otrdiena, 2017. gada 1. augusts

Sagatavojies! Tuvojas lielākais zvaigžņu lietus cilvēces reģistrētajā vēsturē!

http://topraksti.lv/notikumi/sagatavojies-tuvojas-lielakais-zvaigznu-lietus-cilveces-registretaja-vesture/

2017. gada 12. augustā būs klāt meteoru jeb zvaigžņu lietus. Saskaņā ar astronomu teikto, šīs būs krāšņākais zvaigžņu lietus reģistrētajā cilvēces vēsturē. Tas iedegs naksnīgās debesis, un daži no tiem var pat būt redzami dienas laikā. Šo meteoru lietu var novērot vienu reizi dzīves laikā, jo šāda veida meteoru plūsma būs redzama vien pēc 96 gadiem.
Perseīdu meteoru plūsma, kas ir viena no gaišākajām gada meteoru plūsmām, notiek katru gadu no 17. jūlija līdz 24. augustam. Zvaigžņu lietus maksimālā fāze ir aptuveni 9. – 13. augustā.
Labākais laiks, lai novērotu Perseīdus un citus zvaigžņu lietus, ir tad, kad debesis ir pavisam tumšas. Lielākā daļa astronomu norāda, ka atkarībā no Mēness fāzes, labākais laiks, lai apskatītu meteoru lietu, ir tieši pirms ausmas. Perseīdi ir redzami Ziemeļu puslodē. Skatieties starp radiantu, kas būs debesu ziemeļaustrumu daļā, un zenītu (punkts debesīs tieši virs jums).
Lai gan jūs viegli varat novērot zvaigžņu lietu ar neapbruņotu aci, tikai paskatoties taisni uz augšu, zemāk redzamā tabula parāda precīzu Perseīdu virzienu no jūsu atrašanās vietas.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: sci-techuniverse.com