svētdiena, 2015. gada 4. janvāris

Kāds ir kustības “PAR TIKUMĪBU” kodeksa punktu skaidrojums?

 

Rolands jautā: Iepazīstoties ar sabiedrības ,,PAR TIKUMĪBU,, dalībnieku kodeksu un lasot/ izlaižot tās katru punkt caur savu sapratni, man kopumā asociējās ar kristīgās baznīcas baušļiem. Protams, gan baznīcas baušļus, gan šo kodeksu, gan tautu ticējumu/gudrības katrs cilvēks var
saprast, uztvert un tulkot savādāk/ atšķirīgi. Tādēļ izjūtu velmi/vajadzību pēc paskaidrojuma teksta katram kodeksa punktam.(līdzīgi kādi ir pieejami baznīcas baušļiem). Jautājums- Vai ir kaut kur pieejams šīs kustības ,,Par Tikumību,, dalībnieku kodeksa plašāks/detalizētāks  skaidrojums?

Elvita Rudzāte atbild: Plašāks kustības “PAR TIKUMĪBU” kodeksa skaidrojums tiešā veidā pagaidām nav pieejams, bet es lūgšu tādu sagatavot. Tie, kuri lasa “Gudrības vārds” grāmatas, domāju, ka saprot kodeksa punktos ietverto domu, bet iespējams kāds arī pārprot. Mēģināšu sniegt skaidrojumu katram punktam tā kā es to saprotu.
Starptautiskās sabiedriskās kustības “PAR TIKUMĪBU!” dalībnieka kodekss
1. Es pret citiem izturos tā, kā gribu, lai citi izturētos pret mani.
Šajos vārdos ir pateikts, ka mūsu domas, vārdi un rīcība ir enerģija. Ja mēs par citiem slikti domājam, runājam vai pret viņiem rīkojamies (raidām viņu virzienā negatīvo enerģiju), tad Fizikā mācītais Enerģijas nezūdamības likums vai ezotērikā mācītais Karmas likums saka, ka enerģija nekur nepazūd, tā atgriežas atpakaļ pie devēja. Ja mēs raidām labu enerģiju, tad pie mums atgriežas laba enerģija veiksmes vai citādā labā veidā, bet, ja mēs raidām sliktu enerģiju, tad tā pie mums atgriežas neveiksmes, nelaimes gadījuma, slimības, negatīva notikuma vai citā negatīvā veidā. Tāpēc cilvēkiem vēršoties pie citiem ar domām, vārdiem un rīcību, ir jāpadomā: kā es pats justos viņa vietā, ja pie  manis kāds vērstos šādā veidā?
2. Es nedaru ļaunu ne cilvēkam, ne dzīvniekam, ne Dabai.
Šajos vārdos saglabājas doma par enerģijas nezūdamības likumu, kā arī doma, ka viss radītais ir Dievs. Ja tu nodari ļaunu cilvēkam, dzīvniekam vai Dabai, tad tu nodari ļaunu Dievam. Bet tā kā arī tu esi daļa no Dieva, tad faktiski tu nodari ļaunu pats sev. Ja cilvēki darīs ļaunu Dievam, tad civilizācija uz planētas Zemes beigsies, jo to piemeklēs tiks smaga dabas katastrofa vai tehnokatastrofa, ka izdzīvojušiem cilvēkiem būs jāsāk dzīve ļoti grūtos apstākļos, bez tehnoloģiju palīdzības.
3. Es ar mīlestību un saudzīgi izturos pret tuvākajiem un pret dzimtajām mājām – planētu Zeme.
Šajos vārdos tiek papildināta doma, ka planēta Zeme ir mūsu dzimtās mājas, nevis tikai tā teritorijas daļa, kurā dzīvojam. Tāpēc mums visiem ir jārūpējas par planētu Zeme kopumā, bet rūpes sākas ar tuvāko. Ja mēs nemīlam tuvāko, tad mēs nemīlam ne sevi, ne citus. Ja mēs nemīlam savu Dzimteni, tad mēs nevaram iemīlēt planētu Zemi kopumā. Pozitīvas izmaiņas sākas ar indivīdu un nevis ar valsts vadību. No tā kā es izturos pret tuvākajiem un planētu Zeme tagadnē, no tā būs atkarīga mana, cilvēces un planētas Zeme nākotne.
