sestdiena, 2017. gada 8. aprīlis

Pasaules Vienotības Universitāte

Pasaules Vienotības Universitāte atrodas Indijas dienvidos, divu stundu braucienā no Čenajas.

Pasaules Vienotības Universitāte (PVU) dibināta 2002. gadā, bet pirmie mācību procesi aizsākās 1984.gadā. PVU izveidojās uz alternatīvās bērnu skoliņas bāzes, un nu ir izaugusi par Universitāti, kurā ik gadus mācās tūkstošiem cilvēku no visas pasaules. Tās dibinātāji ir vienas dvēseles divi avatāri - šrī Amma un šrī Bagavāns. Šo abu avatāru misija ir aizvest cilvēci uz Apgaismību. Tādēļ arī visu mācību un procesu pamata nodoms ir – tās dalībnieki, izejot transformācijas, sasniedz Apgaismību.

Pasaules Vienotības Universitātes dotās mācības un procesi vērsti uz to, lai pārietu no prāta zināšanām un prāta vadītas, regulētas dzīves un sirds zināšanām. Lai atvērtu sirdi. Tā arī ir Apgaismība. Mācības katram ļauj kļūt labākam cilvēkam. Ja esi labs pavārs, tad kļūsti vēl labāks pavārs. Ja esi laba mamma, tad kļūsti vēl labāka mamma. Lai kāda būtu cilvēka profesija, nodarbošanās vai reliģiskā piederība, tas kļūst vienkārši par vēl labāku cilvēku. Šī izaugsme notiek tikai un vienīgi caur sevis apzināšanos. Un pārsvarā jau caur savu ēnas pušu ieraudzīšanu. Kad cilvēks ierauga patiesību pats par sevi, tikai tad var sākties ceļš augšup. Viens no cilvēka prāta pamatuzdevumiem ir neļaut ieraudzīt patiesību. Prāts vienmēr meklē atrunas, kritizē, nosoda pasauli un citus, atrod iemeslus un ieganstus, neļaujot ieskatīties patiesībā... Tiklīdz ieraugām patiesību, tā prātam vairs nav, ko darīt un tas atslābst, meklējot atkal citus veidus kā izdzīvot un pierādīt savu vajadzību un noderību.

Mācības Pasaules Vienotības Universitātē mijas ar procesiem. Tas nozīmē - katra ar prātu saprastā mācība tiek “ielikta” kopā ar cilvēku procesā un, nenoliedzot Augstāko spēku palīdzību, sākas dziedināšana. Viena no mācību tēmām ir saiknes spēcināšana ar Augstāko Es. Bez šīs saiknes neiztikt jaunajā Zelta laikmetā. Tā arī ir tā, kas ver vaļā cilvēka sirdi.

Pēdējā laikā mācībās īpašs uzsvars tiek likts uz piepildījuma gūšanu. Lai cilvēks varētu doties tālāk, lai varētu augt un pilnveidoties, ir jābūt sakārtotām un atrisinātām dzīves pamatvajadzībām vai dzīves pamatjomām. Un tās ir – veselība, attiecības, bagātība. Tikai tad, kad cilvēks ir sevi realizējis un piepildījis, tas var domāt par augstākām lietām. Cilvēkam ir jābūt veselam, tad ir dzīves prieks, tad ir enerģija, tad ir draugi, darbs, laba iztikšana. Cilvēkam ir jābūt labām attiecībām - gan ar ģimeni, kolēģiem, draugiem. Bet labas attiecības sākas tad, kad cilvēkam ir labas attiecības pašam ar sevi. Bieži pat nenojaušam to, ka mums ir vissliktākās attiecības tieši pašam ar sevi... Kā gan tās varētu būt labas ar citiem, ja sirds dziļumos sevi neciešam, nemīlam, neatzīstam. Lai dzīvotu šodienas pasaulē, ir vajadzīga nauda. PVU nenoliedz pārticības vajadzību dzīvē, bet gan veicina sevi piepildīt arī materiālajā jomā.
PVU dod arī pavisam praktiskus padomus, kā risināt uzkrātās pašpasaules problēmas. Un tad dzīvē ienāk veiksme un izdošanās. Cilvēks jūtas apmierināts un pavisam citā redzējumā spēj skatīties uz augstākām lietām.

Mācības un procesi tiek papildināti ar tēmai atbilstošām jogām un meditācijām. Joga nav tikai ķermeņa kustību komplekss, vingrums vai izveicība. Daudzveidīgās jogas māca izjust un saklausīt sevi, modina un pilnveido iekšējo izjūtu un sajūtu pasauli.


Nodarbības vada Apgaismību sasnieguši pasniedzēji, kuri, izmantojot savu pieredzi, veiksmīgi vada ne tikai nodarbības, bet palīdz un dod padomus dalībnieku individuālajā ceļā.

Facebook SAULES TEMPLIS
fenomenslatvija.com
Facebook Fenomens & Dāvana
onenenessuniversity.org