piektdiena, 2015. gada 28. augusts

Kurš ir vislaimīgākais?


Vārna bija pilnīgi apmierināta ar savu dzīvi. Bet kādu dienu tā ieraudzīja Gulbi...
“Gulbis ir tik balts un es esmu tik melna” domāja Vārna. “Gulbis noteikti ir vislaimīgākais putns pasaulē.”
Vārna to pateica Gulbim. Bet Gulbis savukārt teica: “Patiesībā es patiešām domāju, ka esmu vislaimīgākais putns, līdz ieraudzīju divkrāsainu Papagaili. Tagad domāju, ka Papagailis ir vislaimīgākais putns pasaulē.”
Vārna devās pie Papagaiļa. Papagailis skaidroja: “Es dzīvoju laimīgu jo laimīgu dzīvi līdz ieraudzīju Pāvu. Man ir tikai divas krāsas, bet Pāvam to ir tik daudz!”
Tad Vārna devās meklēt Pāvu un atrada to zooloģiskajā dārzā. Ap putnu bija sapulcējušies simtiem cilvēku. Kad cilvēki bija aizgājuši, Vārna piegāja pie Pāva.
“Cēlo Pāv, tu esi tik skaists. Katru dienu tevi nāk apbrīnot tūkstošiem cilvēku. Kad tie ierauga mani, tad nekavējoties dzen prom. Domāju, ka esi vislaimīgākais putns uz šīs planētas.”
Pāvs atbildēja: ”Vienmēr esmu domājis, ka esmu visskaistākais un laimīgākais putns visā pasaulē. Bet tieši sava skaistuma dēļ esmu ieslodzīts zoo dārzā. Esmu rūpīgi izpētījis visus šī dārza iemītniekus un redzu, ka Vārna ir vienīgais putns, kurš netiek turēts būrī. Tā lūk, pēdējā laikā esmu sācis domāt par to, ja es būtu Vārna, tad varētu laimīgi klaiņot pa visu pasauli.”
Tieši tāpat notiek ar cilvēku. Mēs nevajadzīgi salīdzinām sevi un savu uztveri ar citiem. Un tad sabēdājamies. Ciešam. Mēs nenovērtējam to, kas mums dots. Un kļūstam nelaimīgi.
Dievs mūs radījis unikālus un skaistus! Neatkārtojamus un nedublējamus.

Un kaut arī neesam vienādi, bet tomēr mēs visi esam Viens!:)