trešdiena, 2017. gada 19. aprīlis

Iekšējais veselums ir garīgās atmodas pamats

Iekšējais veselums ir garīgās atmodas pamats. 
Kad to praktizējam, tad redzam, ka esam savtīgi cilvēki. Kā gan šāda prakse varētu palīdzēt atmodai? Par spīti procesiem un mācībām, mēs sevi ieraugām aizvien neglītākus un neglītākus.
Dzīve atkal un atkal rāda - ko šodien mīlam, to rīt ienīstam.
Kā lai izbeidz šo neglītumu, kas neļauj virzīties tālāk?
Kā lai atveras sirds, ja tā kalst?


“Tieši tā arī ir tā problēma. Cilvēks noliedz šo savu neglītumu. Cilvēks grib visu mainīt. Un lūdz, ko nu darīt. Visi uzdotie jautājumi liecina tieši par to; tie ir ‘nepareizi’ jautājumi.
Mēs Pasaules Vienotības Universitātē sakām: nekas nav ne neglīti, ne arī skaisti. Problēma ir tā, ka prāts pēc savas dabas ir šķeltniecisks. Jo prāts ir domu plūsma. Un, kas ir doma? Doma ir mērījums. Ko darām arī iegūto mērījumu? Iegūtu mērījumu mēs dalām.
Prāts dala (to ko cilvēks pieredz) neglītajā un skaistajā. Tas saka: ’tam te nav jābūt’; ‘jānotiek ir tam’. Nu tā prāts sevi parāda. 

Mācība saka: lūdzu, izprotiet saturu (savas apziņas saturu), tā nav svarīga! Lai kāds būtu saturs, tam nav nozīmes. Tas nav ‘jūsu’ saturs vai ‘viņa’ saturs. Tas ir kolektīvās apziņas saturs. Tas vienkārši eksistē un ir. Tas, ko mēs sakām: lūdzu, necentieties to piekukuļot vai uzpirkt, vai labot.
Kas ir iekšējais veselums? Iekšējais veselums nozīmē vienkārši redzēt to, kas ir. Necenšoties to noliegt vai izvērtēt kā labu vai sliktu, pareizu vai nepareizu, necenšoties to izskaidrot, nesakot kā tam vajadzētu būt...”
Šrī Bagavāns
Ar šo un citām mācībām varēsim iepazīties kursā Fenomens & Dāvana, kas notiks 13.-14.maijā Jūrmalā.
Uzziniet un lasiet vairāk par to vietnē fenomenslatvija.com un FB lapā Fenomens & Dāvana