svētdiena, 2012. gada 13. maijs

Akaši Honikas par 2012.gada maiju


27.04.2012.
 
 
Kādas enerģijas un notikumus mēs varam sagaidīt 2012.gada maijā?
 
Enerģija, kas ienāk šajā mēnesī, kļūst patiešām spēcīga. Iespējams jūs konstatēsiet, ka viss ir it kā pieņemas spēkā. Vieglas situācijas tiks izjusts labāk, bet sarežģītais un grūtais – sliktāk. Šajā mēnesī viss šķitīs daudz kontrastaināks/ekstremālāks. Tas būs saistīts ar to, ka visam un visiem būs vairāk enerģijas. Šajā mēnesī viss saņems lielāku enerģiju jeb spēcīgāku vibrāciju nekā parasti. Būs klātesoša spēcīga paplašināšanās sajūta un tas var nomākt daudzus no jums, taču tas nav kaitīgi un nevienu no jums neierobežos. Faktiski šajā mēnesī viss kustēsies tik ātri, ka jūs ļoti labi apzināsieties, kas jūs kavē vai bloķē jūsu personīgajā dzīvē. Taču ne tāpēc, ka bloki būtu kļuvuši lielāki, bet tāpēc, ka jūs kustieties ātrāk un tāpēc pastiprinās ierobežotības sajūta. Bloks nekļūst stiprāks, jūs kļūstat ātrāki. Tieši tur arī ir visa atšķirība.
 
Šajā mēnesī esiet gatavi atzīt to, kas stāv jūsu ceļā. Paskatieties reāli uz to, kā jūs pretojaties un kā pretošanās ienāk jūsu dzīvē. Paraugieties uz to, kam jūs pretojaties jeb no kā izvairāties, lai kas tas arī būtu – lietas, kas jums ir labvēlīgas vai ir sliktas priekš jums, jeb arī cilvēki.
 
Ir atšķirība starp - pateikt kaut kam „nē” vai tam pretoties. Ja jūs pasakāt „nē” un aizejat, ļaujot arī tam aiziet, tad jūs nepretojaties. Taču, ja jūs sakāt „nē” - atkal un atkal un patiesībā tomēr pilnībā neaizejat, tad jūs pretojieties. Ja situācija jūsu dzīvē saglabājas un jūs varat turpināt to atstums malā vai sacīt tai „nē”, tad jūs pretojaties. Patiesībā – iepazīstiet/izpētiet savu reālo pretošanos šajā mēnesī. Izpētiet, kā jūs to radāt, kā jūs to izdzīvojat un kā jūs to varētu pieņemt un beigu galā – ļaut tai aiziet – vai nu pieņemot izmaiņas, kas jums ir jāveic, vai arī – pieņemot situāciju tādu, kāda tā ir, taču pieņemt to tādā veidā, lai jūs varētu virzīties tālāk. Tas ir labākais veids, kā izmantot šajā mēnesī ienākošo spēcīgo enerģiju, tāpēc, ka jūsu bloki un jūsu pretošanās kļūs jums daudz acīmredzamāki, nekā jebkad iepriekš.
 
Kādus specifiskus soļus mēs varam spert un kādas darbības īstenot savā dzīvē, lai vislabākajā veidā izmantotu 2012.gada maija enerģiju?
 
