piektdiena, 2015. gada 28. augusts

Kā uzlabot saikni ar Dievišķo? Atbildes nāk no prāta vai Dievišķā?

Kā uzlabot saikni ar Dievišķo? Kā zināt, vai saņemtās atbildes nāk no Prāta vai no Dievišķā?
Šrī Kalki Bagavāns:
“Jāsāk ar to, ka jāapdomā un jāuzraksta visi tie notikumi, kuros esat saskatījuši Dievišķā palīdzību. Jāatceras šie notikumi. Un tad par visiem šiem notikumiem, katram pēc kārtas, izsakiet pateicību Dievišķajam. Pateicība ir garīgās izaugsmes noslēpums un atslēga. Veicot šo, jau tad sajutīsiet saikni starp sevi un Dievišķo.
Tad jums jāpiesauc Dievišķais dažādos apstākļos un situācijās. Un, kad esat saņēmuši palīdzību, tad saprotat: jā, manas domas tiek saklausītas, manas lūgšanas tiek atbildētas. Un tad jūsu saikne ar Dievišķo pieaug. Pēc tam jau ir pavisam viegli; tas patiešām ir ļoti, ļoti viegli. Jūs zināt kā kontaktēties un jūs zināt, ka Dievišķais jums atbild.
Lai pārliecinātos, vai tas ir Prāts vai Dievišķais, tad ziniet, ka jums ir dotas kādas labas sajūtas, īpaši sirds apvidū, un tieši tur jūs jutīsieties ļoti, ļoti labi. Tas ir signāls, ka atbild jums Dievišķais, nevis Prāts. Un tad jau jūs zināsiet, ka tas ir Dievišķais. Un jums būs pārliecība.
Pieaugot pārliecībai, mazinās prāta iejaukšanās. Tikai tad, kad nav pārliecības, tad iejaucas prāts. Kad kļūstat pārliecināti, tad prāts pamazām izzūd. Pēc tam viss līdzinās tam, it kā jūs regulāri ar kādu sarunātos; tik tuvi varat kļūt. Es zinu daudzus cilvēkus, kuri kritiskā brīdī pilnīgi neko nedara. Jebkuru problēmu tie izrunā un tā izšķīst.
Jums var šķist, ka tas ir neiespējami, bet tā tas nav. Jebkurš normāls cilvēks to var sasniegt, tas nav grūti. Nesakiet sev, ka nespēsiet vai arī tas ir grūti, viss ko mēs mācām ir sasniedzams un apgūstams pat ļoti īsā laika posmā.”


Vienotības universitātes Atmodas mācība