uzskati. Bez uzskatu maiņas nākotne ir ļaunu vēstoša un biedējoša. Slimību pazīmes redzamas it visur. Jau pirms dažām desmitgadēm cilvēki aktīvi sāka pievērsties veselības jautājumiem. Par spīti tam, patlaban veseli cilvēki ir mazākumā. Stress, dzīvesveids, atmosfēras piesārņojums, medikamenti, pārtika, mūsu neveselīgie emocionālie stāvokļi – tas viss apvienojumā tuvina mūsu ķermeņus neatgriezeniskām norisēm. Pasaules zinātnieki jau tagad brīdina, ka pavisam drīz cilvēka ķermenis vairs nereaģēs uz antibiotikām. Tad atgriezīsies mikrobi un vīrusi, kurus cilvēce ir novājinājusi un apkarojusi. Nākotnē nebūs vajadzīgas "lielas slimības", kas pamanīsies ietekmēt cilvēkus. Tās varēs būt visparastākās baktērijas un vīrusi – piemēram, gripas vīruss, kas ietekmēs cilvēci.
Nav jau tā, ka nākotne nesīs tikai vienas vienīgas problēmas, – būs arī īpaši sasniegumi medicīnas un biotehnoloģiju jomās.
Jau tagad mēs esam klonējuši daudzus dzīvniekus un nonākuši līdz cilvēka ķermenim – mēs esam veiksmīgi radījuši pirmo traheju, izmantojot cilmes šūnas no tā paša skartā ķermeņa. Mēs esam uz AIDS un vēža slimību izdziedināšanas sliekšņa. Esam panākuši dzīvnieku novecošanas procesa palēnināšanu. Kas šodien tiek veikts ar dzīvniekiem, rīt tiks darīts ar cilvēkiem. Tomēr visām šīm pārmaiņām vajadzīgi vismaz kādi 10 gadi – lai tās kļūtu cilvēkiem masveidā pieejamas.
Šobrīd mūsu priekšā ir divi vitāli svarīgi jautājumi.
Pirmais – ko mēs varam darīt, lai izdzīvotu veseli līdz brīdim, kad nākotnē būs pieejamas šīs jaunās tehnoloģijas? Kā pietuvoties veselīgākai dzīvei fiziski, emocionāli un garīgi?
Otrais jautājums, kas mūs konfrontē, prasa dziļāku risinājumu. Kā mēs kā rase attīstāmies, lai kļūtu par Visuma būtnēm un spētu sadarboties, nevis būtu dogmatiski un uz sevi vērsti? Šo jauno tehnoloģiju labākie risinājumi un rezultāti pieejami vien rasei, kas tikusi galā ar iekšējo vardarbību. Te galu galā ir jautājums par transformāciju, kas stāv mūsu priekšā. Ko darīsiet jūs?"
Jāpiebilst, ka Pasaules Vienotības Universitātes mācību programmas galvenais fokuss ir uz apziņas stāvokļa mainīšanu, un nav obligāti jāprot hindu valoda, lai šajās mācībās iedziļinātos, – tās tiek adaptētas rietumniekiem saprotamā formā. Plašāku ieskatu PVU apziņas izmainīšanas filosofijā vari gūt starptautiskajā mācību teletiltā, kurš 30. septembrī un 1. oktobrī notiks vienlaikus 14 valstīs, tajā skaitā – arī Latvijā.
Skati vietni www.fenomenslatvija.com