piektdiena, 2017. gada 29. septembris

Kā iemācīties piedot un atlaist aizvainojumu

https://dieviete.lv/ka-iemacities-piedot/

Daudzi speciālisti ir pārliecināti, ka nevēlēšanās piedot un atlaist aizvainojumu negatīvi ietekmē cilvēka pašsajūtu, kā arī traucē veidot laimīgu un veiksmīgu dzīvi. Tieši tāpēc cilvēkam ir jāiemācās piedot un tikt galā ar ļaunumu.

Piedošana un samierināšanās ir atšķirīgi jēdzieni

Kad tu piedod cilvēkam, tas nenozīmē, ka tev ir pilnībā jāizprot un jāpieņem viņa rīcība. Dažas lietas tā arī paliks šausmīgas un nepieņemamas. Tu vari piedot, bet tas nenozīmē, ka tev ir jāurpina ar šo cilvēku uzturēt kontakti vai vispār jāpaziņo par piedošanu. Tu piedod sevis un savas veselības dēļ.

Piedošana nemainīs pagātni, bet palīdzēs baudīt tagadni un cerēt uz labāku nākotni

Daudzi negrib atzīt, ka aizvainojums, ar kuru viņiem ir nācies saskarties pagātnē, vēl joprojām vajā viņu dzīvi. Nav iespējams baudīt to, kas notiek tagad. Ja tu vēlies labāku dzīvi, piedod un atlaid šīs graujošās emocijas. Notikušo mainīt nevar, bet var darīt tā, lai tas vairs neatkārtojas.

Piedošana – tas ir darbs ar sevi

Nav iespējams acumirklī piedot tam, kurš ir nodarījis tev sāpes. Piedošana ir sarežģīts process, kurš notiek pa posmiem un prasa lielu darbu ar sevi. Lai rētas sadzītu, ir nepieciešams laiks. It īpaši, ja runa ir par emocionālo stāvokli.


Kāds ir piedošanas process?

Pieņem lēmumu par piedošanu un esi gatava to darīt. Motivēt spert šo soli tevi varētu vēlme piepildīt savu dzīvi ir prieku un saprašana, ka aizvainojums un ļauna prāta turēšana prasa no tevis pārāk daudz spēka.
Negaidi to dienu, kad cilvēks, kas nodarījis tev sāpes, nāks un lūgs tev piedošanu. Tas var nenotikt. Tāpat nevajag gaidīt, ka sāpes pašas aizies. Piedošana ir lēmums, kuru tu vari pieņemt jebkurā brīdī.
Apzinies savas jūtas un atlaid aizvainojumu. Atzīsti, ka tevi ir ievainojuši un apzinies visas negatīvās emocijas, kuras tevī šī situācija raisa. Ir svarīgi pieņemt faktu, ka tava dzīve mainās, tāpat kā tu. Izveido dienasgrāmatu un uzraksti tajā visas jūtas, domas un emocijas, kas tevī ir uzkrājušās. Palīdzēs arī sarunas ar cilvēkiem, kuriem tu vari patiesi uzticēties.
Pamēģini iztēloties iemeslus, kāpēc tas cilvēks ir tā rīkojies. Ta sir ļoti grūti izdarāms. Taču pat mēģinājumi to darīt var manāmi paātrināt un atvieglot sāpīgo piedošanas procesu. Ļoti bieži cilvēki nodara kādam sāpes bez ļauna nolūka, bet pēc tam nožēlo par izdarīto.
Pacenties tikt skaidrībā ar pāri darītāja rīcības motīviem. Atceries pat gadījumiem, kad tu, iespējams, tieši tāpat kādu ievainoji. Tavs pāri darītājs var izrādīties tāds pats cilvēks kā tu.
Emocionālās brūces var nesadzīt daudzu gadu laikā, padarot tevi nelaimīgu. Ja tu nevēlies visu atlikušo dzīvi dzīvot ar vecām sāpēm sirdī, tad tev ir nepieciešams sākt šo ilgo piedošanas ceļu pēc iespējas ātrāk.

Avots: Flytothesky.ru
Komentē