piektdiena, 2015. gada 28. augusts

Kā atbrīvoties no negatīvajām īpašībām?

Šrī Kalki Bagavāns:
“Jums jāizbeidz jebkāda analizēšana savā iekšējā pasaulē, jebkādas pūles to pat darīt. Tam visam nav vietas iekšējā pasaulē. Patiesā problēma, kas mums piemīt, ir ārējā pasaule, kuru analizējam, pieliekam pūles, un tad mēs to visu ienesam sevī. Tur ir tā problēma. Iekšējā pasaulē tas viss ir jānoliek malā. Jums nav jācenšas to saprast, jo jūs to nevarat saprast. Un nevar darīt to ar piespiešanos, jo pati piepūle jau ir tā problēma.

Piemēram, jūs esat greizsirdīgs un gribat no tā atbrīvoties, jūs pūlaties. Un tās pūles pašas ir greizsirdība. Jūs iekļūstat ilūzijā, ka greizsirdība ir kas atdalīts no jums un jums no tā jāatbrīvojas. Un jūs strādājat pie tā, lai atbrīvotos. Bet atbrīvošanās ir atdalīšanās, ieskatoties tuvāk redzēsiet, ka pašas pūles jau ir greizsirdība. Kad pūles atbrīvoties no greizsirdības apstājas, tad vairs nav arī greizsirdības.

Līdzīgi ar jūsu sirdi. Patiesība ir tāda, ka tā nav atplaukusi. Patiesība ir tāda, ka jūs nejūtaties savstarpēji vienoti. Jūs jūtaties atsvešināti. Tāda ir patiesība. Un citas patiesības nav. Tātad, sāciet tieši ar to. Necentieties būt tur, kur neesat. Tas nav iespējams. Tā vispār nekur netiksiet. Sāciet ar to, kur esat. Un pirmais solis ir arī pēdējais solis. Apziniet to, ka jums nav savstarpēja savienojuma, ka jūs nepieredzat beznosacījumu mīlestību. Visa jūsu mīlestība ir ar nosacījumiem, viss prieks ir nosacījumu prieks, visas pieķeršanās arī ir ar nosacījumiem. Tāda ir patiesība. Un neskumstiet par to. Nekaunieties par to. Necentieties no tā izvairīties. Tāda ir patiesība. Palieciet pie tās. Tas arī ir viss, kas jums ir jādara.

Vienīgā papildus palīdzība, ko varētu saņemt, tā ir svētība. Nekas cits jums nav jādara. Gaidiet līdz kaut kas notiks. Un tas notiks ļoti ātri. Tam jānotiek dabīgi, automātiski. Ja centīsieties to ieviest sevī, tad centīsieties to darīt miljons gadu. Un, nekur netiksiet. Vienīgais veids ir- bezpiepūles pūliņi... vienīgā piepūle būtu ielaist sevī kādas mācības, lai saņemtu svētību, tāda varētu būt jūsu pūlēšanās daļa.

Un viss tālākais norit automātiski. Jūs apzināt patiesību par to, ka jums nav mīlestības, ka sirds nav atvērta, ka nejūtaties savienoti. Palieciet tajā. Kaut divas dienas, trīs dienas, četras, cik ilgi varat, vienkārši palieciet šajā apziņā- līdz viss tas notiek. Pat neko īpaši negaidiet, pat neko īpaši nesagaidiet. Vienīgā patiesība ir- mīlestība nav ar jums. Pie tā palieciet.”


Vienotības universitāte