Urāns ir sociāla planēta, kas vienu apriņkojumu ap Zemi veic aptuveni 84 gados, vienā zodiaka zīmē uzturoties aptuveni septiņus gadus. Urāns ir pirmā planēta, kas atrodas aiz Saturna robežas (Saturns ir pēdējā planēta, kuru iespējams saskatīt ar neapbruņotu aci) un ir spējīga sniegt cilvēkam augstāka līmeņa apziņu. Urāns dod iespēju apzināties tādu realitāti, kāda cilvēka apziņas lokā līdz šim nav bijusi, respektīvi, formē cilvēkā spējas mijiedarboties ar kosmisko enerģiju un "ieslēgties" informācijas plūsmās. Tāpēc Urānu saista ar tādiem jēdzieniem kā apgaismība, apskaidrība un "eureka". Cilvēkiem ar spēcīgu Urānu dzimšanas kartēs piemīt laba intuīcija un izgudrotāja spējas.
Urāns vienmēr izpaužas ar lielu intensitāti, līdzīgi kā Plutons, bet, atšķirībā no Plutona, tas darbojas īslaicīgi – kā zibens spēriens. Urāns ir saistīts ar visu, kas notiek pēkšņi un negaidīti mūsu dzīvēs – nodrošina pārmaiņas! Bieži vien Urāns atnes atbrīvošanos no kaut kā un provocē uz ekscentrisku uzvedību, lai šo atbrīvošanos realizētu. Tā ir brīvības un neatkarības planēta, kas liek atteikties no visa nevajadzīgā un savu nokalpojušā, veicinot evolūciju. Līdz ar to šī planēta ir saistīta ar nākotni, tā liek attīstīties, pilnveidoties un tiekties pēc jaunā, bet – vispirms atmetot visu lieko.
Urāns atbild arī par visu veidu reformām un revolūcijām.

Ko gaidīt šajā retrogrādā Urāna laikā?

Retrogrāds Urāns stimulēs iekšējas pārmaiņas. Ja esam līdz šim kaut ko centušies savās dzīvē izmainīt, bet tas nav izdevies vai neesam pratuši, retrogrādais Urāns rosinās pārmaiņas attieksmē vai uzvedībā. Tās būs tādas pārmaiņas mūsos, kas sekmēs mūsu potenciāļu kaut ko izmainīt, bet reālās pārmaiņas notiks tad, kad Urāns atgriezīsies taisnvirziena kustībā.
Vai arī otrādi: ja esam uzvedušies pārāk ekscentriski un neadekvāti forsējuši dažādas reformas, retrogrādais periods ļaus visu apdomāt un saprast – nonākt līdz jaunam izpratnes līmenim. Atnāks apgaismība, ka lietas varbūt jādara pilnīgi citādi. Un tad, direktā Urāna laikā, mēs jau pratīsim reformas ieviest daudz harmoniskāk, izmantojot jauniegūto sapratni par pieļautajām kļūdām.
Tātad retrogrādā Urāna laikā notiek pārmaiņas mūsu apziņā, un rezultātus ieraudzīsim, kad Urāns kļūs direkts.
Retrogrāds Urāns stimulēs arī mūsu vēmi analizēt un pētīt dziļi psihiskus procesus, un meklēt atbildes uz jautājumiem "kāpēc". Labs periods psihologiem un psihiatriem, lai pētītu cilvēka uzvedību un psiholoģiju. Cilvēki vairāk vērsīsies pie psihologiem un astrologiem jautājumos, kas saistīti ar viņu personisko brīvību.

Kā vislabāk izmantot šīs enerģijas?

Lai izdzīvotu šo periodu pēc iespējas labāk, šā tranzīta laikā nepieciešams atvērt apziņu un meklēt kaut ko jaunu – jaunu kontekstu savām nodarbēm, jaunu kārtību un jaunu ceļu cauri haosam – un integrēt šo jauno savā "vecajā" dzīvē. Urāns aicinās pieņemt visu progresīvo un orientēties uz nākotni, atsakoties no nevajadzīgā.
Šajā laikā varam pārvērtēt savas idejas, pie kurām strādājam, bet jārēķinās, ka Urāns var atnest negaidītus sižeta pavērsienus un arī pašu personība var radikāli mainīties.
Radošajiem cilvēkiem vajadzetu radīt, izgudrotājiem – izgudrot. Šis laiks palīdzēs visiem, kas veido kaut ko jaunu. Novatoriem galvā iešausies lieliskas idejas, menedžeriem ienāks prātā jauni veidi, kā reklamēt savas preces, un tamlīdzīgi.

Kurš gadīsies Urāna ceļā?

Tomēr par nozīmīgu Urāna ietekmi varam runāt tikai tad, tā ceļā atrodas kāda no dzimšanas horoskopa planētām (vai kāds no jutīgajiem punktiem). Šajā gadījumā tas būtu, ja tavā horoskopā ir planētas/punkti, kas atrodas Auna, Svaru, Vēža vai Mežāža zīmes 24–28 grādā. Tad šo planētu jomās mūs pilnīgi noteikti gaida nozīmīgas pārmaiņas un iekšējas reformas.
Ja veidojam horoskopu uz brīdi, kad Urāns kļūst retrogrāds (tātad – uz 3. augustu), tad redzam, ka tas veido pozitīvu saikni ar Mēness mezgliem, kas simbolizē, ka šajā peridā radīsies labas iespējas mūsu dvēseles attīstībai.
Šāda planētu saikne var norādīt arī uz izmaiņām masu apziņā (jo Urāns ir sociāla planēta): visticamāk, cilvēki šajā periodā kļūs liberālāki cilvēktiesību jautājumos un attiecībā uz dažādām sociālajām norisēm, piemēram, attieksmē pret dzimumlīdztiesību jautājumiem vai imigrantiem.
Fonā atrodas arī saspringtais Jupitera–Plūtona aspekts, kas norāda uz to, ka gribēsim būt veiksmīgāki, bagātāki un labāki speciālisti savā profesionālajā jomā. Gribēsies izbaudīt dzīvi visā tās pilnībā. Tikai šeit jāuzmanās, lai ceļā uz panākumu gūšanu nesabojātu savas attiecības. Svarīgi nekļūt fanātiskiem un nepārkāpt sabiedrisko normu robežas un likumus.