ceturtdiena, 2017. gada 21. septembris

Vienkāršas patiesības par attiecībām

https://gintafiliasolis.wordpress.com/2017/09/17/vienkarsas-patiesibas-par-attiecibam/

1. Neviens cilvēks jūsu ceļā nav sastapts veltīgi.

Katru dienu mēs satiekam jaunus cilvēkus un no katras tikšanās gūstam kaut ko svarīgu sev. Kāds pārbauda mūs, kāds izmanto un sniedz mācību, kāds palīdz apgūt jaunas prasmes, kāds padara mūs labākus un tas ir pats vērtīgākais.

2. Attiecībās jūs saņemat to pašu, ko atdodat.

Negaidiet, ka atbildē uz kaprīzēm, apsūdzībām un apvainojumiem jūs saņemsiet smaidu, apskāvienus un atzīšanos mīlestībā. Ja jūs vēlaties sapratni, tad centieties saprast paši. Viss atgriežas – šī vienkāršā formula strādā vienmēr.

3. Nav nepieciešams cīnīties par vietu cilvēka dzīvē.

Ar varu mīļš nekļūsi – daudzi aizmirst šo vienkāršo un ļoti gudro patiesību. Nekad nemēģiniet atkarot sev vietu cita cilvēka dzīvē. Galu galā, jūs nevarat zināt, vai viņam tas ir nepieciešams.

4. Visi cilvēki mainās, un tas ir normāli.

Cilvēku vajadzības, domas un pat pārliecības laika gaitā mainās. Tāpēc, ja kāds jums saka, ka jūs esat mainījušies, neuztraucieties un nemeklējiet trūkumus sevī. Iespējams, šīs izmaiņas tieši pretēji kļūs par jūsu priekšrocībām. Nav nekas traks tajā, ka jūsu intereses ar tuvu draugu var nesakrist un jūsu attiecības var beigties. Labāk, pa retam, sūtiet viens otram apsveikuma kartītes un saglabājiet patīkamas atmiņas, nekā mēģiniet izspiest no attiecībām to, kā tur vairs nav un uzkrāt aizkaitinājumu sevī. Esiet patiesi.

5. Pie attiecībām nepieciešms strādāt.

Attiecības neveidojas pašas ar sevi. Tās prasa aktīvu līdzdalību no visām iesaistītajām personām. Patiesums, savstarpēja sadarbība un cieņa – tie ir pamati, bez kuriem jebkādas attiecības sabruks.

6. Vajag mācēt piedot.

Daudzi cilvēki uzskata, ka piedošana ir vājuma pazīme. Bet vārdi: “es piedodu tev ” nebūt nenozīmē – “es esmu pārāk maigs cilvēks, tāpēc es nevaru apvainoties un tu arī turpmāk vari bojāt manu dzīvi, es tev neteikšu nevienu vārdu”,  tie nozīmē – “es neļaušu pagātnei pazudināt savu nākotni un tagadni, tāpēc es tev piedodu un ļauju aiziet visiem aizvainojumiem”.

7.  Strīdi ir lieks laika patēriņš.

Jo mazāk laika jūs tērējat kašķējoties ar cilvēkiem, kuri jūs kaitina, jo vairāk laika jums atliek, lai sazinātos ar cilvēkiem, kurus jūs mīlat. Ja strīds ir starp jums un mīļoto cilvēku, turiet sevi rokās. Neļaujiet dusmām jūs pārņemt, citādi, jūs varat pateikt vārdus, par kuriem būs kauns visu atlikušo dzīvi. Dažreiz, spēcīgas attiecības var iznīcināt viens nejaušs vārds.

8. Jūs nevarat mainīt citu cilvēku.

Cilvēks spēj mainīt tikai sevi, bet nekādā gadījumā kādu citu. Tādēļ, jums ir jāiemācās pieņemt savus tuvos un dārgos cilvēkus tādus, kādi tie ir. Ja ir kaut kas, kas fundamentāli jūs neapmierina, tad esiet godīgi un pasakiet to tieši. Varbūt, ka tas, kuru jūs mīlat, vēlēsies mainīties jūsu dēļ.

9. Dažu cilvēku neesamība jūsu dzīvē var būt kā pakalpojums jums.

Nebaidieties mainīt apkārtējo vidi. Jums ir jāmācās ļaut aiziet no savas dzīves tiem cilvēkiem, kuri ienes tajā diskomfortu. Ja pēdējā laikā, jūs no kādreiz labākā drauga saņemat tikai nodevību un ļaunprātīgu izmantošanu, tad ir nepieciešams pārstāt turēties pie pagātnes un pārtraukt attiecības.

10. Novērtējiet cilvēkus, kuri ir jūsu tuvumā.

Neaizmirstiet teikt sev tuviem cilvēkiem, cik viņi ir dārgi jums. Pievērsiet viņiem pietiekami uzmanības. Iespējams, ka jūsu attiecības kādreiz beigsies, bet pat tad, ja kaut kas nav mūžīgs, tas nenozīmē, ka nevajag tērēt uz to laiku.
Avots: http://selfhacker.ru/
Tulkoja: Ginta FS