piektdiena, 2017. gada 29. septembris

Piecdesmitgadnieces padomi jaunākām sievietēm. Tie izmainīs tavu dzīvi!

http://m.la.lv/piecdesmitgadnieces-padomi-jaunakam-sievietem-tie-izmainis-tavu-dzivi/

Tu zini, ar sievieti, kad viņai paliek 50, notiek kaut kas neparasts. To var nosaukt par lūzuma brīdi: zvīņas nokrīt no acīm, un beidzot tu skaidri redzi, kas patiešām ir svarīgi tavā dzīvē. Parādās izpratne par to, ka tu uz šīs grēcīgās zemes esi jau pusgadsimtu. Laika tikpat kā nav palicis! Tevi pārņem pilnīgas brīvības sajūta, it kā tu tik tikko būtu sasniegusi pilngadību, raksta kāda piecdesmitgadniece, kas savā vēstījumā sniedz viedus padomus jaunākām sievietēm.
50 gadi – tās ir iespēja bez žēlastības izanalizēt savu dzīvi. Kur tu esi guvusi panākumus, un kas tev nav izdevies. Ko tu gribētu mainīt savā dzīvē pašlaik, lai interesanti pavadītu laiku, kas tev atvēlēts.
Atskatoties atpakaļ uz maniem 20, 30 un 40 gadiem, man ir žēl, ka nebija gudras vecākas sievietes, kas piedāvātu man ceļa karti, lai dzīvi izveidotu pilnu prieka, jēgas un radošuma.
Atzīšos šāda karte man būtu ieekonomējusi daudz laika, es būtu pārstājusi raizēties par niekiem.
Lūk, 19 patiesības, ar kurām es vēlos padalīties ar sievietēm, kas vēl ir jaunas un enerģijas pilnas.
Tev jākļūst sev par galveno prioritāti
Pirmkārt, personiskās labklājības dēļ. Otrkārt, tev parādīsies daudz vairāk enerģijas, lai palīdzētu citiem cilvēkiem. Atceries, ka rūpes par sevi nav egoisms. Tā ir nepieciešamība, ja vēlies pavadīt bagātu un auglīgu dzīvi.
Nodarbojies ar sportu
Veselīgs dzīvesveids – tas patiešām ir svarīgi. Vairākums no mums pastāvīgi pakļauj sevi stresam. Statistika liecina, ka 95% slimību saistītas ar stresu. Fiziskā slodze, pareiza ēšana, kaitīgu ieradumu neesamība – tas viss ir veselīga dzīvesveida pamatā. Kad tu ievērosi galvenās rekomendācijas, būsi pārsteigta, cik produktīvāka, pozitīvāka un veselīgāka kļūs tava dzīve. Tu jutīsies daudz labāk.
Pulcini ap sevi draugus un tuviniekus, kas tevi atbalsta un mīl
Cik gan reižu savā dzīvē tu esi bijusi spiesta uzklausīt nevajadzīgu negatīvu atklāsmju plūsmu no draudzenes vai kolēģes? Nosodījums, tenkas, enerģētiskais vampīrisms – tas viss negatīvi ietekmē tavu dzīvi. Atsakies no “toksiskām” attiecībām. Jebkuram, kas nemīl un nosoda tevi, jābūt pieklājīgā attālumā, bet labāk vispār ar viņu pārtraukt komunicēt. Pieci paši uzticamākie draugi – tas ir spogulis tam, ko tu patiešām domā par sevi. Pārliecinies, ka draugiem ir tādas pašas vērtības kā tev.
Iemācies pateikt “nē”
Tas ir grūti, es zinu. Daudzas sievietes uzkrauj sev papildu pienākumus darbā, palīdz saviem bērniem skolas projektos, uzņemas atbildību par attiecībām ar dzīvesbiedru un risina savu draugu problēmas. Vajadzēs patrenēties, lai automātiski neteiktu “jā”. Taču pēc pirmajām pāris reizēm tu iemācīsies pateikt “nē” pārliecinoši un droši. Tu būsi pārsteigta, cik tas būtiski atslogos tavu grafiku. Tu iegūsi dzīves enerģiju tām lietām, ar kurām patiešām vēlies nodarboties.
Izskaud frāzi “man tas ir jādara” no sava vārdu krājuma
Līdzko tu gribi pateikt teikumu, kas sākas ar šo frāzi, apstājies un uzdod sev jautājumu “kāpēc man tas ir jādara”. Nomaini frāzi “man tas ir jādara” uz “es gribētu”, “es izvēlos”. Esmu pārliecināta – rezultāts tevi pārsteigs!
Neitralizē negatīvo
Pamēģini pastāvīgu negatīvu domu vietā domāt par labo. Sievietes tērē tik daudz spēku, lai pašpazemotos: “Vai es esmu pietiekami gudra? Cik šausmīgi man izskatās šī kleita! Laiks notievēt!”. Līdzko tu izdzirdi iekšējo kritiķi, saki tam: “Ar mani viss ir kārtībā. Esmu savas dzīves māksliniece!” Tas var izklausīties šaubīgi, taču es ar pārliecību varu teikt, ka šī vienkāršā frāze var palīdzēt – simtiem sieviešu ir vēstījušas par šāda uzstādījuma pārsteidzošajiem rezultātiem. No viņu pleciem it kā novēlusies smaga nasta.
Mīli un pieņem sevi
Tu, iespējams, vēl netici tam, taču tu esi skaista. Taisnība! Sāc katru rītu ar frāzi: “Es mīlu sevi. Labrīt!”. Skan banāli, taču – jo vairāk tu tā darīsi, jo vairāk sāksi cienīt sevi. Tu būsi pārsteigta par šā vienkāršā vingrinājuma rezultātiem jau pēc pāris nedēļām.
Praktizē pateicību
Tas aizņem burtiski piecas minūtes katru dienu. Apsēdies no rīta pie datora un ātri uzraksti to lietu sarakstu, par ko tu esi pateicīga šai pasaulei. Raksti visu, kas ienāk prātā. Lai saņemtu atdevi no vingrinājuma, atļauj sev patiešām izjust pateicības jūtas. Piemēram, ja tu izdzer tasīti aromātiskas svaigas kafijas, tad izjūti pateicību cilvēkam, kas to pagatavoja.
Nodarbojies ar pašizziņu
Iepazīsties pati ar sevi: kāds tev noskaņojums, kādi ir tavas darbības motīvi, kādas lolotas vēlēšanās tev ir? Ja tu vēlies dzīvot pilnvērtīgu un auglīgu dzīvi, nepieciešams pastāvīgi uzdot sev jautājumus. Pārbaudi, kādas emocijas tu izjūti. Ja tās ir negatīvas, tad noskaidro, kāpēc tās rodas un kā situāciju labot. Turklāt neaizmirsti veltīt laiku priekam un radošumam. Šī pozitīvā pieredze ietekmēs tavu dzīvi vislabākajā veidā.
Uzņemies atbildību par savu dzīvi
Nevaino ārējos apstākļus un citus cilvēkus. Tas tikai radīs vēl lielākas dusmas un vilšanos. Kad viss neiet pārāk gludi, saki sev: “Es uzņemos atbildību par savu dzīvi. Es pati izvēlos, ko un kā darīt”.
Tici savām spējām
Kad tu noticēsi, ka tev ir spēki un spējas, lai izveidotu dzīvi, par kādu sapņo, tu būsi pārsteigta par straujajām pārmaiņām. Tu sapratīsi, ka tev piemīt neierobežota vara, kas iedvesmos tevi uz pārmaiņām. Izeja ir praktiski vienmēr, un tu par to pārliecināsies.

