sestdiena, 2016. gada 27. augusts

Kā tikt galā ar dzīves problēmām?

Kā tikt galā ar dzīves problēmām?
“Vienotība dod jums mācības gan iekšējai pasaulei, gan ārējai pasaulei. Iekšējai pasaulei domātās mācības pamatā ir pasīvas pēc savas dabas, bet ārējai pasaulei domātās - aktīvas. Piemēram, ja jūsu mājās tek krāns, tad jums jābūt aktīvam. Jums pie tā ir jāpieiet, jāsaprot, kāpēc tas tek un jāsalabo. No otras puses, ja jūsos ir neapmierinātība vai dusmas par tekošu krānu, tad mācība saka “noturi to, paliec ar to.”

Ārējā pasaulē jums jāsalabo vai jāmaina tas, kas ir. Bet iekšējā pasaulē jūs redzat to, kas ir. Šī redzēšana arī ir viss. Kas attiecas uz iekšējām problēmām vai iekšējo izaugsmi vai garīgo progresu, tad jums ir jāiemācās redzēšanas māksla. Un, kas tas ir, tas nav svarīgi. Jums tikai jāredz tas, kas notiek. Ja tā darāt, tad ziniet, ka dzīvojat.

Jums tikai jāredz to, kas notiek. Jums ir greizsirdība, dusmas, naids. Jums ir bailes. Jums ir vilšanās, neapmierinātība. Vienkārši redziet to, skatiet to kā filmu. Tā ir ļoti baudāma izprieca. Vienkārši redzēt to, kas notiek. Lai ēstu saldējumu, jums nekas par to nav jāzina, kurš to pagatavoja un kāds ir tā sastāvs. Vienkārši izbaudiet savu saldējumu. Līdzīgi – lai būtu, redzētu un pieredzētu to, kas notiek, nav vajadzīgas nekāds zināšanas un tādēļ arī nav vajadzīga nekāda etiķešu piekāršana. Ja vienkārši redzat to, kas notiek, tad nonākat iekšējā veselumā. Vienkārši redzēt to, kas notiek, nozīmē būt atmodinātam. Viss pārējais notiek automātiski.”

Šrī Bagavāns
Facebook Saules templis