pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

Īslandes revolūcija



Pārsteidzoši mierīga Īslandes revolūcija (par ko neraksta medijos) ( Company , 2012/05/18 (09:24))
 
Avots tulkošana mixednews - Molten
 
2012/05/12
 
Ne ziņu no Īslandes? Kāpēc gan? Vai esat dzirdējuši, , ka cilvēki sacēlās un gāza baņķierus? Jau pāris gadus televīzijā un avīzēs, nav ziņu. Kas notika? Kāpēc mediji nestāsta mums, ka baņķieri ir veiksmīgi izspiesti un uzvarēti?
 
Īslandes iedzīvotāji panāca, ka tās marionešu valdība bija spiesta atkāpties. Privātās bankas tika nacionalizētas. Parādu slogs un naudas afēras,kurus bija noteikuši naudas maisi Lielbritānijā un Holandē, tika atzīti par spēkā neesošiem. Tad publiskā sanāksmē tauta pārrakstīja Īslandes konstitūciju.
 
Labā ziņa ir tā, ka tas viss notika bez vardarbības un asinsizliešanas. Publicītātes nepiešķiršanai šim notikumam medijos ir labs izskaidrojums: kas notiktu,ja ES un ASV pārējās tautas izmantotu šo Īslandes revolūciju kā piemēru?
 
Šādu faktu kopsavilkums:
 
2008. Islandes - Galvenā Banka nacionalizēta. Īslandes krona devalvēta, un tirgus sasalst. Valsts ir bankrotējusi.
 
2008 - Pilsoņi pulcējas pie Parlamenta un gūst panākumus, liekot atkāpties premjerministram un valdībai. Jaunas vēlēšanas.
 
Tomēr valsts ir šausmīgs ekonomiskā situācijā. Parlaments pieņēma likumu Īslandes tautai nomaksāt kā parādu 3,5 miljardus eiro Lielbritānijai un Nīderlandei nākamajos 15 gados, ar 5,5 procentu gada likmi.
 
2010 - iedzīvotāji Īslandē atkal ielās, lai pieprasītu tautas nobalsošanu. 2010.gada janvārī, Īslandes prezidents bloķēja likumu, atzīstot valsts balsojumu šajā jautājumā.
 
Martā, referendums un atteikumu maksāt šos parādus pieņēma tautas balsošanā ar 93 procentu pārsvaru no balsojušiem. Tikmēr valdības ierēdņi ir uzsākusi izmeklēšanu, lai nodotu tiesai tos, kas atbild par krīzi. Daudzi augstas amatpersonas un baņķieri tika arestēti. Interpols diktē pasūtījumu piespiežot visas iesaistītās puses atstāt Islandi.
 
Lai izvairītos no parāda apdraudējumu, pamatojoties uz ārvalstu valūtas aizdevumiem, tauta pulcējās,lai uzrakstītu jaunu konstitūciju . No 522 kandidātiem, tika atlasīti 25 pilsoņi bez politiskās piederības. Vienīgā prasība šiem cilvēkiem ir,ka viņus atbalsta 30 citi pilsoņi. Satversmes sapulce sākas 2011 gada februārī. Viņa joprojām ir uzskatāmi par "Carta magna" (lat. Carta, apm. Mixednews.ru) ieteikumiem, ko sniedz delegāti no visas valsts.
 
Rezultātus pēc Īslandes revolūcijas mēs redzam:
 
-Korumpētas valdības Atkāpšanās
 
- Banku Nacionalizācija
 
- Referendums, kas ļāva cilvēkiem, noteikt savu ekonomisko sistēmu
 
- Atbildīgo personu Arests un aizturēšana
 
- Konstitūcijkas Pārrakstīšanu islandiešu manierē
 
Tas ir nozīmīgs sasniegums. Vai kāds informēja mūs par to medijos?
 
Cik es zinu - nē. Islandes iedzīvotāji parādīja veidu, kā sakaut starptautiskos naudas maisus un tie tagad pārrauga informāciju. Un beidzot vai jūs domājat par to, ka jūs arī varētu arī tikt vaļā no savām važām?
 

 
Daudzi cilvēki nezin un neapjauš, kāda iznīcība mūs gaida-viņi tic dombrovska šaikas meliem.

 
http://www.draugiem.lv/#/blogs/?p=7104315