otrdiena, 2016. gada 17. maijs

Izejošā plūsma nosaka ienākošo

https://gintafiliasolis.wordpress.com/2016/05/14/tu-nevari-sanemt-to-ko-neatdod/


Vairums cilvēku savu dzīvi pavada ieslodzījumā – savu personīgo domu cietumā. Viņi nekad neiziet aiz šaurās, prāta radītās sevis uztveršanas zonas, kas saistīta ar pagātni.
Tevī, tāpat kā citās cilvēciskās būtnēs, ir tāda apziņas dimensija, kura ir daudz dziļāka par domāšanu. Tā tavas esības jēga. Mēs to varam nosaukt par apzinātības klātbūtni, beznosacījuma apziņu. Senajās mācībās tas ir Kristus tevī vai tava Buddas daba.
Atradīsi šo dimensiju un atbrīvosi savu pasauli no tām ciešanām, kuras tu pievelc sev un citiem. Kad prāta radītais “mazais es” – tas ir viss, ko tu pazīsti, bet tieši tas valda pār tavu dzīvi. Mīlestība, prieks, radošā izaugsme kopā ar bezgalīgu iekšējo mieru nevar ienākt tavā dzīvē savādāk, kā vien caur šo beznosacījuma apziņas dimensiju.
Ja tu esi spējīgs saprast, varbūt tikai nejauši, ka domas, kas iešaujas tev prātā ir tikai domas, ja tev izdodas izsekot tam, kā notiek tavu personīgo garīgi-emocionālo reaktīvo modeļu veidošanās – tas nozīmē, ka šī dimensija tevī jau sāk dzimt. Tā rodas tevī kā apziņa, kuras iekšienē dzīvo domas un emocijas – kā mūžīga iekšējā telpa, kurā tava dzīve kļūst piepildīta ar saturu.

Prakse

Divu nedēļu laikā praktizē sekojošo un pavēro, kā tas izmainīs tavu dzīvi:
Kad tev šķiet, ka cilvēki tevi neslavē, nenovērtē, nepalīdz, nemīl, nerūpējas par tevi un tā tālāk – dod viņiem to. Tev tā nav? Tad vienkārši rīkojies tā, it kā tev tas būtu un tas pie tevis pats atnāks.
Un drīz pēc tam, kad sāksi atdot, tu sāksi saņemt.
Tu nevari saņemt to, ko neatdod. Izejošā plūsma nosaka ienākošo.
Domājot, ka pasaule kaut ko tev nedod, zini, ka patiesībā tev tas ir, bet tu pagaidām neesi tam ļāvis izplūst uz āru. Tu pat nevarēsi uzzināt, ka tev tas ir. Tā arī ir pārpilnība.
Likumu par to, ka izejošā plūsma nosaka ienākošo, ir apzīmējis Jēzus, sakot:
“Dodiet, tad jums taps dots: pilnu, saspaidītu, sakratītu un pārpārim ejošu mēru jums iedos jūsu klēpī; jo ar to mēru, ar ko jūs mērojat, jums atmēros.” Lūkas 6:38



Avots: http://www.econet.ru
Autors: ©Ekharts Tolle
Tulkoja: Ginta FS