sestdiena, 2015. gada 14. marts

Pilns Saules aptumsums un Pavasara ekvinokcija – pārmaiņu priekšā

 


Astroloģijā Saules aptumsumiem kopš senatnes piedēvēja lielu nozīmi, uzskatot šo procesu par noslēpumainu un pat biedējošu. Mundānajā astroloģijā (valstu astroloģijā) Saules aptumsums vienmēr ir nozīmīgs notikums, īpaši, kad pilna Saules aptumsuma brīdī Saule atrodas precīzā savienojumā ar dažām zvaigznēm vai planētām, iezīmējot svarīgus notikumus veselu valstu un pasaules tautu dzīvēs.

Šajā gadā mēs būsim aculiecinieki retai parādībai – pilns Saules aptumsums un Pavasara ekvinokcija notiks vienas diennakts ietvaros 2015. gada 20. martā. Tāda reta astronomiskā parādība ir neparasta vispirms ar to, ka enerģijas, ko Saule sūtīs uz Zemi, piedzīvos izteiktas svārstības, kā rezultātā mūsu planēta var tikt pakļauta dažādām dabas kataklizmām, krasām visu dzīvo būtņu uzvedības izmaiņām. Cilvēks nav izņēmums; daudzi var sajust nespēku vai otrādi – pieaugošu emocionalitāti un paaugstinātu uzbudināmību.
Ko gaidīt?
Šis notikums ir unikāls arī ar to, ka Saule veidos tieša savienojuma aspektu ar zvaigzni „Šeat” (Scheat), –  blāvi dzeltenu zvaigzni, kas tulkojumā no arābu valodas nozīmē „Pegasa Plecs”. Zvaigznei ir „Saturniska” daba, un bieži, savienojoties ar Sauli aptumsumu periodos, noved pie dažādām katastrofām un stihiskām nelaimēm. Šajā reizē savienojums Saule –Mēness – Šeat notiek Zivju zīmē, kas var būt brīdinājums par stipriem plūdiem.

Sākot ar Pavasara ekvinokcijas dienu pasaulē būs novērojama liela uzkrātās enerģijas, kas līdz šim kaut kā vēl tika savaldīta,  atbrīvošanās. Tas var nozīmēt konfliktu saasināšanos pasaules „karsto” punktu apvidos. Saules aptumsums un Pavasara ekvinokcija 20. – 21. martā – īpaši smags laiks, lai vienotos par mieru.

Šajā laikā, enerģijām plosoties, cilvēki var izdarīt visneprognozējamākās darbības; pieaug dažādu nopietnu provokāciju  un teroraktu draudi ar mērķi izsaukt oponentu atbildes reakciju. Tāpēc esošajā politiskajā situācijā pasaulē var notikt darbības, kas pildītu „palaišanas mehānisma” funkciju un kas, diemžēl, varētu aizsākt nopietnu un neatgriezenisku procesu ar lieliem sabiedrības upuriem.
Un tomēr, ja mums visiem izdosies saglabāt harmoniju ar sevi un apkārtējo pasauli Pavasara ekvinokcijas un pilna Saules aptumsuma periodā, tad no daudzām nepatikšanām izdosies izbēgt.

Šī astronomiskā notikuma darbību īpaši stipri var izjust cilvēki ar sirds-asinsvadu sistēmas slimībām un ar noslieci uz stipriem emocionāliem pārdzīvojumiem. Tāpēc daudziem šai periodā labāk būtu atteikties no masu pasākumu apmeklēšanas, atteikties no spirtotiem dzērieniem, līdz minimumam samazināt stipras kafijas un tējas lietošanu. Vēlams nepārpūlēties fiziski, nepakļaut savu organismu stresam, nelietot smagu barību.

Pilns Saules aptumsums paredz Buļļa gada sākšanos pēc avestas kalendāra. Saskaņā ar leģendu, taurs bija pirmais dzīvnieks, ko Ahura Mazda radīja mūsu pasaulē. Un Taura gads nes atjaunošanās un samierināšanās enerģijas.

