svētdiena, 2015. gada 16. augusts

Kādēļ sāpinam cits citu? - caur Neal Donald Walsch

Kādēļ sāpinam cits citu?
22.05.2015 … caur Neal Donald Walsch
http://spiritlibrary.com/neale-donald-wa…
No angļu valodas tulkoja Maija Čepule …


Dārgie draugi!
Cilvēki reizēm sāpina viens otru savstarpējās attiecībās. Tas tā notiek. Tam nav nekādu dižu iemeslu, kā piemēram, ”iepriekšējo dzīvju karmas atstrādāšana”, utt. Tas vienkārši tā notiek. Dzīvē visādi gadās. Neviens nesāpina otru aiz ļauna nodoma.
Atcerieties divus svarīgus momentus:
– Ikkatrs rīkojas, ņemot vērā sevis paša uzbūvēto/pieņemto pasaules modeli.
– Ikviens uzbrukums ir sauciens pēc palīdzības.
Ļaudis nodara viens otram sāpes, kad viņi vēlas no citiem gūt kaut ko tādu, kas, viņuprāt, viņiem pašiem nav, vai arī ja viņiem ir kas tāds, ko viņi nevēlētos. Viņi atrodas kādā no šīm situācijām, un viņi nezina, ko iesākt. Viņi domā, ka panākt savu, sasniegt savu mērķi, utt, nav iespējams bez citu cilvēku sāpināšanas.
Viņiem to nevajadzētu darīt, bet viņi nezina – ko īsti iesākt. Viņi nevar saprast – kā lai ”dabū, ko vēlas”, vai arī ”nedabū, ko nevēlas” bez citu cilvēku sāpināšanas.
Problēma ir viņu izpratnē, nevis apzinātā nodomā.
Saņemiet katru tādu sāpinājumu līdzcietīgi un ar Mīlestību. Tik ar līdzcietību izturoties pret citu cilvēku izpratnes trūkumu (arī mēs paši kādreiz tādi esam bijuši), mīloši izturoties pret citiem cilvēkiem un viņu centieniem (kaut arī acīmredzami kļūdainiem), ir iespējams šo dilemmu atrisināt, un nokārtot savu dzīvi.
Mēs šeit esam nonākuši pie tapšanas procesa. Pie radīšanas procesa. Pie BŪŠANAS par savas dzīves radītāju. Daži no mums ir prasmīgāki radītāji, citi ne tik prasmīgi. Tā nu tas ir.
Pieņemiet to ar labvēlīgu smaidu. Apņemiet to ar savas Sirds Mīlestību. Saprotiet, ka būtībā jau neviens necenšas tīši jūs sāpināt. Viņi to dara neapzināti, vai varbūt arī apzināti – tādēļ, ka nezina cita ceļa pieredzes gūšanai savu mērķu īstenošanā.
Nākamreiz, kad kāds būs jūs sāpinājis, – noignorējiet šīs sāpes, un pievērsieties vienīgajam svarīgajam jautājumam:
Ko tu vēlies, ko tev vajag tik ĻOTI, ka esi gatavs man nodarīt sāpes, lai to iegūtu?

Jūs varat šo jautājumu uzdot klusiņām, savā Sirdī, vai arī, ja jums ir atvērtas un godīgas attiecības ar šo cilvēku, jūs varat vērsties ar šo jautājumu tieši pie viņa paša.
Izmēģiniet to. Tam ir vienreizējs efekts. Tas ir satriecošs ļaunprātību izbeidzējs.
Ko tu vēlies, ko tev vajag tik ĻOTI, ka esi gatavs man nodarīt sāpes, lai to iegūtu?
Kas ir tas, ko tu gribētu gūt vai izjust tieši TAGAD?
Vai ir šeit kāds veids, kā es varētu tev palīdzēt, nepazaudējot SEVI pašu?
Pat ļoti klusiņām, vien savā Sirdī izteikti, šie jautājumi var izmainīt situāciju tik pārsteidzoši, tik negaidīti, tik spēcīgi, ka jūs pat nepaspēsiet aptvert, – kas noticis … un jūsu ”dejas partnerim” arī būs brīnums par jūsu meistarības jauno līmeni!
Ar Mīlestību –
Nīls



https://www.draugiem.lv/group/16019359/gaismasberni/?f_tid=5898877