Šā bezmaksas pasākuma ietvaros ikvienam ir iespēja izmēģināt jogu un meditāciju, apgūt deju kustības, uzzināt par Indijas dažādajām valodām, Irānas un Indijas mūzikas instrumentiem, iepazīties ar Indijas studiju un kultūras centra pasniedzējiem un vieslektoriem, dzirdēt viņu stāstus par Austrumu kultūrām un valodām, kā arī par ceļojumiem uz Indiju, Vjetnamu, Ķīnu, Burjatiju un Mongoliju. Austrumu kultūru pētnieki rādīs pašu uzņemtus videomateriālus un foto par Āzijas valstīm un stāstīs par pašu pieredzēto un piedzīvoto.
Pasākumā piedalīsies docētāji un mākslinieki: Arnis Siliņš, Akašs – Sergejs Ancupovs, Agita Baltgalve, Biruta Jēgere, Premal Madina u.c., kā arī ārzemju viesi – mūziķis Hamidreza Rahbaralam, hindi un bengāļu valodas speciāliste Arpita Čakravarti un citi.
Otrdien, 12. septembrī
18:30 Joga LU Indijas studiju centrā un tā sadarbības universitātē Indijā (Arnis Siliņš)
Trešdien, 13. septembrī
18:30 Himalaju joga un meditācija (Sergejs Demidovs)
Ceturtdien, 14. septembrī:
18:30 Irāna un persiešu valoda (Biruta Jēgere)
Irāņu mūzikas instrumenti (īpašais viesis – "Da Gamba"mūziķis Hamidreza Rahbaralam)

Piektdien, 15. septembrī
18:30 Autoekspedīcija "LaoCai – Riga 2017" (Agita Baltgalve un Harijs Sīlis)
Sestdien, 16. septembrī
11:30 Indiešu klasiskā deja (Premal Madina un Larisa Podskočaja)
13:30 Joga un māksla (Arnis Siliņš un Alise Putniņa)
16:00 Neparastās vietas un cilvēki Indijā (Tatjana Skaramanga)
18:30 Indijas Filosofija un klasiskā mūzika (Akašs Sergejs Ancupovs)

Ieeja ir brīva, bet interesenti aicināti iepriekš pieteikties, jo vietu skaits ir ierobežots (indija@lu.lv, tālrunis 24821433).
Ja radīsies nopietnāka interese, varēsi pieteikties uz tālākizglītības kursiem. LU Indijas studiju un kultūras centrs jaunajā mācību semestrī piedāvā gan Austrumu valodu (sanskrita, kā arī hindi, bengāļu un persiešu (farsi) valodas), gan indiešu filosofijas, Zīda ceļa vēstures, jogas tradīcijas un prakses, Indijas klasiskās mūzikas un indiešu dejas studijas.