ceturtdiena, 2017. gada 29. jūnijs

Seminārs Siguldā 29.jūlijā  - Kas ir vajadzīgs manam bērnam, lai viņš būtu laimīgs?





Šo jautājumu sev daudzkārt uzdod visi vecāki! Un vienas formulas, ko atbildēt noteikti nav, jo ir ļoti daudz apstākļi, kas to ietekmē.

Taču ir formulas sastāvdaļas, kuras mūsos ir iekārtojusi daba- fizioloģiskās, psihoneiroloģiskās un emocionālās, un kuras zinot mums vecākiem un cilvēkiem, kas strādā ar bērniem, var kļūt vienkāršāk izprast savu bērnu, pieņemt viņu ar visu viņu būtību un palīdzēt viņam būt laimīgam.



Aicinām uz semināru-sarunu, kura ietvaros uzzināsim, kas ir tas, kas patiešām ir vajadzīgs bērniem, lai viņi augtu par laimīgiem un citiem laimi nesošiem cilvēkiem, jo dot var tikai tas, kas sevī pats to nes!



Noskaidrosim kādas ir bērnu pamatvajadzības, pamatemocijas un pseidoemocijas, kas liecina par to, ka bērns aug par laimīgu cilvēku, un kā mēs varam bērniem palīdzēt par tādiem kļūt!



Seminārs norisināsies 29.jūlijā (2017)

10.00-13.00

13.00-14.00 pusdienu pauze (var doties pusdienot Siguldas pilsētā, var ņemt kaut ko līdzi - virtuve mums ir)

14.00-18.00



Semināra ietvaros izzināsim 4 tēmas:



1.     “4 bērna pamatvajadzības- jeb citādie bērni”. Jebkuras bērna rīcības un uzvedības pamatā ir kāds iemesls un loģisks izskaidrojums, pat ja mums tā nešķiet. Uzzināsim par katra cilvēka 4 vajadzībām, kas virza mūsu rīcību un nosaka mūsu uzvedību.

2.     “Bērna emocijas un pseidoemocijas jeb kāpēc bērni dara tā kā dara?” Iepazīsim emociju “kausu” un emociju atpazīšanas un izdzīvošanas nozīmību mūsu dzīvēs.

3.     “5 mīlestības valodas”. Iepazīsim veidus, kādos cilvēki spēj izjust mīlestību un justies mīlēti. Nav svarīgi kā mēs mīlam mūsu bērnus un ko mēs viņu labā darām. Svarīgi- vai bērns ar to jūtas mīlēts!

4.     “Kas ir humānā pedagoģija, ko tā spēj sniegt bērniem un viņu vecākiem?” Humānās pedagoģijas pamatakmeņi- bērns mācās no piemēra, bērna dabiskas kaislības - 1) brīvība, 2) pieaugšana (patstāvība jeb neatkarība) 3) attīstība 4) izzināšana). Bērnu izglītošanas pamatā jābūt apziņu paplašinošām zināšanām, bērniem visupirms jāsniedz iespēja attīstīties garīgi un tikumisku, apmācības procesam jābūt radošam un vērtības ietverošam, atbilstošam bērna spējām (fizioloģiskām, psihoemocionālām utt.).



Uz semināru ir gaidīts ikviens!



Semināru ciklu un sarunu ar vecākiem vadīs Baltās bērnu istabas izveidotāja, Psiholoģisko un dvēselisko zinātņu institūta (Kazahstāna) kursa vecākiem “RaMa” abituriente, Montesori un Humānās pedagoģijas pedagogs apmācībā Daina Ločmele.





Norises vieta:

Baltā bērnu istaba Pils iela 13, Sigulda, pagalma ēka, 3.stāvs.

Ieeja – ziedojumi.

Līdzi maiņas apavi.

Papildu informācijai - 26449111