otrdiena, 2017. gada 25. aprīlis

Kā pārstāt peldēt pašam savā “negatīvismā”?

Ja „ūdens”, kurā mēs peldam, ir mūsu domas, tad mēs paši varam kontrolēt sava „akvārija” tīrības līmeni. Daudziem no mums ir maldīgas pārliecības, kas formējušās pateicoties kādiem notikumiem un cilvēkiem mūsu dzīvē. Šīs maldīgās pārliecības arī ir mūsu „netīrais ūdens”. Veltas šaubas, nepārliecinātība par sevi, destruktīvas attiecības, tas viss ierobežo mūsu iespējas un neļauj sasniegt to, ko mēs varētu sasniegt.  Maldīgie priekšstati maina mūsu dzīvi. Mēs to ieraugām pelēkā krāsā.
Ko gan zivs var zināt par ūdeni, kurā peld visu savu dzīvi?
Alberts Einšteins.
pexels-photo-206359
Taču ir arī labās ziņas. Atšķirībā no zivīm mēs paši esam spējīgi nomainīt savu ūdeni. Vairums cilvēku ir savu domu vergi. Viņi pat nenojauš, ka spēj kontrolēt savas iedomas. Daudzi nepieliek pilnīgi nekādas pūles, lai izmainītu savu domu gaitu. Iespējams, tas notiek kaut kādu baiļu dēļ, bet varbūt, viņi neuzskata, ka ir „tīra ūdens” cienīgi.  Viņi ir pieraduši peldēt negatīvismā.  Viņi vienkārši ir pieņēmuši to kā kaut ko nemaināmu un viss. Taisnība ir tajā, ka mēs esam spējīgi attīrīt savu akvāriju. Jebkurā brīdī. Jūs varat sagaidīt katru jaunu dienu ar prieku, nevis ar sajūtu, ka „visa pasaule ir pret mani.”
Veidojiet tikai tās attiecības, kas padara jūs par laimīgu cilvēku. Pulcējiet ap sevi pozitīvus cilvēkus. Meklējiet prieku it visā. Jūs varat izmainīt savu dzīvi, izmainot to, no kā tā sastāv. Viss sākas un beidzas ar mūsu domām. Kontrolējot savas domas, mēs kontrolējam savu realitāti.
Atceries, ka nav cietuma briesmīgāka par to, kas mūsu galvā.
Viktors Coijs
pexels-photo-368260
Lūk, 3 veidi, kas palīdzēs saprast, kādā „ūdenī” jūs peldat un ko ar to darīt.
  1. Izvērtējiet kādā stāvoklī ir jūsu „akvārijs”.
Tas ir vienkārši. Jūs vai nu dzīvojat, vai mirstat. Trešā iespēja nav dota. Jūs esat ieciklējušies uz nākotni. Patstāvīgi domājat par pagātni. Nekādīgi nevarat atvadīties no attiecībām, kuras jau sen nav.  Ēdat visādus „mēslus”. Slikti guļat. Esat ieciklējušies uz problēmām.  Patstāvīgi esat ar kaut ko neapmierināti, kaitināt visus, kas ir jums apkārt, un arī paši sevi. Jūsu dienas ir viena vienīga cīņa un pretošanās. Jums ir nelabi no tā, kas ir jums apkārt, jūsu dzīve ir cietuma analogs. Cerība jums ir tikpat liels mīts kā Santa Klauss. Jūs esat patērētājs, nevis radītājs.
VAI
Jūs radāt. Attīstāt sevi un sev apkārt esošos cilvēkus. Jūs veidojat tikai sev nozīmīgas attiecības, kas jūs bagātina. Jūs ēdat veselīgu pārtiku. Ieklausieties sevī. Izsakiet savu viedokli. Sapņojiet. Jūs nemoka bailes. Jūs lieliski izskatāties, no rīta mostaties ar sajūtu, ka esat izgulējušies. Patiesi mīlat un protat piedot. Dzīvojat tagadnē. Jūs cenšaties atrast labo it visā, kas ir jums apkārt, arī cilvēkos, kas ir jums blakus.   Jūs nedzenaties pakaļ mirāžai. Radiet. Jūsu akvārijs ir tīrs. Jūs dzīvojat pa īstam.
Kurā no šiem diviem aprakstiem jūs atradāt visvairāk līdzību ar savu dzīvi? Var būt gan vienā, gan otrā? Iespējams, kādreiz jūsu akvārijs bija netīrs, bet tagad ir tīrāks. Vai otrādi, tagad tas ir netīrāks nekā jebkad. Jūsu pašu domas nosaka to, cik netīrs ir jūsu „akvārijs”.
  1. Apzinieties maldīgos priekšstatus, kas formē jūsu dzīvi.
Neviens kļūst pieaudzis bez rētām. Mēs dzīvojam haotiskā pasaulē, kas nepadodas kontrolei. Vecāki šķiras. Draugi mūs nodod. Cilvēki bieži vien spriež pēc „izkārtnes”: ja ir grumbas, pumpas vai liekais svars, tad varat izpelnīties kritiku vai nepatiku pret sevi. Ir nāve, vientulība un iekšējās rētas, kas nekad nesadzīst līdz galam.   Daudzi sāk lietot alkoholu un narkotikas.  Tas ir vienīgais, kas var dot viņiem mierinājumu un likt sajust kaut ko. Viņi sauc to par „pielāgošanos netaisnīgajai pasaulei”, taču patiesībā tā ir bēgšana. Viņi bēgs, slēpsies un pēc iespējas retāk būs citu cilvēku sabiedrībā.
