Uzmanīgāk ieskatoties ikdienas norisēs, pamazām bez jau zināmajiem dabas likumiem (fizikas, ķīmijas, astronomijas likumiem) atklājas arī citi dzīves likumi. Piemēram, Negantā tālruņa likums. Šis likums nosaka to, ka visnepiemērotākajā brīdī kādam iezvanās telefons. Vai tas būtu smalkākajos un klusākajos mirkļos kultūras pasākuma laikā vai arī brīdī, kad beidzot esi izbrīvējis laiku, lai pabūtu vienatnē.
Kādus dabas un dzīves likumus zini un esi ievērojis tu? No skolas parasti atceramies gravitācijas, berzes spēka u.c. likumus. Droši vien ir gadījies dzirdēt arī par Mērfija un, iespējams, par vēl kādu citu likumu. Bet, kad saskaramies ar dažādiem dzīves uzdevumiem, vai mēs zinām, kurus likumus un kādas formulas izmantot, lai tos atrisinātu?
Diez vai zināšanas par gravitācijas likumu vai citiem fizikas un ķīmijas likumiem mums palīdz saspringtos dzīves periodos, kad nelaimes seko cita citai. Zinošāki lasītāji nokļūšanu uz "melnās strīpas" izskaidrotu ar zināmu popularitāti ieguvušo Pievilkšanās likumu (līdzīgs pievelk līdzīgu). Bet cik daudzi no mums patiesi izprot šo likumu un efektīvi izmanto ikdienā? Cik cilvēku izsaka savas vēlmes kosmosam ar tikpat mierīgu prātu, kā, veicot pasūtījumu e-veikalā un nešauboties, ka pasūtījums pienāks? Vai, kopš pasauli aplidoja vēsts par Noslēpumu ("The Secret") un Pievilkšanās likumu, ikviens cilvēks, kas par to uzzināja, savā dzīvē ir piesaistījis pilnīgi visu, ko sirds vēlējās?
Šķiet, ka uz mūsu brīnumainās, daudzveidīgās planētas un kosmosā ar zinātnei pazīstamajiem likumiem (un Pievilkšanās likumu) ir par maz, lai izskaidrotu visas ikdienas likumsakarības.
Ne par velti dažādas garīgās tradīcijas (agrīnā kristietība, budisms, hermētisms u.c.), mistiķi, jogi un mūsdienu garīgie līderi norāda uz vēl citiem dzīves likumiem. Tos sauc par kosmosa vai garīgajiem likumiem un tie apraksta pamata likumsakarības, kas ietekmē ikvienas būtnes dzīvi Visumā. Šie likumi parāda, ka mūsu Visumā eksistē ne tikai vienoti dabas likumi fiziskajā līmenī, bet arī garīgie likumi smalkajos eksistences līmeņos.
Šie likumi ir tikpat universāli, kā mums zināmie fizikas, ķīmijas vai citi zinātnes likumi. Garīgie likumi darbojas ar tādu pašu paredzamību, noteiktību un matemātisku precizitāti kā citas dabas likumsakarības un attiecas uz visiem neatkarīgi no indivīda vecuma, dzimuma, nacionalitātes, dzīvesvietas, sociālā statusa, pasaules uzskata vai garīgās pārliecības. Šie likumi nepārtraukti ietekmē ikvienas personas dzīvi neatkarīgi no tā, vai cilvēks to apzinās vai nē – gluži tāpat, kā to dara dabas likumi.
Dabiski, ka Visuma likumu nezināšana neatbrīvo no sekām un atbildības, kas rodas to darbības rezultātā. Līdzīgi ir ar cilvēku izdotajiem likumiem. Taču atšķirībā no cilvēku radītajiem likumiem kosmosa likumi ir absolūti neitrāli un neietver sodu. Tie tikai nosaka, ka pie noteiktiem nosacījumiem rodas noteiktas sekas. Līdz ar to katra cilvēka brīva izvēle un apzinātas vai neapzinātas darbības nosaka rezultātus, kādus pieredzam dzīvē.
Kādi tad ir šie kosmosa likumi? Un kāpēc tos nemāca skolā?
Ir būtiski atcerēties, ka visi dabas likumi eksistēja jau, pirms tos ievēroja zinātnieki un pirms tie tika iekļauti skolu programmās. Turklāt zināšanas par garīgajiem likumiem ir bijušas pieejamas jau pirms vairākiem tūkstošiem gadu dažādās garīgajās tradīcijās un ir tikušas nodotas no paaudzes paaudzē arī caur folkloru – sakāmvārdiem, fabulām un pasakām. Piemēram, teiciens "ko sēsi, to pļausi" kodolīgi izsaka Cēloņu un seku likuma būtību. Savukārt "kā augšā, tā apakšā" paskaidro Līdzības likumu, bet "tāds tādu atrod" un "kā sauksi, tā atsauksies" vienkāršā valodā stāsta par Pievilkšanās likuma darbību.
Jāpiezīmē, ka minētie teicieni ir tikai attiecīgo likumu kodolīgs atspoguļojums. Lai tos patiešām izprastu un veiksmīgi pielietotu dzīvē, ir nepieciešamas dziļākas un smalkākas zināšanas par šo likumu darbību, kā arī izpratne par visu kosmosa likumu savstarpējo mijiedarbību un saistību.
Ja nezinām šos garīgos likumus, tad bieži vien neizprotam savas dzīves notikumus un mācību stundas, ko tie sniedz. Tad mums šķiet, ka pasaulē valda haoss, negadījumi un neparedzamas sakritības. Mēs apvainojamies uz dzīvi, Dievu (augstāko kosmisko saprātu), dusmojamies uz citiem un vainojam viņus un dažādus apstākļus savās nelaimēs, skumjās un neveiksmēs. No negatīviem pārdzīvojumiem un sāpēm mēs aizveram savas sirdis un zaudējam ticību saviem sapņiem un jēgpilnai dzīvei.
Taču, ja mēs ielūkojamies kosmosa likumos un izprotam to būtību, tie mums atklāj Visuma viedo, brīnumaino un harmonisko dabu. Zināšanas par šiem likumiem palīdz izprast mūsdienu sarežģīto un pretrunīgo realitāti un sniedz atbildes uz būtiskiem eksistenciāliem jautājumiem. Tās palīdz atvērt gan prātu, gan sirdi un atrisināt to starpā bieži vien esošos konfliktus, jo praktiskā veidā parāda, ka dzīve saskaņā ar sirds vēlmēm un sapņiem ir pilnībā iespējama, ja izvēlamies būt harmoniskā plūsmā ar kosmosa likumiem.

Lūk, būtiskākie kosmosa likumi un dzīves principi:

1. Vienotības likums
2. Vibrāciju likums
3. Apziņas un domu likums
4. Līdzības likums
5. Polaritātes likums
6. Ritma likums
7. Cēloņu un seku likums
7.1. Došanas un gūšanas likums
8. Evolūcijas likums
8.1 Dzīves nozīmes likums
8.2. Izaicinājumu un negatīvo dzīves aspektu princips
8.3 Panākumu likums
9. Mīlestības princips
10. Zināšanu likums
Uzzini vairāk par dažādajiem kosmosa likumiem šeit (pašlaik informācija gan pieejama tikai angļu valodā) un izmēģini Kosmosa likumu darbību dzīvē, atkārtojot japāņu zinātnieka Masaru Emoto veikto eksperimentu par domu un emociju ietekmi uz apkārtējo vidi, kas ļauj izprast Vibrāciju likumu!