ceturtdiena, 2018. gada 22. februāris

astro

Kauns par bezkaunīgiem kolēģiem
Ikviens var pārbaudīt kādas (biedējošas?!) prognozes mēs publicējām medijos un uzsvērām #krīze2020 kā galveno vadmotīvu arī 2018. gadā kam jāgatavojas.
To sākām stāstīt vēl 2017. gadā, kad visi astrologi kā viens (izņemot A.Sokolovu) medijos (palasiet) stāstīja, cik stabili attīstīsies mūsu valsts. Bijām vienīgie, kas reāli aprakstījām potenciālās iespējas, kuras uz kopējā "rožu pušķa" fona šķita "neticamas".
Tagad, kad krīzes aizmetņi jau pie durvīm un sabiedrības dienaskārtība ir principiāli finanšu iekārtas jautājumi, "Laimes lāča" prognozētāji sāk gudri stāstīt kāda veida krīze šī ir. Ja reiz nevarēji krīzi paredzēt vai pat ieskicēt, pār kādu krīžu ekspertiem tagad jāuzdodas.
Vai tiešām žurnālisti un cilvēki ir tik lētticīgi, lai astrologus, kuri tik bieži kļūdās prognozēs "ņemtu par pilnu" nopietni stratēģiskos jautājumos?!
Tas man atgādina Maksimas traģēdijas laiku (kuru Latvijas Avīzes Linda Rumka apstiprinās), kad sarunā brīdināju, ka tuvojas briesmīgs notikums, kamēr astro skolā tieši tajā brīdī notikušās astro lekcijas laikā teica, ka šī ir reti veiksmīga diena...
Astro prognozēšana ir nopietns arods un ne visiem astrologiem tas ir pa kaulam.
Sekoju visiem Latvijas astrologu publiskajiem izteikumiem un tik daudz muļķību par finanšu prognozēm esmu savācis...
Finanšu un politikas prognozēšanai ir vajadzīga atbilstoša izglītība, kuras trūkumu kā politikas zinātņu bakalaurs un sabiedrības vadības maģistrs savos kolēģos jūtu.
Nu nevajag bez spēcīgas izglītības un prasmes prognozēt valstiska mēroga notikumus!
Kādam tas bija reiz jāpasaka. Uzskatu, ka ir īstais brīdis. Pārāk bieži tie "viedokļi" sāk parādīties PĒC notikušā un parāk maz ko no citiem "amata brāļiem" esmu lasījis PIRMS notikumiem.