trešdiena, 2012. gada 9. maijs

Klasiskās ķīniešu terapijas seminārs


Šī gada augustā Latvijā trīs dienu semināru vadīs klasiskās ķīniešu terapijas ārsts dr.Džefrijs Juens (Jeffrey Yuen) no ASV. Semināra tēma:
 "APZINĀTA UZTURA IZVĒLE KĀ DZĪVES LABSAJŪTAS UN ILGA MŪŽA AVOTS".
Uzturam kā būtiskam mūsu veselības, labas fiziskās un garīgās pašsajūtas pamatam mēs diemžēl pievēršam īpašu uzmanību tikai tad, kad sākas nopietnas problēmas vai arī ilgstoši nespējam no tām atbrīvoties.
Bieži vien mēs jūtam, ka organisms nenovēršami mainās, tomēr neesam gatavi mainīt mūsu ēšanas paradumus visas dzīves garumā.

Ir daudz dažādas informācijas par svaigēšanu, veģetārismu,  veselīgām augļu, sulu, notievēšanas un badošanās diētām, ir daudz dažādu pārtikas piedevu, kas piedāvā līdzsvarot vielmaiņu, saglabāt jaunību, stiprināt organismu. Bet  vai tas patiešām der visiem? Un ko tas nozīmē manam organismam tagad un pēc gadiem?Cik līdzīgi vai atšķirīgi laiks ietekmē sievietes un vīrieša organismu un kā ar uzturu iespējams šīs cikliskās 7 un 8 gadu izmaiņas padarīt vieglāk pārdzīvojamas? Vai bērns katru reizi pusdienās noteikti jāpierunā izēst šķīvi tukšu?  Vai organisma novecošanos un specifisku slimību gaitu spēj ietekmēt tas, ko mēs ikdienā ēdam un vai atbilstošs uzturs daudzām slimībām reizēm nav visefektīvākā terapija? 

Šie un vēl daudzi citi jautājumi tiks skarti dr.Džefrija Juena seminārā, uz kuru gribu Jūs visus uzaicināt 17.,18.un 19.augustā.

Man pašai ir bijusi iespēja apmeklēt dr.Juena semināru Ņujorkā, kur šī pati nopietnā un plašā tēma ir izvērsta 12 semināru ciklā gada garumā un kur pārpildītā auditorijā vienkopus ir akupunktūras ārsti, aromterapeiti, homeopāti, tradicionālās medicīnas ārsti un studenti, kā arī interesenti no visas Amerikas. Klausoties vienkārši un uzskatāmi sistematizēto tēmu un atbildes uz jautājumiem, rodas sajūta, ka šis mācību priekšmets būtu obligāti apgūstams katrā skolā - dzīves izpratnes pamatu pamats. Vienlīdz labi pārzinot kā klasisko ķīniešu medicīnu, tā tradicionālo rietumu medicīnu, dr.Juens uzskatāmi un ārkārtīgi toleranti parāda kopīgo un atšķirīgo ķīniešu diētas terapijas un dažādu rietumos populāru uztura mācību piegājienā.  

Semināra mājas lapā atrodama visa informācija par semināra tēmu, par dr.Džefriju Juenu, dalības noteikumiem un kontakti , kā arī noderīgas saites par šo tēmu:
 
 
Cerot uz Jūsu ieinteresētību,
cieņā,
Diāna Elekse