trešdiena, 2017. gada 9. augusts

Muļķošanas tehnika ko pret mums izmanto katru dienu

Muļķošanas tehnika ko pret mums izmanto katru dienu. Kā tā strādā un kā to atpazīt. Diemžēl, šo muļķošanas tehniku pret mums izmanto gan reklāmās, gan politikā, gan ziņu dienesti un visi citi kas to pieprot. Ja spējam to atpazīt tad spējam sevi pasargāt un saskatīt patiesību aiz melu plīvura.
Pats galvenais šajā tehnikā ir dažādu projektu sasaistīšanas ilūzija. Piemēram, reklāmās bieži izlasam saukļus. "Vēlies baltus zobus? Izvēlies zobu pastu "Zobītis"!" Šeit savienoti divi teikumi kuri patiesībā ir pilnīgi atšķirīgi. Pirmais teikums apjautājas, vai cilvēks vēlas baltus zobus? Protams, ka vēlas. Otrs teikums ir vienkārši mudinājums iegādāties preci. Šādi cilvēks pats savā galvā savieno šos divus teikumus veidojot ilūziju, ka šī zobu pasta nodrošina baltus zobus. Tad reklāmā vēl tiek piekabināti klāt neko nenozīmīgi teikumi. Piemēram, "Vadošie zobārsti visā pasaulē iesaka" Pag, pag, kas ir vadošie zobārsti, ko viņi vada, kāpēc viņi vada, kas viņus iecēlis par vadītājiem, cik tādu ir, lūdzu viņu vārdus, uzvārdus, e-pastu, kur var viņu pētījumu izlasīt u.t.t...
Šo pašu metodi izmanto tautas musināšanai un sabiedriskā viedokļa iespaidošanā. Piemēram: "Šomēnes visā topošās dzelzsceļa līnijas "RaillBaltica" garumā sākusies kultūrvēsturiskā mantojuma izpēte. To pirms būvniecības izsākšanas paredz Latvijas likumi. Arhioloģiskā mantojuma apzināšana šādā mērogā Latvijā ir kas nebijis". Izanalizējot kaut pirmos vārdus, visā līnijā sākusies izpēte. Var sākies punktā "A" nevis visā līnijā. Un ko nozīmē vispār izpēte. Kas izpēta un kāpēc!? Tāpēc, lai zinātu ko iznīcinam? Tālāk pievienojot vēl pozitīvu tekstu par Latvijā nebijušu mantojuma izpēti pārslēdzot sajūtas uz pozitīvu lietu kā kultūrvēsturisko mantojumu. Pag, pag. Kāpēc vispār šāda ziņa? Pavisam vienkārši, lai iespaidotu sabiedrisko domu, ka šāds projekts ir kas fantastisks, pieslēdzot tam klāt pozitīvās sajūtas, kaut gan patiesie iemesli tiek slēpti. Bet par to citreiz uzrakstīsim.
Tieši tāpat politikā. "Mēs esam par augstāku algu, mēs par Zaļu Latviju!" u.t.t. Šie ir saukļi kuriem nav nekādas nozīmes. Tie ir saukļi. Piemēram: "mēs par mieru", tāpēc pirmie uzbruksim pretiniekam, lai viņš gadījumā neuzbrūk mums. Pilnīgs apsurds. Nevienam no šādos saukļos rakstītiem vārdiem nav patiesīguma. Tie ir radīti, lai apmuļķotu, iespaidotu.
Citreiz tiek izmantota jautāmumu taktika. "Vai Tu vēlies labākus laikus?" Nū... protams, ka cilvēks vēlas labāk dzīvot. "Vai Tu vēlies būt vesels un spēcīgs?" Nu bet protams. "Vai Tu vēlies vēl tur sazin ko?" Vēlos. Tad ir jāstrādā, tas tak loģiski. Itkā loģiski, bet kāpēc tas ir loģiski? Tātad jāstrādā un jābūt godīgam, bet godīgie maksā nodokļus. Tādēļ vēl mazliet pacelsim nodokļus, lai Latvijā būtu labāk..... šeit tiek ievietotas "pārmijas" kas pārslēdz uz citu tēmu un sačakarē prātu galīgi. Kāpēc kaut kas ir jādara, lai Tu būtu godīgs. Pag, pag. Atkal sanāk jocīgi. Tādad pašos pamatos Tu jau esi negodīgs, bet, lai būtu godīgs Tev ir kas jādara!!?? Jo visi godīgie tā dara tātad Tev ar tā jādara. Tad vēl savienojot nodokļu paaugstināšanu ar mistisku labumu Latvijai. Tā ir atkal kodēšana, acu aizmālēšana un programēšana. Par to arī citreiz sīkāk uzrakstīsim.
Savelkot visu šo kopā, sanāk vieni vienīgi makaroni ko karina tautai uz ausīm, acīm, vai vienalga kur var uzkarināt un ko aizmālēt. Šī raksta beigās gribas uzrakstīt kaut ko jautrībai izveidojot, pēc basic principa dažus apsurdus reklāmas rakstus, aizmālēšanas un uzsaucienus tautai. Lai visiem jauka diena!
"Ir nepieciešama droša un stabīla Latvija. Tik droša, lai neviens svešais zirgs te neiesoļotu, tik stabīla, lai nevieni rati uz ceļiem neapgāztos. Saraksts Nr. simtu viens. "Zirgu Astes" Mēs par stabilitāti un drošību."
"Zirgu aste patiesam baltumam. Pievieno zirgu asti katrā veļas mazgāšanas reizē un Tavas drēbes būs patiesi baltas. Eiropas vadošie speciālisti konstatējuši, ka zirgu astu struktūras mikroporas uzsūc visus traipus mazgāšanas laikā. Mazgā ar rokām vai veļas mašīnā. Esi nevainojami tīrs!"
"Zirgu astu struktūras pētniecībai Latvijā piešķirti 3 miljoni eiro. Šie birvīgie dzīvnieki jau kopš seniem laikiem ir veidojusi Latviešu tautas kultūru simbolizējot ģimenes tradīcijas. Izrādās, kā secinājuši Šveices izpētes grupas zinātnieki, ka šo dzīvnieku astes struktūra ir unikāla un var nest fantastisku ieguldījumu zinātnē. Mūsu zinātnieki sadarbībā ar Šveices institūtu sākuši šo kultūrvēsturisko, nu jau zinātnisko projektu. Mēs lepojamies ar šo mūsu tautas seno kultūru un sentēvu zināšanām."
www.balturaksti.com