svētdiena, 2015. gada 30. augusts

Kāpēc man jāpiedod, ja otram nebija taisnība?


Šrī Kalki Bagavāns:
“Ja nespējat piedot, tad postāt sevi. Piedošana jau nenotiek otra labā, bet gan sava labuma dēļ. Lielākā daļa jūsu problēmu ārējā pasaulē sākas tieši no jūsu sāpēm. Iekšēja sāpe var radīt ārēju problēmu. Ja nepiedodat, tad sevī nesat līdzi to otru cilvēku un tas cilvēks kontrolē jūsu dzīvi, kaut arī fiziski atrodas tālu prom. Ja nespējat piedot kādu notikumu vai kādam cilvēkam, tad, lai ko jūs censtos darīt, pagātne nemitīgi jūs medī un rezultātā atkal un atkal zaudējat prāta mieru. Rezultātā nespējat veiksmīgi veikt citus darbus un pienākumus. Te vērojama tā saucamā intelekta mazspēja. Tāpat, kad jums ir kāda smaga iekšēja sāpe (iekšēja nasta), tad sastapsiet tieši tāda tipa cilvēkus, kuri ir dusmīgi un ļoti nosodoši (pavisam vienkārši, jo jums ir nasta). Dzīvē sastapsiet straujas dabas un nosodošus cilvēkus. Kamēr nebūsiet apguvuši mācību, dzīve jūsu ceļā piespēlēs līdzīgas situācijas vai cilvēkus.

Kad esat pieredzējuši sāpes visā pilnībā, tad sāpes izzudīs un notiks pieņemšana. Kā to izdarīt? Ne jau mūkot no sāpēm, attaisnojot sāpes, kļūstot vienaldzīgiem pret ciešanām utt., bet pieredzot un, sevī izdzīvojot, sāpes tādas, kādas tās ir. Lai pieredzētu sāpes, jums jāizturas pret tām visā to pirmatnīgumā un kailumā. Tās ir un viss. Pilnīgi nekādu attaisnojumu vai atrunu par to, ka tādas ir jūsu dzīvē. Tikai tādā gaisotnē varat patiesi pieredzēt sāpes. Šajā procesā, kad pieredzat sāpes visā pilnībā, tad arī notiek pieņemšana.

Piedošana ir iekšējs process. Nejauciet tās ar praktiskām darbībām (kuras vēlat veikt) ārējā pasaulē. Jums ir sevī jāpieredz sāpes un dusmas. Kad to pieredzat, tad nonākat mierā ar sevi, un automātiski atbildēsiet ārējai situācijai bez iekšējas nepatikas, ļauna prāta turēšanas vai nosodījuma. Atcerieties, ka jebkura reakcija, kas nāk no sāpēm vai nosodījuma, var tikai un vienīgi novest pie vēl nožēlojamākas situācijas. Un tā, kaut arī ciešanas izdzīvojat iekšējā pasaulē, tās ļoti ietekmē arī jūsu ārējo pasauli.

Nepietiek, ja saprotat šo lietu intelektuāli. Mācībai ir jātiek ieviestai jūsu ikdienas dzīvē. Sākumā varētu būt mazliet pagrūti, tomēr, jums ar to ir jāaprod, tas arī viss. Un jums uz visiem laikiem iepatiksies to darīt. Tā kā ārējā pasaule ir iekšējās pasaules atspulgs, tad tādas lietas kā sāpes un naids atsaucas uz finansiālām problēmām, veselības problēmām un dzīves neveiksmēm. Kad uzzināt tos zaudējumus, kādi jums tiek nodarīti tāpēc, ka nepiedodat, varētu saprast piedošanas vajadzību un vērtību. Kur ir piedošana, tur dabīgi notiek brīnumi, Svētības un Labvēlības durvis vienmēr ir vaļā.”

Vienotības universitāte