Ir vairākas lietas, kuras jums būtu labvēlīgas šajā mēnesī. Viena no tā - būt pacietīgiem un saprotošiem pašiem pret sevi, kad jūs meklējat to, kas jūs bloķē. Esiet arī pacietīgi attiecībā uz citiem. Ja jūs variet sajusties vīlušies savu bloku un pretošanās dēļ, vienkārši iztēlojieties, cik sarežģīti tas notiek cilvēkiem ap jums, kuri nav lasījuši šo vēstījumu un nezina, ko sagaidīt. Jums apkārt būs cilvēki, kas izjūt savu bezspēcību. Viņi vēlas virzīties uz priekšu, taču savā ceļā sastopas ar kaut ko neredzamu. Tā vietā, lai paraudzītos saviem pašu ieradumiem, kas ir saglabājušies viņu ceļā, viņi sāks vainot jūs un citus cilvēkus, vai arī viņi izlems, ka vainīgs ir kaut kas, kas atrodas ārpus viņu kontroles. Šajā mēnesī jūs ieraudzīsiet vilšanos jums visapkārt – tā, ka esiet pacietīgi un labestīgi pret citiem un tas jums palīdzēs virzīties uz priekšu šajā mēnesī. Tas būs ļoti lietderīgi. Tas līdzināsies riteņu saeļļošanai. Tas palīdzēs visam norisināties daudz gludāk, ļaus jums atdzist un nomierināties. Pietiks ar to, ka jūs vienkārši būsiet pacietīgi un iejūtīgi attiecībā uz citiem - nav jācenšas atrisināt citu problēmas viņu vietā.
 
Lūk, rīcība, kādu jūs variet izmantot savā pašu ceļā, lai palīdzētu jums atklāt dažas no jūsu pretošanām un gala rezultātā - atstātu tās aiz muguras. Ja jums ir radušās problēmas vai jautājumi, vai kaut kas tāds, kas neļauj jums virzīties tālāk, apsēdieties, paņemiet papīru un pildspalvu un uzsāciet šādas darbības:
 
Pirmais solis: Noformulējiet un uzrakstiet problēmu. Piemēram, jūs varētu uzrakstīt: „Mans brālis padara mani traku” vai arī „Mani bērni nenovāc/nesakārto savu istabu”. Lai kas tas arī nebūtu, aprakstiet situāciju vienā vai pāris vienkāršos teikumos.
 
Otrais solis: Ir jāuzdod jautājums: „Cik ilgi tas turpinās? Cik ilgi atkārtojas šī konkrētā veida situācija?” Uzrakstiet atbildi.
 
Trešais solis: Ir jāuzraksta atbilde uz šādu jautājumu: „Kādas emocijas es izjūtu, kad šī situācija kļūst vissliktākā? Kādas emocijas es izjūtu, kad šāda veida situācijas sasniedz savu vissmagāko posmu? Trešajā solī pretošanos izraisošajām jūtām nevajadzētu būt pārāk sarežģītām. Izvēlieties vienu vai divus vienkāršus vārdus: niknums, vilšanās, nomāktība, bezspēcība, nemiers, nogurums, u.tml. Lai kas tas arī nebūtu, pierakstiet vienu vai divus vienkāršus vārdus, nerakstiet pārāk daudz. Jo vienkāršāk jūs to izdarīsiet, jo vieglāk jums būs ar to strādāt turpmāk.
 
Ceturtais solis: uzrakstiet, kā jūs vēlētos mainīt šo situāciju. Pierakstiet jūsu ideālās fantāzijas par to, kā tas varētu atrisināties. Piemēram, jūs varētu uzrakstīt: „mans brālis atvainojas un maina savu uzvedību” jeb „mani bērni paši, bez atgādināšanas, sakārto istabu un arī virtuvi”. Aprakstiet detalizēti, kā tieši jūs vēlētos, lai viss notiktu vislabākajā veidā.
 
Piektais solis: pierakstiet, kādas emocijas, kā jums šķiet, jūs izjutīsiet saistībā ar šo jauno situāciju, kad viss notiek tā, kā jūs vēlaties. Pierakstiet, kādas emocijas jūs cerat izjust - ko jūs cerat piedzīvot. Tāpat, kā trešajā solī, nav vajadzības izmantot sarežģītus formulējumus. Vislabāk būtu izmantot vienu vai divus vienkāršus vārdus.
 
Sestais solis: ir jāpieraksta šīs divas trešā un piektā soļa emocijas. Pierakstiet sliktāko sajūtu, kādu izjutāt, un labāko no tā, ko vēlaties emocionāli izjust, kolīdz šī problēma tiks atrisināta. Pajautājiet sev: „kad vēl, atskaitot šo situāciju, es esmu savā dzīvē tā juties? Kad es esmu juties tā, kā minēts trešajā solī, kā es spēju bez palīdzības no malas atrast veidu, kā justies tā, kā pierakstīts piektā soļa vārdos?"
 