Aptumsums tieši pirms jauna gada sākšanās nes divdabīgu nokrāsu. Tas var kļūt kā par lāstu, tā arī attīrīšanos, par to adatas aci, caur kuru cietējs ieiet paradīzē – nulles punktu un atbrīvošanos no karmas.
Aptumsums Pavasara ekvinokcijas dienā
Visos laikos Saules aptumsums bija svarīgākais astrologu notikums. Zināšanas par Saules aptumsuma ietekmi uz zemes procesiem cilvēks uzkrāja tūkstošiem gadu garumā. Priesteriem jau Senajā Ēģiptē bija zināms, ka aptumsums tā redzamības vietā sola bīstamību tās zemes valdniekam. Seno novērojumi ļāva apstiprināt šo faktu. Saules simbolizē caru, Mēness – tautu. Saule (cars) tiek Mēness (tautas) aizklāta. Aptumsums tika uzskatīts par brīdinājumu tautas nemieriem un bīstamību caram.
Faraoni un imperatori, cari un tirāni gribēja zināt, kādā veidā grandiozā kosmiskā mistērija var ietekmēt viņu likteni. Patiesi, viņu satraukums nebija bez pamata.

To apstiprina arī pēdējā laika notikumi. Pēc pilna Saules aptumsuma, ko varēja vērot Japānā 2012.gadā, valdošā partija, kas pie varas bija vairāk kā 50 gadus, zaudēja savu ietekmi. Saules aptumsums, kas sakrīt ar Pavasara ekvinokcijas dienu, ir īpašs notikums. Tā ir draudīga zīme visai pasaulei, kas ir simbols grandiozām pārmaiņām visas cilvēces dzīvē turpmākā gada laikā. Notikumi uz Zemes attīstīsies tur, kur Saules aptumsums būs maksimāls.

Saules disks Reikjavikā būs pārklāts par 97%, Dublinā – 92%, Oslo – 89%, Londonā – 84%, Briselē – 83%, Stokholmā – 82%, Parīzē – 78%, Helsinkos – 78%, Berlīnē – 74%, Sanktpēterburgā – 73%, Viļņā – 67%, Maskavā – 65%, Kijevā  – 52%.

Tādā veidā, sanāk, ka tuvojošais aptumsums tādā vai citādā mērā skars visu Eiropas valstu galvaspilsētas. Pēc analoģijas ar Japānu var pieņemt, ka Eiropas Savienību gaida grūti laiki un nopietni pārbaudījumi. Krievijas galvaspilsētu Maskavu Saules aptumsums skars ievērojami mazākā mērā, kā ES galvaspilsētu Briseli.

Kaut arī Kijevu Mēness ēna aizklāj mazāk kā citas galvaspilsētas, tomēr Ukrainas horoskopā šis gads ir dramatisku apstākļu iezīmēts. Lēnā progresijā 4 dienas pirms aptumsuma Kijevā veidojas precīzs aspekts ar Marsa iesaistīšanos, kas ir norāde uz vardarbīgām izpausmēm. Kopā ar Saules aptumsuma ietekmi šis aspekts runā par saspringtiem notikumiem Ukrainā, kas nesīs pārmaiņas. Šie notikumi var tikt traktēti kā vecā noārdīšana un jaunā rašanās.

Dziļi simboliski ir tas, ka aptumsums notiek dienā, kad Saule ieiet Auna zīmē, kas atrodas Plutona pārvaldījumā. Šajā gadā… beidzas pēdējais, plutoniskais, periods zemes cilvēces attīstības vēsturē.
Pasaule stāv uz dižu pārmaiņu sliekšņa.

S.V.Šestopalovs
Raksts sagatavots pēc materiāla http://www.sirius-ru.net
Lai veicinātu pozitīvas izmaiņas pasaulē, tiek rīkots 9 dienu lūgšanu nomods „Uz jaunās pasaules sliekšņa” no 2015.gada 15. – 23.martam.

Pilna informācija:
 http://www.sirius-riga.lv/Lugsanu%20nomo…