svētdiena, 2012. gada 29. aprīlis

Ārstniecības un ēdamie augi


Labdien! 
Sūtu Jums informāciju par semināru "Ārstniecības un ēdamie augi"   
30.06.2012., kas jau trešo reizi notiks pļavās pie Zvārtes ieža. Ziņu   
sūtu savlaicīgi, jo pavasaris jau klāt un vasaras pasākumu kalendārs   
varbūt jau saplānots. Pielikumā semināra programma. Ja iespējams,   
nosūtiet informāciju arī citiem, kurus tā varētu interesēt. 
Ja ir jautājumi, rakstiet! 
Līga Eglīte 
29481932


30. jūnijā Brīvdabas seminārs „Ārstniecības un ēdamie augi”
Jau trešo gadu vasaras visziedošākajā laikā aicinu uz Zvārtes ieža pļavām! Sanāciet, sabrauciet darbīgie, mācīties un kaut ko jaunu uzzināt gribošie, kas ikdienā uzturā un veselības uzlabošanai lieto vai vēlas lietot zāļu tējas un augus.
Norises vieta - Zvārtes iezis, Amatas novads, Drabešu pagasts (pēc agrākā teritoriālā dalījuma tas ir Cēsu rajonā). Braucot no Rīgas uz Cēsīm vai no Cēsu puses, uz Zvārtes iezi ir norādes.
Līdz jāņem: labi draugi, labs noskaņojums, pārgājieniem dabā piemērots apģērbs un apavi, groziņš kopīgām pusdienām, blociņš pierakstiem, noderēs arī fotoaparāts un augu noteicēji. Aicinu atvest savvaļas augus, kurus nepazīstat, bet vēlaties noskaidrot – kas tie ir un kā izmantojami.
Programma:
10.30 – 11.00 Ierašanās, reģistrēšanās Zvārtes namiņā, teritorijas apskate, atspirdzinoša pelde Amatas upē (pēc vēlēšanās). Ārstniecības augu brīvdabas izstāde.
11.00 – 11.05 Īsa uzruna par semināra norisi, Zvārtes apkārtni un dabas saudzēšanu. Līga Eglīte
11.05 līdz 12.00 „Pirmā palīdzība” Sandra Iubule
12.00 – 13.00 „Augi, Viņš, Viņa un...” Valdis Piņķis
13.00 – 14.00 „Savējie un svešinieki Latvijas florā” Janta Meža
Pusdienas pie groziņgalda ar pašu sarūpēto un Zvārtes tēju. Dalīšanās ar veselīgām receptēm, idejām un virtuves gudrībām.
15.00 Ejam dabā! Augu atpazīšanas ekskursija Zvārtes apkārtnes pļavās un mežos.
Pēc botāniskās ekskursijas tie, kuri nesteidzas mājās, turpina diskusijas par priekšstatiem un stereotipiem augu lietošanā.
Noslēgumā - semināra vērtības un turpmākās ieceres.
Semināru atbalsta Komercsabiedrība SIA Gaujas nacionālā parka Informācijas centrs, Gaujas nacionālā parka Fonds.
Semināra dalības maksa 2,00Ls. Skolniekiem, studentiem, pensionāriem – 1,50Ls, pirmskolas vecuma bērniem, invalīdiem(uzrādot apliecību) bez maksas. Semināra dalības maksā ietilpst arī Zvārtes ieža teritorijas apmeklējums, autostāvlaukuma un piknika vietu izmantošana.
Dalībnieku ievērībai
Aicinu savlaicīgi pieteikties ( uz manu e-pastu) semināra dalībniekus, kuri vēlas kaut ko demonstrēt no saviem ražojumiem izaudzētā vai savāktā, rīkot degustāciju, reklamēt, dāvināt, mainīties vai pārdot savu produkciju (zāļu tējas, sēklas, stādus, pirtsslotas un citas zaļas lietas). Centīšos atbildēt uz jūsu jautājumiem, ja rakstīsiet man uz e-pastu liga.eglite@gnp.lv līdz 2012.gada 10.jūnijam.

Tiekamies Zvārtē!
Zvārtes zāļu sieva Līga