sestdiena, 2016. gada 12. marts

Visā šajā mēnesī būs raksturīga svārstīšanās starp sirdi un prātu

Laiks sniegties pretī gaismai!
dzinumiPierimstot aptumsuma sajūtām, varam nedaudz vairāk papētīt un paskatīties, kas īpašs ir gaidāms šajā mēnesī.
Jauns mēness sākās ar pilnu Saules aptumsumu 9.03. un noslēgsies 7.04.2016. Šis ir ļoti īpašs laiks, jo tas ietver 2 aptumsumus un tā dēvēto starp aptumsumu koridoru (laiku starp 2 aptumsumiem). Tas liecina, ka laika atpūsties mums nebūs, jo gaidāms ļoti intensīvs un aktīvs, galvenokārt iekšējo procesu ziņā, periods.
Varam novilkt paralēles ar pavasarī notiekošajiem procesiem dabā, kad pēc pāris Saules stariem pilnām dienām, asni un jaunie dzinumi sarosās. Ieslēdzas iekšējs neprāts, viss dabā grib kustēties, mainīties un izlauzties, lai stieptos pretī Saules gaismai.
Šis ir neprāta laiks, jo neviens dzinums dabā nedomā un neapsver – ir īstais laiks vai nav – ir tikai neapturama tieksme mosties un virzīties pretī Saulei. Patiesā neprātā slēpjas arī patiesa drosme, jo palikt līdzšinējā stāvoklī būtu droši, bet atvērties un ļaut izspraukties pirmajai vārgajai lapiņai ir ļoti riskanti un bīstami, kas zina, varbūt priekšā vēl būs salnas un vēji.
Tā arī mēs šajā mēnesī ļausimies iekšējam neprātam, sniegsimies pretī tai gaismai, cerībai un siltumam, uz kuru mums ikvienam ir dabiska vēlme tiekties. Dosimies pretī savai iekšējai gaismai un mīlestībai, un, lai to paveiktu – būsim drosmīgi un neprātīgi.
Jā - neprātīgai, neiestudētai un radošai rīcībai. Nē - prāta apsvērumiem! 

Visā šajā mēnesī būs raksturīga svārstīšanās starp sirdi un prātu. Šo dualitāti palīdzēs izlīdzsvarot:

  1. Ticība un zināšanas, pie tam, nevis no prāta, bet augstākās zināšanas, kas ir vairāk sajūtamas un intuitīvi nojaušamas - par pasaules uzbūvi, kārtību, tajā mītošajām likumsakarībām un savu vietu un lomu tajā. Lai arī šīs zināšanas vai pats skolotājs, kurš šīs zināšanas sniedz, tev var radīt stresu un neapmierinātību, tas drīzāk norāda, ka tajā ir daļa taisnības un tavs prāts tikai pretojas. Kad beidzot pieņemam šīs zināšanas un atklāsmes, mūsos var dzimt pilnīgi jauna izpratne par sevi un notiekošo – mēs vairs nedomājam – mēs vienkārši rīkojamies un esam tādi, kādus vienmēr esam sevi vēlējušies redzēt.
  2. Ļaušanās dabiskām pārmaiņām sevī un apkārtējā vidē. Tas var notikt salīdzinoši viegli - mainīsies dzīves kurss un kādi apstākļi. Šajā situācijā stresu var radīt pēkšņi uzradušās jaunās vēsmas un iespējas, kuru var būt tik daudz, ka bailēs kaut ko palaist garām kā apdulluši mētājamies no vienas aktivitātes pie nākamās. Ieelpojam dziļi un tomēr ļaujamies dzīvei.
Šī intensīvā mēneša dziļākā nozīme ir aktualizēt un saasināt mūsu sajūtu pasaules uztverīgumu, lai spētu atlaist sāpīgu pagātnes pieredzi – pagātnes brūces - aizvainojumus, dusmas, vilšanos un citas emocionālās sāpes. Visu to, ko neapzināti nēsājam sev līdzi, un, kas liek sprunguļus mūsu nākotnes sapņu riteņos. Dari visu, lai šo fantastisko iespēju pilnībā izmantotu – beidz nēsāt līdzi savas sāpes – atlaid.
Šo mēness vissvarīgākais– ieklausīties savā intuīcijā un sajūtās, klausīt savai sirdij. Jo tieši šajā laikā prāta loģika un apsvērumi mūs ilgtermiņā var iepīt daudzos nevajadzīgos prāta mezglos un situācijas atkārtojumos.