4. Es esmu par darbu Vispārības Labumam.
Šajos vārdos ir pateikts, ka visu ko es daru (darbā, mājās, sabiedrībā), es daru, lai palīdzētu cilvēcei un Dabai jeb citiem vārdiem, es visu daru Dievam un nevis personiskajam labumam. Ja mēs iemācītos kalpot Dievam, tad mums dzīvē nevajadzētu uztraukties, jo Dievs par mums parūpētos. Tieši tāpat kā putni nebaidās par savu nākotni, jo pilnībā savu dzīvi ir atdevuši Dieva rokās.
5. Es izvēlos godīgumu, taisnīgumu un patiesīgumu, tikumisku tīrību, vienkāršību un pieticību sabiedriskajā un personīgajā dzīvē.
Šajos vārdos ir nosauktas cilvēciskās vērtības, kuras mums nepieciešams ievērot ikdienā mājās, darbā un sabiedrībā. Par katru no cilvēciskajām vērtībām būtu jāsagatavo savs skaidrojums, kuru apņemos sagatavot vēlāk.
6. Es tiecos uz savas apziņas paaugstināšanu un pozitīvu domāšanu.
Šajos vārdos ir pateikts, ka mums ir jāizglīto sevi Dievišķajā zinātnē, t.i., Dievišķajos likumos, mācībās un ikdienā praksē tie jāievēro. Jo vairāk mēs izzināsim no Dievišķās zinātnes un ikdienā praksē pielietosim, jo augstāks būs mūsu Apziņas līmenis. Pozitīva domāšana ir nevis sliktā noliegšana, bet spēja sliktajā ieraudzīt tā slēpto labo pusi. Jo ātrāk izpratīsim Dievišķos likumus un mācības, jo ātrāk mēs iemācīsimies sliktajā ieraudzīt tā slēpto labo pusi, jo ātrāk celsies mūsu Apziņas līmenis.
7. Es piekopju veselīgu dzīves veidu.
Šajos vārdos ir pateikts, ka es lietoju veselīgu pārtiku, ikdienā vingrinu savu fizisko ķermeni (to nepārpūlējot), ar savu dzīves veidu nepiesārņoju dabu un esmu pozitīvi noskaņots attiecībā pret dzīvi. Negatīvo atbrīvoju ar neapgūto mācību, Dievišķo likumu izpratni un garīgās prakses palīdzību.
8. Es priecājos par citu sasniegumiem tāpat kā par saviem.
Šajos vārdos ir pateikts, ja mēs priecājamies par citu panākumiem, tad mēs raidām pozitīvo enerģiju cilvēkiem, kura pēc laika atgriežas pie mums atpakaļ. Tieši tāpat ir jāpriecājas arī par saviem panākumiem, jo tā mēs raidām pozitīvo enerģiju paši sev, kuru sauc par sevis mīlēšanu. Jo vairāk pozitīvās enerģijas raidīsim citiem un sev, jo laimīgāki būsim.
9. Es esmu par visu tautu brālību.
Šie vārdi saka, ka visas tautas ir līdzvērtīgas, ka nav labu vai sliktu tautu, tieši tāpat kā nav labu vai sliktu cilvēku. Visi ir tikai cilvēki. Ja mēs nejutīsimies pārāki par citām tautām vai zemāki nekā citas tautas, bet mīlēsim cits citu, tad pasaulē būs miers.
10. Es dzīvoju saskaņā ar Sirdsapziņu.
Šie vārdi saka, ka sirdī mājo Dievs. Ja es dzīvošu (domāšu, runāšu, rīkošos) saskaņā ar savu Sirdsapziņu, tad es dzīvošu saskaņā ar Dievu. Ja es dzīvošu saskaņā ar Dievu, tad es būšu Patiesi Laimīgs.