piektdiena, 2017. gada 16. jūnijs

TOP 10 sārmainie produkti, kuri novērš aptaukošanos, insultu un vēzi. Vērts ieskatīties!

http://amizanti.lv/top-10-sarmainie-produkti-kuri-novers-aptaukosanos-insultu-un-vezi-verts-ieskatities/

Kāpēc mums ir liekais svars? Produkti, kurus esam raduši lietot uzturā ik dienu un uzskatām par veselīgiem, veido skābu vidi mūsu organismā. Rezultātā vielmaiņa palēninās, mēs uzkrājam lieko svaru un bieži vien ciešam no dažādām slimībām. Labā ziņa ir tā, ka ir daudzi produkti, kuri palīdz saglabāt skābju – sārmu līdzsvaru organismā. Tos sauc par sārmainajiem produktiem.


Sārmainie produkti satur daudz minerālvielu, vitamīnu un citu savienojumu. Ja jūs iekļausiet kaut dažus šādus produktus savā ēdienkartē, jūs ne tikai nometīsiet svaru, bet jau pēc pāris nedēļām jutīsieties daudz mundrāki.


Spināti



Spinātos ir daudz antioksidantu, maz holesterīna un tauku, tajos ir pietiekami daudz vitamīna B6, C un K, kālija, cinka, niacīna, magnija un kalcija. Jau sen zināms, ka šis produkts veicina atmiņas uzlabošanos, palīdz izvairīties no daudzām sirds slimībām un rosina smadzeņu darbību.
Melones

Melones mīkstums ir ne tikai garšīgs, bet arī vērtīgs. Melone ir spilgts sārmaino produktu piemērs, jo tajā ir daudz ūdens. Pētījumos pierādīts, ka melone no organisma izvada toksīnus ātrāk, nekā citi produkti.
Puķkāposti

Lai nodrošinātu savu organismu ar nepieciešamo C vitamīna devu, pietiek apēst vienu porciju puķkāpostu. Esat pārsteigti? Tieši puķkāposti uzlabo sirds veselību, pateicoties tam, ka tajos ir K vitamīns, kālijs un riboflavīns.
Citroni

Bez C vitamīna, par kuru mēs visi zinām, citronos ir arī B6 un E vitamīns, varš, riboflavīns, cinks, kalcijs un kālijs. Citrona sula samazina insulta risku un pat šķīdina nierakmeņus. Ja jums ir augsts arteriālais spiediens vai bieži gadās aizcietējumi, noteikti lietojiet pārtikā citronus.
Banāni

Saka, ka cilvēkiem, kuriem ir slima sirds, banāni ir jāēd katru dienu. Bet ne visi zina, ka banāni palīdz arī līdzsvarot cukura līmeni asinīs, piesātina organismu ar magniju, kāliju un B grupas vitamīniem. Pērciet un ēdiet banānus!
Vīnogas

Pateicoties augstajam antioksidantu sastāvam, vīnogas pazemina resnās zarnas, plaušu, aizkuņģa dziedzera, prostatas un mutes dobuma  vēža veidošanās risku.
Olīveļļa

Pēdējā laikā saimnieces aizvien biežāk saulespuķu eļļas vietā izvēlas olīveļļu. Tā nav nodeva modei, bet apdomāta izvēle. Olīveļļā ir daudz E vitamīna, antioksidantu un nepiesātināto taukskābju. Lietojiet to biežāk, un jums izdosies samazināt risku saslimt ar sirds slimībām.
 Avokado

Saprotams, ka mēs avokado neēdam katru dienu. Bet, ja jūs varat atļauties to nopirkt kaut pa retam, tad tādā garā arī turpiniet. Avokado satur daudz barības vielu, mononepiesātināto taukskābju un šķiedrvielu, tas uzlabo sirdsdarbību un kontrolē holesterīna līmeni.
Burkāni

Jau bērnībā mums vecāki stāstīja, ka burkāni ir noderīgi redzei. Šim dārzenim ir daudz labu īpašību. Tie satur dzelzi, šķiedrvielas, kāliju, A, B8, C un K vitamīnus. Burkāni arī uzlabo smadzeņu darbību.
Brokoļi

Ir daudz ēdienu recepšu, kuru sastāvā ir brokoļi. Šis dārzenis uzlabo sirdsdarbību un kaulu veselību. Tas pazemina holesterīna līmeni un palīdz cīņā pret vēzi. Bez dzelzs šis produkts tāpat satur arī šķiedrvielas, varu, kāliju un vitamīnus B6, C , E un K.
Gan skābju, gan sārmu produkti ir svarīgi organismam. Izvēlēties vienus, atstājot novārtā otrus, nebūtu pareizs risinājums.
Vienkārši pievienojiet šeit minētos produktus savai ēdienkartei ne tikai, lai nomestu svaru, bet lai iegūtu enerģiju un uzlabotu garastāvokli.