Piemēram, kad jūs jūtaties sarūgtināts, ko jūs varat izdarīt, lai justos laimīgi? Kas jums palīdz justies laimīgiem? Varbūt izejat pastaigāties? Vai apēst kūku? Vai piezvanīt labākajam draugam? Lai kas tas arī būtu, pierakstiet dažās lietas, ko jūs esiet darījuši savā dzīvē, kad sajutāt, ka jums izdevās pārvērst pirmo situāciju otrajā. Necentieties atrisināt esošo situāciju. Padomājiet par citu laiku jūsu dzīvē, kad jums veiksmīgi izdevās mainīt to, kā jūs jūtaties, neatkarīgi no situācijas.
 
Tiklīdz jūs izpildāt sesto soli, ir jāizdala situācijas dziļāko kontekstu un jāatklāj sevī emocijas, kuras pavada jūsu pretošanos. Jūsos ir daļa, kura negrib izjust trešajā solī minētās emocijas, tāpēc jūs gaidāt, lai notiktu tas, ko jūs pierakstījāt piektajā solī. Jūs piesaistījāt šīs emocijas esošajai situācijai un tagad esiet iestrēguši, gaidot situāciju, kas palīdzēs mainīt to, kā jūs jūtaties. Tomēr spēja pāriet no vienas emocijas citā ir pilnībā jūsu pašu rokās. Tas nenozīmē, ka jūs variet kontrolēt savas emocijas un pilnībā izvairīties no vilšanās. Tas nozīmē, ka katru reizi, kad rodas nepatīkamas emocijas, jūs šajā situācijā spējat mācīties un jūsos parādās spēks doties tālāk uz priekšu. Kad jūs atkal un atkal izjūtat vienu un to pašu nepatīkamo situāciju, tas bieži vien notiek tāpēc, ka jūs esiet iestrēguši ciklā, gaidot, kad situācija, kas izraisa jūsos šo sajūtu, mainīsies - tā vietā, lai izmantotu savu pašu spēku mainīt to, kā jūs jūtaties.
 
Šis vingrinājums neļaus jums atrast tūlītēju radušās situācijas risinājumu tāpēc, ka beigu galā situācijai jātiek atrisinātai, balstoties uz jūsu, kā arī pārējo situācijas dalībnieku rīcību. Šis vingrinājums ļaus jums justies mierīgāk radušamies situācijā un radīs telpu tam, lai citi izbeigtu savu pretošanos jums. Tiklīdz jūs atlaidīsiet emocionālo un enerģētisko pretošanos tam, kā jūs jūtaties šajā situācijā, jūs varat radīt telpu, lai citi cilvēki spētu izturēties labāk. Jums ir jāpieņem un jāuzņemas pilna atbildība par emocijām, kādas izjūtat, un par veidu, kā jūs izturieties/noturat sevi šajā situācijā. Tieši šeit arī slēpjas jūsu pretošanās.
 
Tiklīdz jūs izpildāt šī vingrinājuma sešus soļus, jūs variet virzīties tālāk un izmest šo papīra gabaliņu, ar to jūs esiet pielikuši punktu. Jums nav nekavējoties jāplāno darīt kaut ko citādi šajā situācijā. Taču jūs konstatēsiet, ka situācija sāk mainīties, ka jūs tērējat mazāk laika, lai vērotu šo situāciju. Piemēram, jūs tērēsiet mazāk laika, strīdoties ar saviem bērniem par istabu kārtošanu. Jūs tērēsiet mazāk laika sarunām ar brāli, kurš jums sagādā uztraukumus. Tā vietā jūs konstatēsiet, ka labāk ir atkāpties un attīstīt 5-tajā solī minētās jūtas. Tad, atbilstoši tam, ap jums esošie cilvēki mainīs savu uzvedību. Viņi mainīs situācijas. Šīs situācijas nevar būt priekš jums lieliskas, taču tās var būt pietiekami labas vai pat var būs labākas, nekā jūs jebkad būtu varējuši iedomāties. Jūs nevarat pārvaldīt viņu uzvedību, bet jūs varat mainīt uzvedības paraugus ar gaidām jeb ar pretošanos, kas izraisa to sākotnējo emociju.
 