Šī mēneša īpašie datumi un periodi:

  • 9.03.2016 – mēness sākums ar pilnu Saules aptumsumu. Par ietekmi vairāk lasi Aptumsums Zivs zīmē – laiks lidot!
  • 9.03-23.03.2016 starp aptumsumu koridors. Laiks, kurā pēdējās traucējošās nogulsnes tiek pamanītas un atlaistas. To pavada paaugstināta emocionalitāte un jūtība, kuras mērķis ir atbrīvot mūs no prāta izdomātajiem valgiem.
  • 10.03.-22.03.2016 – pragmatiska darbu pārplānošana. Praktiska aktivitāšu pārskatīšana, savas dabas pārveidošana, caur jaunu mazu detaļu pamanīšanu sevī un notiekošajos procesos. Dabisku un pozitīvu praktisko pārmaiņu laiks.
  • 11.03.-13.03.2016 - ak, šī nepacietība, neiecietība, spontanitāte un vieglā aizkaitināmība. Mieru, tikai mieru, tas ir īslaicīgi. Rīkoties šo impulsu vadītam nav rekomendējams, var būt daudz kļūdu.
  • 12.03.2016 – Venēra no Ūdensvīra zīmes oriģinālajām idejām pāriet romantiskajā un visus mīlošajā Zivs zīmē. Savukārt jau no 5.04. ugunīgi spontānajā Auna zīmē.
  • 16.03.-01.04.2016 – tiek pārskatīts/pārbaudīts fundaments un pamats uz kura jūs stāvat. Vai tas, ko jūs savā dzīvē uzskatījāt par stabilu un drošu tiešām tāds ir? Varbūt tās ir bailes, kas veicināja tavu pieķeršanos konkrētajam cilvēkam, darbam, autoritātei? Laiks izpurināt blusas un prusakus un atteikties no viltus atbalsta sistēmām savās dzīvēs.
  • 20.03.2016 – Saule ieiet Auna zīmē – daba un mūsu būtība ir gatava izdzīt jaunus asnus. Laiks mosties – pavasaris ir klāt!
  • 20./21.03.2016 – sapņaina romantika, skaistums, māksla, mūzika un iemīlēšanās.
  • 22.03.2016 – Merkurs no mulsinošās un neloģiskās Zivs zīmes ieiet Auna zīmē, sniedzot iespēju asāk saskatīt notiekošo un milzu vēlmi sevi mērķtiecīgi izpaust. Savukārt jau no 6.04.2016 Merkurs caur Vērša zīmi paliek komunikācijā mierīgāks, nosvērtāks uni gatavs spert pārdomātākus soļus vai nogaidīt.
  • 23.03. – gaidāms ļoti nozīmīgs pusēnas Mēness aptumsums Svara zīmē. Šis būs noslēdzošais aptumsums uz Auna – Svaru zīmju ass. Tādēļ īpaši aktuāls visiem, kuriem ir Auna un Svara zīmes akcenti astroloģiskajā kartē, kā arī tiem, kuriem pēdējos gados notiek intensīvas pārmaiņas sfērā: "es kā individualitāte" un "manas partnerattiecības". Šis būs pēdējais kulminācijas laiks, noslēdzošā tēmas transformācija, pēc kuras iestāsies miers uz apmēram 7-8 gadiem. 
  • 25.03.-27.03.2016 – īstās pavasara sajūtas laiks – mostas pavasara kaislības un aizraušanās.
  • 25.03. – 13.08.2016 – retrogradīgs Saturns. Sākas periods, kurā tiks pārskatīts - cik stabili ir mūsu ideāli un pārliecības? Cik ļoti mēs uzticamies saviem skolotājiem? Konkrēti šajā mēnesī un vēl visu aprīli, laikā, kad ir arī retrogradīgs Jupiters – mums ir kopumā jāpārskata veids kā mēs sevi sabiedrībā realizējam – tiek pārbaudītas mūsu pārliecības, ideāli un vērtības līdz vissmalkākajai praktiskajai detaļai. Tas var nebūt komfortabli, jo ir kā pieaugošs ūdens spiediens mucā, kas tiek ieliets, lai pārbaudītu vai tajā nav sūces. Vai tavā vērtību sistēmā arī nav sūces? Laiks parādīs!
  • http://www.dveselesspeks.lv/astrologija/astro-aktualitates/70-laiks-sniegties-preti-gaismai#.VuMhkhyUuBc.facebook