pirmdiena, 2018. gada 26. februāris

Par sievietes sūtību: pietiek nodarboties ar niekiem!


https://gintafiliasolis.wordpress.com/2017/07/06/6200/

Par sievietes sūtību: pietiek nodarboties ar niekiem!



Pie manis uz konsultāciju atnāk sieviete ap gadiem 30 – veiksmīga savā karjerā, bet nav precējusies un arī bērnu nav. Tikko kā izšķīrusies ar savu puisi, ar kuru kopā nodzīvojuši 3 gadus, plānojuši precēties. Kā plānojuši? Viņa apmeklējusi dažādus sieviešu treniņus, trenējusi savu “sievišķību”. Visu laiku gaidījusi, kad viņš uzņemsies atbildību par abu attiecībām, gaidījusi, kad viņš viņu bildinās, lai varētu plānot kopīgus bērnus. Tātad, plānojusi un domājusi viņa viena. Izpildījusi dažādus priekšrakstus: klusēt, neapbēdināt, smaidīt, priecāties, nodrošināt mājīgumu, vienmēr, jebkuros apstākļos izrādīt savu apmierinātību. Bet puisim vienkārši bija ērti dzīvot tā, kā viņš dzīvoja. Kāpēc kaut ko mainīt, ja viss jau tā ir labi?

Diemžēl tādu klientu man ir daudz. Domāju, citiem kolēģiem – psihologiem, arī. Apmuļķoto sieviešu skaits aug. Un skaidrs, ka lielākā bēda ir tā, ka ģimenes attiecības skolā nemāca. Partnerattiecības – arī. Vairums pieaugušu cilvēku savā dvēselē ir palikuši mazi bērni ar saviem bērnišķīgajiem priekšstatiem par to, kādai jābūt ģimenei. Un turklāt ar nulles zināšanām par to, kas jadara, lai laulība būtu laimīga.

Sievietes šajā ziņā ir elastīgākas. Tieši viņas meklē ceļus attiecību veidošanā, lasa specializēto literatūru, rakstus, apmeklē treniņus. Un ļoti bieži uzķeras uz plaši reklamētās “vēdiskās sievas” mācības āķa. Nestrīdos, Iespējams, tām meitenēm, kuras no bērnības ir sapņojušas stāvēt pie plīts un audzināt piecus jestrus bērneļus, šis modelis arī der. Iespējams, tas der arī tām, kuras augušas stingri reliģiozās ģimenēs. Tām, kuras jau no bērnības ir augušas līdzīgā vidē. Pārējās, kā minimums, sagaida vilšanās, aizvainojums un dusmas. Vai jūs varat iedomāties, kur paslēpsies iekšējā agresija un neapmierinātība, ja pastavīgi censtīsieties sev aizliegt izteikt vīram to, kas sakrājies uz sirds un kas nomoka? Rodas nepārliecinātība par sevi, nesaprašanās ģimenē, psihosomatiskās saslimšanas.

Šodien man facebook jaunumu slejā parādījās raksts par sievietes sūtību. Citāts:
“Nav vērts sievietei pārmēru nodarboties ar mācību un prakšu meklēšanu, pastāvīgi lasīt, lasīt, lasīt, strādāt ar sevi. labāk vienkārši nomierināties, pārstāt savas smadzenes piebāzt ar informāciju, un sākt darīt to, kam jūs patiesi esat domātas – radīt sev apkārt mīlestības auru, dāvāt mīlestību, rūpes, labestību, smaidu. Tas arī ir mūsu garīgais ceļš un tajā arī ir mūsu pašrealizācija un pašizaugsme.”

Kas ir cilvēks, kurš nelasa, neattīstās un nestrādā ar sevi?

Mani dārgie lasītāji. Slāvu mentalitātē atbildība par harmoniskām attiecībām ģimenē gulstas uz abiem partneriem. Ja sieviete atteiksies no sevis, pastāvīgi iedzenot savas dvēseles tumšākajos stūros savas jūtas, kalpojot savam vīram kā kungam, ticiet man, viņš nesāks uzņemties nekādu atbildību ne par viņu, ne par ģimeni. Kam viņam tas, kad “būda deg un zirgi mūk”? Pati  – pati!

Vīrietis uzņemas atbildību tad, kad to vēlas. Kad viņš ir tai gatavs. Kad viņš nebaidās būt blakus spēcīgai sievietei, atļaujot tai darīt to, ko viņa vēlas un uzskata par vajadzīgu. Kad viņš pats ir pietiekami spēcīgs, lai nodibinātu ģimeni un attīstītos visās savas dzīves sfērās. Viņu nevar piespiest kaut ko darīt, kamēr viņš pats to negrib.

Harmoniskas attiecības pārī balstās uz savstarpējās uzticēšanās un cieņas.

Lūk, četri laimīgas laulības pamatakmeņi:


1. Kopējs skats uz dzīvi, līdzīga pasaules uztvere. Savukārt pasaules uzskats būvējas, balstoties uz katra cilvēka personīgajām vērtībām. Necentieties pakārtot savas vērtības otra cilvēka vērtībām. Meklējiet cilvēku ar līdzīgu vērtību sistēmu – attieksmi pret ģimeni, bērnu audzināšanu, draudzību, darbu u.t.t.

2. Abu partneru pašpietiekamība. Garīgā, finansiālā, mentālā. No pašpietiekamības rodas cieņa pret partnera personību.

3. Seksuālās attiecības, līdzīgas vajadzības seksā – tā kvantitātē un kvalitātē. Vēlme pieskarties partnerim, apskauties, sadoties rokās, sajust otra cilvēka ķermeņa siltumu.

4. Prasme runāt vienam ar otru. nebaidīties runāt par savām problēmām un sajūtām. Prast otru uzklausīt ar patiesu interesi, nepārtraucot.

Nekādi sieviešu treniņi, kas paaugstina sievišķības līmeni, nepārtaisīs jūsu vīrieti par atbildīgāku, kā viņš ir un jūsu laulību laimīgāku un harmoniskāku.
Pārstājiet nodarboties ar niekiem. ieskatieties patiesībai acīs. esiet pašas! Mīliet sevi!

Autors: Ksenija Petrova
Avots: © psy-practice.com
Tulkoja: Ginta FS