Šajā mēnesī neviens no jums nevarēs atļauties saglabāt uzvedību, kas jūs aiztur.(В этом месяце никто из вас не сможет позволить себе сохранять поведение, которое вас сдерживает). Jums būs jādara kaut kas cits un tajā ir ietverta zināma atšķirība. Tas radīs iespēju vienas situācijas atrisināt, bet citas nē, taču tas ļaus atbrīvot mazliet gaismas un pārvietot enerģiju, kas tiek tērēta katrai situācijai, lai radītu plašāku telpu jūsu brīvībai.
 
Vai šajā mēnesī būs kaut kas tāds, kas mums būtu jāņem vērā vai no kā jācenšas izvairīties?
 
Šajā mēnesī jūs patiešām nevarat sniegt iespēju citiem cilvēkiem izliet pār jums savas bēdas. Jūs nevarat atļauties uzklausīt citu cilvēku problēmas, izņemot, ja tās ir savstarpējas un produktīvas sarunas. Dažkārt cilvēki jūt, ka viņiem vienkārši ir nepieciešams izteikt slikto, kas ir viņu prātos - visas gremdējošās, negatīvās, bezcerīgās, izmisumu izraisošās lietas, par kurām viņi domā - un viņi sajūtas mazliet labāk. Taču, kad tas notiek, parasti klausītājs sāk justies daudz sliktāk. Šāda apmaiņa, gala rezultātā, nenoņem un reāli nemazina jebkuru problēmu. Šādi tā tiek nodota no viena cilvēka otram. Jūs neizbēgami gribēsiet to nodot atkal un šī problēma cirkulēs no viena cilvēka pie otra, taču tā nekur nepazudīs. Gala rezultātā šāda bēdu izliešana pār kādu jūs nespēj dziedināt. Jūs var dziedināt produktīva saruna, kurā jūs saņemat atbildes reakciju vai daudz dziļāk saskatāt savu situācijas daļu.
 
Šī mēneša laikā ir pārāk grūti censties izvadīt caur šo dziedināšanas procesu citus cilvēkus, tāpēc vienkārši koncentrējieties uz savām pašu problēmām un attālinieties no cilvēkiem, kuri grib izgāzt pār jums savas nelaimes. Izvairieties no sarunām, kas ir pilnas ar tenkām un drāmām. Kad jūs sastopieties ar šādu situāciju vai, ja veidojas šāda saruna, kolīdz jūs to pamanāt, mainiet tēmu vai ejiet prom. Pat, ja tas nozīmē, ka jums ir jāaiziet uz citu telpu, lai paņemtu glāzi ūdens, izdariet kaut ko, lai izvairītos nodot negatīvās enerģijas, kas ir klātesošas, ja tiek pārstāstītas tenkas vai tiek pausts izmisums.
 
Šajā mēnesī jums patiešām ir būtiski izvairīties no drāmām, kas rodas starp cilvēkiem. Šajā mēnesī jūs vienkārši nevarat atļauties uzklausīt stāstus par grūtībām vai citu cilvēku nelaimēm. Pat labākie no jums, vispieklājīgākie un laipnākie - vienkārši nevar to atļauties. Šajā mēnesī izvairieties no tenkām - nesēdiet un neklausieties tajās un nestāstiet tās citiem, lai jums būtu ļoti daudz brīvas enerģijas, koncentrēties pašiem uz savu bloku atrašanu un noņemšanu, lai jūs spētu vērst savu skatienu uz priekšu.
 
Vai ir vēl kaut kas, ko Glabātāji vēlas mums pateikt par šo mēnesi?
 
