Svarīgi mums sūtītos vēstījumus pamanīt un izprast, kamēr tie vēl ir maigi mājieni, nevis pamatīgi likteņa pātagas cirtieni. Tas ir iespējami, tikai jāpatur prātā, ka nejaušību nav.

Smalko jūtu valoda

Tas ir mūsu enerģētiskais, emocionālais un intuitīvais stāvoklis. Lūk, kāpēc ir tik svarīgi ieklausīties tajā, ko saka sirdsbalss. Kaut vai tik vienkārša lieta: ja sirds gavilē, tu esi uz pareiza ceļa, ja jūtams diskomforts, smagums, neskaidra trauksme – izvēlētais ceļš ir kļūda!

Likteņa "knipji"

Ja mēs neklausām sirdij, Augstākie spēki izmanto zīmju un signālu valodu. Tā izpaužas kā šķietami nejaušs notikums. Saminstinājies, kāja sametās, kaut kas nokrita, kāds patraucēja vai kaut ko pateica. Mūs brīdina gan par labiem, gan par sliktiem notikumiem. Pavēro rūpīgāk apkārtni, cilvēkus un sevi pašu! Šādas zīmes var interpretēt un to jēgu atpazīt tikai pēc notikušā.
Gadījumā, ja tu nesaproti šos signālus, zīmes atkārtojas līdz trim reizēm (trīs lietas – labas lietas!), bet pēc tam Augstākie spēki pāriet pie nākamā – nedaudz skarbākā saziņas veida.

Situāciju valoda

Ja cilvēks nogriezies no sava ceļa, ar viņu sāk runāt situāciju valodā – darījums nenotiek, svarīga tikšanās tiek iztraucēta, sieva "aiziet pa kreisi" u.tml.... Visas situācijas ir dzīves mācības. Bet varbūt Augstākie spēki mums nevis liek šķēršļus, bet pasargā no ļaunākas problēmas? Ja cilvēks saniknojas arī pēc šiem signāliem un nesaprot tos, audzināšanas metodes kļūst drastiskākas. Mums grib parādīt, ka kļūdāmies. Bet, ja mācība izprasta, situācija izlīdzinās, un neveiksmju joslu nomaina baltā svītra.

Neveiksmju valoda

Tas ir Dieva sods. Kas cilvēkam ir visdārgākais, pa to arī sit: ja nauda, tad pa materiālo stāvokli, ja mīlestība – attiecības brūk. Nereti kā audzināšanas procesa sastāvdaļa tiek izmantota slimība.
Turklāt sit tā, ka nepamanīt vai palaist garām to nav iespējams. Un vienmēr ir svarīgi tikt skaidrībā, tieši kāpēc tiekam "sodīti"? Ja saprasts, par ko, – sods tiek noņemts, un problēmas izgaist.

Ar šādu neveiksmju starpniecību Augstākie spēki novirza cilvēku atpakaļ uz viņa ceļa, lai viņš varētu izpildīt savu misiju.

Tiešs kontakts

Neapķērīgajiem sods tiek atkārtots trīs reizes – ja cilvēks nereaģē, tad tiek likta lietā tiešā kontakta valoda. Cilvēks nokļūst pie bioenerģēta, gaišreģa, dziednieka, mācītāja vai tiek atvests uz kādu lekciju, kurā tiek izskaidroti viņa neveiksmju iemesli.

Agresijas valoda

Šī ir vēl rupjāka uzrunas forma – piemēram, izejot no mājas, tu redzi uzrakstu uz sienas "Tu esi muļķis!" Līdz brīdim, kamēr sapratīsi, ka uzraksts attiecas uz tevi, tas tur arī stāvēs! Vai arī – tu sēdi un prāto, vai tikai nav laiks šķirties, un tajā brīdī krēsls zem tevis sabrūk, tu krīti un uzdauzi punu. Tādējādi tev liek saprast, kas iznāks no šīs tavas idejas...

"Būt vai nebūt" valoda

Tā ir pēdējā – visstingrākā audzināšanas metode – nezin no kurienes parādās neārstējamas slimības, notiek nelaimes gadījumi. Un ja arī pēc tam cilvēks neko nav sapratis, viņu vienkārši noņem no dzīves trases.