Iespējams, ir arī cita notikumu attīstības versija: jūs ienākat pieaugušo dzīvē un sākas atskaite. Testu rezultāti.  Universitāte. Attiecības. Pārrunas. Cīņa par labāko vietu birojā.  Laulība. Bērni. Hipotekārais kredīts. Gaidas. Depresija. Un protams, mūžīgās bailes. Jūs slēpjaties no dzīves. Visas galvenās darbības sāk notikt jūsu galvā, jo tur ir droši un neviens nevarēs patraucēt. Tas liek jums formēt kaudzēm nepareizu, maldīgu priekšstatu, kas krājas kā sniega pika.
Šie apskatītie piemēri ir diezgan kategoriski, un tomēr, ja neesat tajos ieraudzījis sevi, tas nenozīmē, ka jūsu dzīvē nepastāv viltus priekšstati.
pexels-photo-248139
 Lūk, daži no izplatītākajiem maldiem:
  • Es nekad neizdarīšu kaut ko veiksmīgu;
  • Es nekad neiemīlēšos;
  • Es nekad nebūšu laimīgs;
  • Es neesmu nekā vērts;
  • Es par visu esmu pateicību parādā saviem vecākiem;
  • Es nevaru;
  • Man vienmēr būs problēmas;
  • Esmu upuris;
  • Es neesmu pietiekami stiprs;
  • Ja es nebūšu bagāts, tad neviens mani neiemīlēs.
  • Es neesmu pievilcīgs;
  • Ja es nenopelnīšu tik daudz naudas, cik man vajag, tad es nebūšu pietekami labs vīrs, tēvs, cilvēks utt.
Visi maldīgie priekšstati tiešā veidā izpaužas mūsu uzvedībā. Tie nosaka mūsu izvēli, kuru mēs veicam darbā, attiecībās, to, kā mēs komunicējam ar saviem vecākiem, draugiem, kolēģiem. Maldīgie priekšstati ietekmē jebkuru mūsu lēmumu, kuru mēs dzīvē pieņemam. Tie bloķē daudzus mūsu centienus, sakot mums, ka mēs neesam tā cienīgi.  Padomājiet, kādi jūsu maldi ir attiecībā uz mīlestību, darbu, cilvēkiem, jūsu ķermeni, radošumu, dzīvi kopumā? Ko jūs varat, un ko nevarat izdarīt patiesībā? Ko pēc jūsu domām jūs esat pelnījuši?
Vēl reizi atkārojiet visus maldu priekšstatus, kurus tikko uzskaitījāt.  Tagad padomājiet, kā izmainītos jūsu dzīve, ja jūs no tiem atbrīvotos. Kas jūs būtu? Kādi cilvēki būtu jums apkārt? Ko jūs dzīvē darītu? Vai jūsu dzīve atšķirtos no tās, kas ir tagad?
  1. Metiet izaicinājumu saviem maldiem: izdariet to, ko jūs paši uzskatāt, ka nevarat izdarīt.
Pirmkārt jums ir skaidri jāapzinās, ka tieši jūsu uzskati ir maldīgi. Tie bieži formējas audzināšanas laikā, traumējošu attiecību un notikumu brīžos.  Maldīgie uzskati liek jums šaubīties par personīgajām spējām un iespējām. Tie liek jums patstāvīgi meklēt citu cilvēku pieņemšanu un atbalstu. Jūs sākat domāt, ka pateicoties tam, cilvēki pie jums pievilksies, bet jūsu patiesais es nav cienīgs kādu citu vispār ieinteresēt par sevi. Maldi atņem mūsu unikalitāti.
Labs veids kā atpazīt maldīgos uzskatus ir pajautāt sev – ko es baidos un kāpēc?  Piemēram, jūs vēlaties tikt pie tetovējuma, apgūt braukšanu ar motociklu vai nodarboties ar mākslu. Taču jūsu tēvs vēlas, lai jūs apprecētos, radītu bērnus un kļūtu par mājsaimnieci. Jum ir lieliskas attiecības ar tēvu un jūs nevēlaties viņu pievilt. Jūs esat pateicīgi viņam par visu, ko viņš jūsu labā izdarījis. Jūs domājat, ka ja nedzīvosiet tā, kā vēlas viņš, jūs būsiet slikta meta.
Savu dzīvi jūs nodzīvosiet paši, un tikai jūsu spēkos ir attīrīt savu akvāriju, izmainot to, kas jums nepatīk.
Avots: http://www.aum.news/ezoterika/1802-kak-perestat-plavat-v-sobstvennom-negative
- See more at: http://www.slowyogalife.com/ka-parstat-peldet-pasam-sava-negativisma/#sthash.XTulmxxI.dpuf

Veidojiet tikai tās attiecības, kas padara jūs par laimīgu cilvēku. Pulcējiet ap sevi pozitīvus cilvēkus. Meklējiet prieku it visā!
Jūs varat izmainīt savu dzīv
...i, izmainot to, no kā tā sastāv. Viss sākas un beidzas ar mūsu domām.
Kontrolējot savas domas, mēs kontrolējam savu realitāti.

Ir cilvēki, kuri pieraduši peldēt negatīvismā. Viņi vienkārši ir pieņēmuši to kā kaut ko nemaināmu.
Taisnība ir tajā, ka mēs esam spējīgi attīrīt savu akvāriju. Jebkurā brīdī.

Atceries, ka nav cietuma briesmīgāka par to, kas mūsu galvā.