piektdiena, 2017. gada 9. jūnijs

Jupiters atgriežas taisnvirzienā: produktīvs laiks godīgiem, garīgi nobriedušiem cilvēkiem









Priecīga ziņa – 9. jūnijā beidzas Jupitera retrogrādā (atpakaļgaitas) kustība, kas iesākās šā gada 6. februārī! Piektdien Jupiters apstājas, lai atkal kļūtu direkts. Līdz ar to dažu dienu laikā manāmi uzlabosies valdošais noskaņojums, gaidāms gaišāks skats uz nākotni. Atjaunosies optimisms, un mūsu acīm atklāsies jaunas turpmākās attīstības perspektīvas.

Retrogrādās kustības laikā mēs varējām izjust biznesa virzības apstāšanos, sarežģījumus politiskajā, sociālajā un finansiālajā darbībā un bremzēšanos kultūas, izglītības un zinātnes jautājumos. Tāpēc retrogrāda perioda laikā parasti neiesaka uzsākt ilgtermiņa projektus (neuzsākt neko principiāli jaunu), bet darboties ar pārbaudītām metodēm. Planēta retrogrādajā fāzē nesola notikumu virzību un attīstību, bet pieprasa neatrisināto problēmu un sava pasaules uzskata vai vērtību pārskatīšanu.

Tiem, kam joprojām nav skaidrs, kas ir retrogrādā kustība, piedāvāju nelielu astronomisku skaidrojumu: balstoties uz Keplera formulēto Saules sistēmas planētu kustības likumu, ka "planētas riņķo pa eliptiskām orbītām, kuras vienā fokusā atrodas Saule", mēs zinām, ka planētas kustas tikai vienā virzienā. Tātad rodas jautājums, kur rodas šī bieži pieminētā "retrogrādā" kustība? Ja mēs ilgstoši novērotu debesis, mēs pamanītu, ka Jupiters 39 nedēļas pārvietojas virzienā no rietumiem uz austrumiem, bet 17 nedēļas – no austrumiem uz rietumiem. Kā to skaidrot?

Normāla Jupitera kustība ap Sauli notiek virzienā no rietumiem uz austrumiem. Planētas kustība no austrumiem uz rietumiem ir tikai optiskā ilūzija, kas rodas, novērotājam atrodoties uz Zemes. Tā kā Zeme arī riņķo ap Sauli, bet dara to daudz ātrāk nekā Jupiters, brīdī, kad Zeme paskrien Jupiteram garām, rodas šī optiskā ilūzija par retrogrādu kustību. Līdzīgi kā ar vilcieniem, kas atrodas uz paralēli esošām sliedēm. Ja mūsu vilciens brauc ātrāk nekā blakus esošais vilciens, mums izskatās, ka otrs vilciens kustas uz atpakaļu!

Šī teorija balstās uz to, ka Zeme nav pasaules centrs un ka planētas kustās ap Sauli un nevis ap Zemi. Pirmo reizi retrogrādo kustību šādi skaidroja Nikolajs Koperniks 1543. gadā, bet tad vēl dominēja ģeocentriskais pasaules uzskats – ka Zeme ir visa centrā un visi kosmiskie ķermeņi griežas ap Zemi. Atbalstītāji Kopernika teorijai radās tikai aptuveni 70 gadus vēlāk, kad Galileo Galilejs teleskopā atklāja Jupitera pavadoņus un, ka tie kustas ap Jupiteru, kas lika secināt, ka Zema tomēr nav visa centrā.

Taču, tā kā mēs dzīvojam uz Zemes, mūs interesē, kā planētas ietekmē tieši mūs. Tāpēc no astroloģiskā viedokļa planētu retrogrādajai (atpakaļgaitas) vai direktajai (taisnvirziena) kustībai ir liela nozīme un ietekme uz mūsu dzīvēm.

Atgriežoties pie astroloģijas – tātad retrogrādās fāzes laikā varējām nonākt pie secinājumiem, vai pareizajā virzienā plānojam attīstību, un izdarīt nepieciešamās korekcijas, kā arī nodarbojāmies ar savu garīgo izaugsmi. Tagad, kad esam pārdomājuši savu dzīvi un, cerams, nonākuši pie daudziem vērtīgiem secinājumiem, laiks atkal aktīvi rīkoties!

Kolīdz Jupiters būs uzņēmis ātrumu un ieskrējies (sākot ar 13. jūniju) līdz pat nākamās retrogrādās fāzes sākumam (2018. gada 9. martā) beidzot veiksmīgi varēsim:

  • sākt kādu jaunu projektu (īpaši labi, ja pie tā stratēģijas strādājām retrogrādā perioda laikā), bet tam gan būtu nepieiešams sagaidīt augoša Mēness fāzi;
  • atrast citu cilvēku atbalstu un veidot jaunas sadarbības;
  • apliecināt sevi, gūt atzinību un popularitāti.

Aktivizēsies interese par tūrismu, augstākās izglītības iegūšanu un svešvalodu apguvi.

Tā kā Jupiters joprojām atrodas sociālajā Svaru zīmē (līdz 10. oktobrim), veiksmīga būs mijiedarbība ar sabiedrību. Labi izdosies veidot sabiedriskas apvienības, piesaistīt domubiedrus, paplašināt savu paziņu loku. Labvēlīgs laiks tīkla mārketingam un grupu darbam. Veiksmīgi var veidot jaunus sociālos tīklus. Politiskie darbinieki labāk sapratīs cits citu un varēs vienoties un rast kompromisus. Vairāk varēsim cerēt uz labdarības fondu atsaucību un dāsnumu.

No biznesa viedokļa:

  • būs iespējama biznesa paplašināšana;
  • vieglāk būs uzturēt kontaktus un panākt izdevīgas vienošanās ar ārzemju firmām;
  • raitāk noritēs importa un eksporta darījumi;
  • atkal varēsim apsvērt naudas ieguldīšanu vai kredītu ņemšanu.

Bet jāņem vērā vēl viena nianse. Jupiters sava virziena maiņas laikā laikā veido specifisku aspektu ar Neptūnu (kvinkonsu), kas nozīmē, ka tiks pārbaudīta mūsu ticību kādā svarīgā jautājumā. Šis aspekts akcentē – lai gūtu panākumus un izaugsmi, nepieciešams sapņot un uzņemties riskus. Bet būs jāmāk izvērtēt, kas ir saprātīga rīcība un adekvāti problēmu risinājumi. Arī atšķirt to, kas varbūt ir ļoti vēlams, bet tomēr nav mums sasniedzams. Ja mērķi būs nereāli, balstīti uz iluzorām vērtībām vai mankārību, iespējamas nopietnas vilšanās.

Noteikti vajadzētu vairīties no krāpnieciskām darbībām sava stāvokļa uzlabošanā. Tāpat arī – problēmu risinājums nav meklējams alkoholā. Būs iespējams atkāt savu iespēju robežas, kas ne vienmēr ir patīkami, toties ir ceļš uz daudz pilnīgāku savas personības izpratni. Godīgiem, garīgi nobriedušiem un mērķtiecīgiem cilvēkiem šis būs produktīvs laiks!