pirmdiena, 2017. gada 14. augusts

PIEĶERŠANĀS. SĀPES

PIEĶERŠANĀS. SĀPES
Ikviena pieķeršanās rodas no neapzinātas atteikšanās atklāti satikties ar personīgo sāpi un iziet tai cauri. Ikviena pieķeršanās sākas ar sāpēm un ar sāpēm arī beidzas. Lai pret ko arī Tu izjustu pieķeršanos - alkohols, ēdiens, atļautām vai aizliegtām narkotikām vai cilvēku, - Tu izmanto šo, kaut ko un kādu, lai aizsegtu savu sāpi.
Lūk, kapēc, pēc tam, kad pāriet pirmā intīmo attiecību eiforija, tajās parādās tik daudz nelaimīguma un tik daudz sāpju. Pašas
... par sevi šīs attiecības nav sāpju un nelaimju iemesls. Tās tikai "izvelk" ārā to sāpi un nelaimīgumu, kas JAU ir TEVĪ.
Līdzīgā veidā darbojas visas citas pieķeršanās.
Jebkura pieķeršanās neizbēgami nonāk punktā, kad tā vairāk priekš Tevis nestrādā un tad Tu sajūti savu sāpi daudz asāk kā iepriekš.

Tas arī ir viens no iemesliem, kapēc lielākums cilvēku visu laiku bēg no esošā mirkļa un cenšas meklēt kaut kādu glābiņu nākotnē.
Pirmais, ar ko tie varētu sastapties nofokusejoties uz esošo momentu - personīgā sāpe, bet tieši tas ir tas, no kā viņi baidās visvairāk.
Ja vien cilvēki zinātu, cik vienkārši ir esot esošā mirklī iegūt piekļuvi Dievišķai klātbūtnei, kura izkausē pagātni kopā ar visām tajā esošām sāpēm, kā arī realitāti, kura izgaismo ilūziju. Ja vien viņi zinātu, cik Tuvu ir savai realitātei, cik tuvu tie ir Dievam.

Bēgot no attiecībām ar mērķi izbēgt no sāpēm - arī nav izeja. Sāpes ir jebkura gadījumā. Trīs neveiksmes partnerattiecībās ar lielu iespējamību pagrūdīs tevi meklēt Dievu savos personīgajos dziļumos vairāk, kā trīs gadus pavadot uz neapdzīvotas salas vai trīs gadus pavadot noslēgtībā..
Ekharts Tolle - Tagadnes spēks
Tulkoja:OmShanti