piektdiena, 2017. gada 16. jūnijs

Audzini sevi, nevis vīru! Skarbi, bet patiesi ieteikumi sievietēm

http://www.la.lv/audzini-sevi-nevis-viru-skarbi-bet-patiesi-ieteikumi-sievietem/

Harmoniskas attiecības vienmēr sākas ar harmonisku sievieti. Ne ar manipulācijas prasmēm, ne slepeniem paņēmieniem, kā noturēt un likt ar sevi apprecēties, arī rokasgrāmatas topošajām sievām ir liekas. Nē. Tikai harmoniska sieviete var izveidot harmoniskas attiecības. Un punkts. Nekā citādi, uzskata psiholoģe Natālija Voinere.
Kad sievietei ir labi pašai ar sevi, kad viņa nebaidās no vientulības un var pati atrast sev interesantu nodarbošanos, kad viņai ir adekvāts pašvērtējums, kad viņa pazīst sevi un savas vajadzības, kad viņa ir rāma un mierīga, kad skaidri zina, ko vēlas, tikai tad attiecības var izdoties.
Bet sieviete visbiežāk:
– meklē vīrietī atbalstu, tādu kā sava veida kruķi;
– pastāvīgi provocē vīrieti, jo iekšēji uzskata, ka nav mīlestības un laimes vērta;
– nezina, ko grib, tāpēc cenšas izdzīvot sava vīrieša mērķus un sapņus, bet arī tas neizdodas;
– izmanto vīrieti kā psihoterapeitu;
– kļūst par piesūcekņzivi bez savas sejas, no kuras nekādi nevar tikt vaļā;
– baidās viņu zaudēt, tāpēc stingri kontrolē katru viņa soli;
– cenšas visiem pierādīt savu neatkarību un tāpēc nespēj būt attiecībās;
– neprot uzticēties un veidot tuvas attiecības, tāpēc maina to visu pret dažādiem surogātiem;
– mēģina uz vīrieša rēķina atrisināt savas iekšējās problēmas, izspēlējot scenārijus, piemēram, par attiecībām ar tēvu;
– cenšas no vīrieša “uztaisīt” kaut ko sev noderīgu, neņemot vērā viņa īpašības, raksturu un vēlmes;
– grābj ciet to, kuru var noķert, un turas pie viņa visiem spēkiem, lai tikai nepaliktu viena;
– piever acis uz tādu izturēšanos pret sevi, kas sagrauj abus;
– provocē konfliktus, jo ir pārpilna ar emocijām, kuras kaut kur jāliek, bet citu veidu viņa nezina;
– turas pie tiem, kurus turēt nevajadzētu (un kas tas vispār par jēdzienu – noturēt vīrieti?! Kas viņš tāds – vai kāds karogs?)
– cer, ka viņš beidzot padarīs viņu, nabadzīti, laimīgu;
– neinteresējas pati par sevi un nespēj būt vienatnē ar sevi;
– ilgi izmanto vīrieti savu materiālo vai fizisko problēmu risināšanai;
– baidās novecot-kļūt resna-un-tā-tālāk, tāpēc ka tad viņš patiesi viņu pametīs, tāpēc iet uz operācijām un skaistuma injekcijām;
– gaida mīlestību no ārpuses, jo viņas spēkos nav to gūt iekšēji. Un tā ir tikai maza daļa no visa tā, ko sievietes dara attiecībās. Un nekas no tā nepalīdz tuvoties ilgotajam mērķim.
Tāpēc ka nodarboties vajag ar sevi. Nevis ar vīru. Nevis ar vīriešiem. Bet ar sevi. Attiecības ar sevi jānokārto vispirms, un tikai tad var ķerties pie komunikācijas ar citiem.
Kad iekšēji viss būs klusi, mierīgi un labi, tad varēs palūgt palīdzību viegli, pateikt labu vārdu – viegli, palaist makšķerēt – arī bez problēmām. Bet, ja tu noteikti zini, ka tev tā būtu katastrofa, ka uzticēties viņam, cienīt viņu, būt uzticīgai viņam ne tikai ar ķermeni, bet arī ar prātu, pieņemt viņu, atstāt viņam personīgo telpu un laiku – to visu tu nespēj, tas jau ir nopietns signāls.
Signāls tam, ka jāpārstāj domāt par viņu, censties viņu mainīt, meklēt burvju podziņu viņā, kas izpildīs visas tavas vēlēšanās. Tā var attiecības sagraut, turklāt vēl ar garantiju.
Maini akcentus no uzmanības veltīšanas vīram vai vīrietim uz sevi. Ja nevari apprecēties, vēl jo vairāk beidz domāt par vīriešiem un to, kā viņus iegūt. Sāc domāt pati par sevi.
Tavai prioritātei jābūt nevis “glābt laulību” un “uzlabot attiecības ar viņu” un pat ne “apprecēties”. Lai tavs mērķis būtu kļūt interesantai pašai sev.


I




Iepazīsti sevi labāk. Uzsāc, ja gribi, romānu pati ar sevi. Nomierini iekšējo haosu un trauksmi. Atrodi visu sev vajadzīgo – mīlestību, uzmanību, interesi, stimulu – pati sevī. Un tad mainīsies arī attiecības.
Tas ir kaut kas līdzīgs dārzeņu audzēšanai. Vispirms jāsagatavo augsne, un, kad tā gatava, sēkliņas pietiek tajā iekaisīt, pieliekot pavisam minimālas pūles.
Bet, ja ar augsni nenoņemsies, bet uzreiz metīsies sēt, tad, pat pēc tam pieliekot daudz pūļu, ražas var nemaz nebūt. Tu tikai velti iztērē laiku, spēkus, iegūsti negatīvu pieredzi un zaudē ticību.
Ar attiecībām ir tieši tāpat. Var piekraut pilnu somu ar manipulatīvām metodēm attiecībās ar vīriešiem, iemācīties spaidīt dažādas podziņas, lai iegūtu vēlamo, bet kāda no tā jēga ilgtermiņa perspektīvā, ja tu pati esi smagi slima? Tu kļūsi par pērtiķi ar granātu rokās, kas ar savu “praksi” var sakropļot tos, kas līdzās. Un par nekādu laimi, protams, nevar būt pat runas, pat ja no malas jūsu ģimene izskatīsies teju ideāla.
Tāpēc neaiztiec vīriešus tik ilgi, kamēr nebūsi mierā ar sevi. Nebūs harmonisku attiecību, kamēr nebūs harmonijas tevī pašā. Pietiek censties mainīt citus cilvēkus un attiecības ar viņiem. Nomierinies pati, kļūsti pašpietiekama. Un apkārt arī viss kļūs mierīgs.
Tici, sevis izzināšana un attīstība ir bezgalīgs un aizraujošs process. Un, ja tam pievērsīsies, vairs nespēsi apstāties – pašai ar sevi kļūs arvien interesantāk. Un, jo interesantāk tev pašai, jo spēcīgāk tas piesaistīs arī citus – vīriešus, draudzenes, bērnus, kolēģus, priekšniecību.
Viss sākas no iekšienes. No mums pašām.