otrdiena, 2017. gada 13. jūnijs

Sakrālais ceļojums "Zilaiskalns" 2017.gada 17. jūnijā


Akmeņi ap Zilokalnu, senās zvaigznāju karte un atbrīvošanās no negatīvām enerģijām. 

Pa ceļam uz Zilokalnu apskatīsim enerģētiskās vietas Valmieras un Limbažu tuvumā – avotus, akmeņus, kalnus.

Uz tikšanos ceļojumā.



Sakrālais ceļojums "Zilaiskalns" 2017.gada 17. jūnijā

Zilaiskalns ar savu teikām apvīto pagātni piesaista cilvēku doma, arī manas jau no agras jaunības. Staigājot pa Zilākalna apkārtni ievēroju akmeņus, kuri novietojums un forma liecina par cilvēku sakrālo darbību. Par to nebūtu jābrīnās, jo Zilaiskalns ir sena kulta vieta. Zilākalna kulta vietu komplekss ir sastāvējis no svētajiem kokiem, kalniem, birzs, avota, kulta akmeņiem. Atsevišķie pauguri ap centrālo virsotni tiek saukti par Dievu kalniem. Katram no tiem ir bijis savs nosaukums, piem., Upurkalniņš, Avotiņkalns, Oļu kalns, Jāņa kalns. Ar savu skolnieku Dzintaru pārbaudījām akmeņu atrašanas vietas ap Zilokalnu vairāku kvadrātkilometru platībā. Ievērojam, ka akmeņi veido noteiktu sistēmu. Tas bija pārsteidzoši, ka akmeņi izveido vairākus lielus apļus ar apmēram kilometra diametru. Apļi veido Vesica Piscis simbolu. Vēl ievērojām, ka akmeņi veido grupas. Tad radās doma, ka tie varētu attēlot zvaigznājus. Salīdzinot ar pašreizējām zvaigžņu kartēm neizdevās atrast kādu līdzību, bet izrādījās ka akmeņu grupas veido zvaigznāju karti pirms 3500 gadiem. Zilā kalna zvaigzņu karte ir nozīmīgāks vēstures piemineklis kā Stounhendža Anglijā.

  Autobusā lekcija par enerģētisko vietu veidošanos, to struktūrām Latvijā un pasaulē, enerģisko vietu struktūru ap Zilo kalnu Vidzemes un Latvijas mērogā.
Centrālā tēma būs Valmieras Zilaiskalns. Iepazīsimies ar Zilo kalnu kā 3500 gadus vecu observatoriju un tā laika zvaigžņu karti vairāku kvadrātkilometru platībā. Zilā kalna atšifrētie zvaigznāji – Pūķis, Orions, Lauva, Jaunava, Krauklis, Vēršu dzinējs, Strēlnieks, Lielais Lācis un Mazais Lācis. Meditatīvā gājienā varēsiet relaksēties un iegūt dvēseles mieru, kā arī atbrīvoties no bailēm, šaubām un dusmām. Pie katra zvaigznāja simboliskajiem akmeņiem tiks sniegta informācija un dotas norādes koncentrācijai un vizualizācijai.

Ceļojumā nepieciešams: ērti apavi, piemērots un ērts apģērbs, rēķinoties, ka atsevišķi ceļa posmi jāveic pa neskartām dabas vietām, brikšņiem.

Ceļā uz Zilo kalnu apskatīsim vairākas enerģētiskās vietas. Valmieras tuvumā Paredzēts neliels rituāls vasaras Saulstāvju gaidās.
 
Pieteikties:  dabasjoga.celojumi@gmail.com ar norādi "Zilaiskalns" vai zvanot 29170763
Papildus info  http://dabas-joga.wixsite.com/start/blank-1