ceturtdiena, 2016. gada 18. augusts

Zinātnieki pierādījuši: šī sēne ir pretvēža produkts!

Zinātnieki pierādījuši: šī sēne ir pretvēža produkts!
Ideāls veids, kā attīrīt organismu, ir to darīt ar sēnēm! Zinātnieki nākuši klajā ar interesantiem atklājumiem. Uzzini – kādiem!
Vai zināji, ka baravikās atklāta antibiotiska viela, kas nomāc zarnās mītošās sliktās baktērijas? Līdzīga iedarbība esot arī citām sēnēm. Šā iemesla dēļ sēnes ir labas zarnu mikrofloras atjaunotājas pēc tam, kad lietotas antibiotikas. Ir speciālisti, kas uzskata: 90 procenti mūsu organisma aizsargspēju veidojas tieši zarnu traktā. Sēnes ne vien uzlabo zarnu mikrofloru, bet ir arī labs šķiedrvielu avots – pilda tik veselīgās vēdera slotas funkciju. Sēnes arī veicina zarnu traktā nonākušo vitamīnu labāku uzsūkšanos.
Tāpat pētnieki secinājuši, ka baravikas ir pretvēža produkts. Savukārt rudmieses mazinot tuberkulozes mikrobaktēriju attīstību. Taču vispārliecinošāk zinātnieki mežā iesaka meklēt gailenes. «Tām arvien vairāk tiek piedēvētas gandrīz vai maģiskas spējas – gailenes īpaši iesaka cilvēkiem, kas strādā piesārņotā vidē, maz dzer ūdeni. Gailenes lielos daudzumos uzsūc un izvada no organisma toksiskas vielas, kas uzkrājušās barības traktā,» saka Inga Pūce.
Sēnēs ir arī daudz olbaltumvielu, tāpēc tās mēdz dēvēt par mežā augošo gaļu. Visvairāk olbaltumvielu ir sēņu cepurītēs, kātiņos to ir mazāk. Vienlaikus sēnes ir ideāls produkts tām sievietēm, kas rūpējas par figūru; 84–94 procenti tajās ir ūdens, tās var ēst droši un daudz, tāpat kā dārzeņus.
Lai nebūtu jābažījas par radiāciju vai indīgu vielu uzkrāšanos sēnēs, izvēlies jaunas, mazas sēnītes, nevis jau krietni izaugušās.
http://skaties.lv/sievietei/gar...