Klasiski pieņemtā versija skan šādi: izšķir sievietes–zemes un vīrieša–debesu enerģijas. Sieviete var dzīvot, pateicoties materiālām lietām, bet vīrietis var "paēst" tikai no sievietes, kura seksuāla kontakta laikā un arī ar pieskārieniem, glāstiem, flirtu, smaidu sniedz vīrietim jau transformētu un vīrietim derīgu zemes enerģiju. Vīrietis, iegūstot šo zemes enerģiju, spēj pelnīt naudu un sniegt sievietei materiālos labumus, no kuriem, savukārt, "paēd" sieviete.
Tātad – jo vairāk sievietei zemes enerģijas, jo vieglāk tikt pie vīrieša, attiecīgi sieviete izvēlas jaudīgāko vīrieti, kurš varēs transformēt sievietes enerģiju. Tad nu visi mācās šīs enerģijas iegūt un ar tām darboties. Un motīvs visam ir būt veiksmīgam.
Tiešām?? Šī versija ir izdevīga korporācijām, izdevīga cilvēku manipulācijas mehānismiem, reklāmdevējiem, izdevīga patērētāju sabiedrībai, kura liek tiekties pēc materiālajiem labumiem, kas mākslīgi iecelti vērtību kārtā.
Tad kā būt? Sāksim ar pašu pamatu, kas ir šīs enerģijas.
Sieviešu enerģija – zemes enerģija. Radīšanas enerģija. Ieelpa, smarža, skaņa, maigums, pieskāriens, erotiskums, sievietes smiekli, dzīvīgums, māte.
Vīriešu enerģija – debesu enerģija. Izelpa, klusums, struktūra, noteiktība, apziņa, mūžība.
Šādi varētu turpināt meklēt līdzīgus vārdus, lai noraksturotu šīs sajūtas. Bet iesim tālāk.

Tik tiešām, sievietes enerģiju, kā klasiski pieņemts, varētu dēvēt par materiālo enerģiju, bet saistības ar materiālām lietām tur nav gandrīz nekādas. Saistība ir ar materializāciju, citā vārdā sauktu par radīšanu.
Šī enerģija nav "jāvelk" caur Mūlādharas čakru no zemes, kā daudz kur tiek stāstīts. Šī zemes enerģija ir visur, tā ir bezgalīga!
Tad kā pie tās tikt? Kad sievietei uzdāvina jaunu rokassomiņu, viņā tiešām ieplūst zemes enerģija, bet ne jau no somiņas, un ne arī somiņa atver mistisku portālu uz zemes enerģijas rezervēm. Šī somiņa ir materiāla, un tik, cik sieviete izdomā šīs somiņas vērtību, tik arī viņa sevi apzinās kā šo enerģiju, jo somiņa un sieviete saplūst kā vienā veselā.
Citiem vārdiem sakot, apziņa atļauj saplūst ar zemes enerģiju tik daudz, cik tā ir apzinājusies. Tieši tāpēc arī daudzkārt efekts ir vienāds, vai uzdāvini sievietei puķes vai somiņu, vai mašīnu. Šīs lietas atver apziņu un ļauj noticēt ka tev pieder tik daudz zemes enerģijas.
Bet, tici man, šis viss ir viena miljardā daļa no tā, ko tu vari sajust, un ne somiņas, ne mašīnas, ne citas materiālas lietas nav vajadzīgas. Nav arī jātrenējas "pumpēt" šo enerģiju no zemes. Atbilde ir gaužām vienkārša. Un tas pats ir ar vīriešiem. Nevajag sēdēt pirtī ar bariņu astoņpadsmitgadīgu blondīņu, lai noticētu savai enerģijai un lai spētu ienest šajā Visumā šo debesu enerģiju. Atslēga visam slēpjas vienā vārdā. Šis vārds ir "apziņa". Tu esi tas, kas tu esi – visi zina šo teicienu, bet nezina tā nozīmi. Nozīme ir atslēgvārdā "apziņa".
Tu esi tas, ko apzinies, tu esi tas, kas esi tagad, tu esi tas, kur atrodas tava apziņa. Tas nozīmē, ka tu vari būt jebkas! Vari būt kalējs, vari būt maiznieks, pirtnieks, tu vari būt rokas somiņa un vari būt arī zeme, debesis. Un tas viss kā dejā – var mainīties, kad vien izvēlies.
Sieviete! Apzinies, ka tu esi zeme, ka tu esi šī planēta, šī radīšana, šī bezgalīgā meža smarža, un tu kļūsi par to. Tevī šī enerģija būs bezgalīga.
Tāpat vīriešiem, debesīm. Vīrieti, tu esi debesis, un tu vari caur sievietes zemi radīt jebko, ko vien iztēlojies.
Un, esot kopā, šīm divām enerģijām sasniedzot vienai otru, notiek brīnums. Aizveriet abi acis un sajūtiet paši. Līdzīgi kā divas plūsmas, maigi savijoties viena otrai pretim. Kā bezgalīgā dejā, kura uzzied kā pavasaris. Sajūtiet to, jo vārdiem izstāstīt to nevar.
Šis radīšanas process nav naudas vai labklājības, somiņu vai briljanta gredzenu motivēts. Šis radīšanas process ir dzīvības un mīlestības motivēts. Kad paceļas zeme un nolaižas debesis, tad iestājas mirklis kurš nebeidzas. Un tajā mirklī tev vairs nevajag ne par ko kļūt. Tur tu vienkārši esi. Šo sajūtu ienesot pasaulē, šo sajūtu ienesot sevī. Savā ikdienā. Tajā kā upē peldot. Kā pie uguns sildoties. Esot.
Šāda ir sievietes zemes un vīrieša debesu enerģija. Esi. Un tā būs tava otrā dzimšanas diena!
Vairāk informācijas meklē "Balturaksti.com".