Pārstāj uztraukties, ko par tevi domā citi
Meitenēm no pašas bērnības tiek ieaudzināts, ka viņām vajag gaidīt viedokli un atzinību no citiem. Ja arī tev tas ir nepieciešams, tad tagad ir īstais laiks to mainīt. Tērēt spēkus svešam viedoklim – tas ir ļoti muļķīgi. Šāda nodarbe ne tikai iztukšo tavu enerģiju, bet arī neļauj izpausties tavām labākajām īpašībām. Kad tu sajūti pārliecības trūkumu, atceries, ka pats galvenais esi tu pati, nevis apkārtējo viedoklis.
Mācies labāk ieklausīties citos
Tu vienmēr uzzināsi kaut ko jaunu, ja vairāk klausīsies, nevis runāsi. Tā var būt saruna ar senu draudzeni, nepazīstamu cilvēku, ģimenes locekli vai biznesa partneri. Iemācies klausīšanās mākslu un uzdod pārdomātus jautājumus. Kļūstot par lielisku klausītāju, tu varēsi izveidot ciešāku un dziļāku saikni ar apkārtējiem cilvēkiem. Tevi gaida interesantas sarunas, bet smadzenes būs tonusā.
Neaizmirsti brīnīties un apgūt ko jaunu
Vēlies dzīvot bagātu, radošu un jautru dzīvi? Tad nodarbojies ar kaut ko jaunu. Pat jomā, kur tev ir pieredze, vienmēr var apgūt kaut ko jaunu. Atlaid savu perfekcionismu, lai kļūtu par ekspertu kādā jaunā lietā. Tas pavērs tev daudz iespēju.
Praktizē piedošanu
Daudzi no mums dzīvo ar dziļu aizvainojumu un iekšējām sāpēm. Pat tad, ja mums jau simt reižu ir lūgta piedošana. Nekritizē citus, nevelti viņiem adresētus naidīgus komentārus. Pat domās. To, ko tu jūti attiecībā pret citiem, ir tevis pašas atspulgs. Saki sev “atlaid” un būsi pārsteigta, cik ātri tavas dusmas izplēnēs. Kad visi iekšējie aizvainojumi izzudīs, tu izjutīsi pozitīvās enerģijas pieplūdumu. Tavā dzīvē ienāks atvieglojums un līdzjūtība.
Attīsti savu radošo potenciālu
Tu esi piedzimusi kā radoša būtne, tikai vajag atrast veidus, kā realizēt savu radošo potenciālu. Tu, piemēram, vari nodarboties ar dārzkopību vai adīšanu.
Pavadi laiku dabā
Laika pavadīšana dabā ir viens no labākajiem veidiem, kā atbrīvoties no stresa un sakārtot prātu. Pastaigas mežā vai blakus ezeram pamudinās tevi uz radošumu. Tu izjutīsi labklājības un miera sajūtu. Pat tad, ja tev ir tikai 20 minūtes dienā, lai pastaigātos, tu tik un tā izjutīsi dabas labvēlīgo ietekmi. Tava dzīve mainīsies uz labo pusi.
Izveido savu sapņu dzīvi
Pat tad, ja neesi pārliecināta un tava pieredze nav pārāk veiksmīga. Patiesība ir tāda: tici sev un darbojies! Tu atradīsi iespēju izveidot neparastu dzīvi. Neļauj nevienam pārliecināt tevi par pretējo.
Neuztver sevi pārāk nopietni
Dzīve ir paradokss. No vienas puses, dzīvot jēgpilnu dzīvi ir nopietna lieta, no otras puses – ne pārāk. Priecājies, smejies, esi rotaļīga. Tas palīdzēs tev attīstīt vieglas attiecības ar citiem cilvēkiem. Pēc tam, kad būsi labi izsmējusies, tava diena būs veiksmīga.
Avots: “gubdaily”