Enerģētiski un garīgi šis mēnesis ir pusceļš no 2012.gada garuma. Atkarībā no tā, kas ir strukturēts katrs gads, viduspunkts rodas dažādos laikos. Šajā gadā pagrieziena punkts - ir maijs. Tas ir pagrieziena punkts starp laiku, kad jūs atskatāties atpakaļ un dziedināt vecās problēmas, un laiku, kad jūs raugāties uz priekšu un konkrēti strādājat pie jaunās pasaules radīšanas. Maijs - ir tas brīdis, kad notiek pāreja.
 
Tāpat, kā daudzu citu nopietnu pāreju laikā, jūs nespēsiet uzreiz konstatēt milzīgas atšķirības notikušajā. Tas līdzinās tam, kad jūs vērojat paisumu okeānā. Kad notiek spēcīgs paisums un pēc tam sākas bēgums, tas gan jums nav acīmredzams, tas nenotiek vienā mirklī. Tas kļūst redzam pēc ilgāka laika, kad ūdens līmenis pakāpeniski atkāpjas ar bēgumu. Tas ir veids, kādā pārmaiņas darbosies. Jūs nevarat uzreiz ieraudzīt reālas un dziļas pārmaiņas, taču ziniet, ka šajā mēnesī jūs veicat visgrūtāko darbu. Tas ir kā amerikāņu kalniņi. Iepriekšējo četru mēnešu laikā jūs ar lielām pūlēm rāpāties kalnā.
 
Kad jūs ieejat šajā mēnesī, jums pēkšņi ir jāierauga visas lietas, kas stāv jūsu ceļā, tā iemesla dēļ, ka jūs gatavojaties ripot lejā pa otru amerikāņu kalniņa pusi, jūs gatavojaties uzsākt lidojumu, kurš var izrādīties vislielākais ceļojums jūsu dzīvē, iespējās, projektos un attiecībās, kuras kļūs jums un jūsu Augstākajam Es daudz aizraujošākas un lietderīgākas, nekā tās, kuras jums ir bijušas pieejamas jebkad agrāk. Tieši tāpat, kā amerikāņu kalniņos, kad jūs uzbraucat virsotnē un gatavojaties nolaisties, jūs vispirms skatāties lejup, lai pārliecinātos, ka jums ne ar ko nav jāsaskrienas/jāsaduras. Kaut ko līdzīgu jūs darāt šajā mēnesī. Jūs raugāties uz trasi un vienkārši pārliecinieties, ka ceļš jūsu priekšā ir brīvs. Tāpēc jums daudz skaidrāk ir jāierauga jebkurš šķērslis un tam ir jātiek izjustam, kā daudz lielākam, nekā parasti, tāpēc, ka jums tas uzreiz būs jāaizvāc no jūsu ceļa.
 
Esiet droši, ka jūs visi, kā cilvēku kolektīvā ģimene traucaties uz priekšu pilnā gaitā. Esiet pārliecināti, ka jūs neko nekavējat, pat, ja tā jutīsieties. Nav vajadzības justies satriektiem, jo tas, ko jūs darāt - jūs vienkārši attīrāt ceļu tam, kas jau ir kustība. Jums nav viss jāizdara pareizi, jums nav jābūt pilnīgiem, taču jums ir jābūt klātesošiem jūsu darbībā tādā vai citādā veidā. Ja jūs to paveiksiet, tad patiesībā šajā mēnesī jutīsieties patiešām labi.
 
Nav nekā principiāli grūta šajā mēnesī - visa kā ir vienkārši vairāk, nekā jūs esiet pieraduši. Ja jūs esiet gatavi paraudzīties uz sevi un atrisināt savas problēmas, būt godīgi paši pret sevi un pret cilvēkiem jūsu dzīvēs, tad šajā mēnesī spēsiet precizēt daudzas lietas sevī un justies priecīgi un aktīvi. Tas viss prasa, lai jūs būtu godīgi paši pret sevi un atrisinātu problēmas, kad tās rodas, tā vietā, lai atliktu to risināšanu uz nākotni.
 

http://www.draugiem.lv/group/16019359/gaismasberni/?sort=date&f_tid=4065481