svētdiena, 2015. gada 16. augusts

DZĪVĀS ĒTIKAS MOZAĪKA 1.daļa Patiesības ceļš 2.nodaļa Mūžīgā Patiesība

 

Portāls domatajs.lv turpina publicēt “DZĪVĀS ĒTIKAS MOZAĪKU”. Tā ir Dievišķo Gudrības Skolotāju 20. gs. sākumā cilvēcei pasniegtā Mācība – daudziem jau pazīstamā Dzīvā Ētika jeb Agni Joga. Dievišķo Gudrības Valdoņu vadībā to fiziskajā pasaulē pierakstījuši Lielās Baltās Brālības Sūtņi Helēna un Nikolajs Rērihi, un tā ir sakārtota 14 grāmatās.

Un arī visdrūmākajos padomju okupācijas gados Latvijā bija cilvēki, kas lasīja šo aizliegto literatūru – Dzīvo Ētiku, pārrakstīja grāmatas ar roku un ar rakstāmmašīnu pagrīdes apstākļos.

Un bija cilvēks, kas, rūpējoties par to, lai Mācība cilvēkiem būtu vieglāk uztverama, visu 14 Agni Jogas grāmatu un Helēnas Rērihas divu 1940. g. Rīgā izdoto vēstuļu grāmatu saturu sakārtoja citādā mozaīkā – tematiski – tā, lai lasītājam par katru tematu būtu vienuviet izlasāmi visi paragrāfi no visām grāmatām, kas par šo tematu ir doti. Šī cilvēka vārds bija Anete Eihmane (1905. – 1981.).

Tas bija daudzu gadu rūpīgs un neatlaidīgs darbs. Sākumā uz mazām lapiņām (tāpat kā tautas dziesmas Dainu skapī) tika pārrakstīti visi teksti no visām grāmatām – uz katras lapiņas viens paragrāfs. Tad Anete sakārtoja lapiņas tādā kārtībā, kā viņai intuīcija jeb sirdsbalss un pašas izpratne lika tās sagrupēt pa atsevišķām tēmām. Tā tika radītas 16 galveno tēmu grupas, un lapiņas sasietas 16 sainīšos. Tālākais darbs bija to visu pārrakstīt kladēs. Anete savā glītajā, skaidrajā rokrakstā ar roku pārrakstīja visus tekstus no visām lapiņām, un šī mūsdienu cilvēka prātam grūti iedomājamā, apjomīgā darba rezultāts ir 16 lielās klades ar Dzīvās Ētikas Mācību, ko Anete nosauca par Dzīvās Ētikas Mozaīku.

Ir ļoti liels prieks, ka šis Anetes daudzu gadu darbs ierauga dienas gaismu portālā www.domatajs.lv sadaļā Dzīvā Ētika jeb Agni Joga.
Novēlam lasītājiem iedziļināties tekstos, lasīt ne tikai ar acīm, bet ar sirdi, pēc iespējas vairāk uztvert visu Mācības dziļumu un bagātību.

Ar Dieva palīgu augsim Mācības Gudrības Gaismā!
DZĪVĀS ĒTIKAS MOZAĪKA_1.daļa_Patiesības ceļš_2.nodaļa_Mūžīgā Patiesība
Turpinājums sekos.
 
Iepriekš publicēts:
DZĪVĀS ĒTIKAS MOZAĪKA_1.daļa_Patiesības ceļš_1.nodaļa_Aicinājums