otrdiena, 2017. gada 31. janvāris

Izraēlas profesore dalīsies pieredzē par psihoemocionālajiem aspektiem onkoloģijā

aicina interesentus ceturtdien, 2. februārī, plkst. 10.30

http://www.rsu.lv/studentiem/520-sabiedribas-veselibas-un-socialas-labklajibas-fakultate/10865-izraelas-profesore-dalisies-pieredze-par-psihoemocionalajiem-aspektiem-onkologija

Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes Veselības psiholoģijas un pedagoģijas katedra aicina interesentus ceturtdien, 2. februārī, plkst. 10.30 apmeklēt Telavivas Universitātes emeritētās profesores, klīniskās un veselības psiholoģes Šulamītes Kreitleres (Shulamith Kreitler) publisko lekciju Ķermenis un psihe: kopā un dalīti (Body and psyche: together and apart).
Lekcija notiks RSU Medicīnas Izglītības un tehnoloģiju centrā, 235. auditorijā, un tās laikā profesore iepazīstinās klātesošos ar psihoonkoloģijas (onkoloģijas psiholoģisko aspektu pētniecības) sasniegumiem un attīstības iespējām, onkoloģiskas saslimšanas psihoemocionālajiem aspektiem, kā arī pastāstīs par ilggadējā zinātniskā darba rezultātiem, kurā pētīta personas kognitīvās orientācijas saistība ar vēzi dažādās lokācijās. Lekcija notiks angļu valodā.
Profesore RSU viesojas ar Erasmus+ atbalstu. Profesores viesošanās laikā tiks organizēts arī divu dienu seminārs par onkoloģiskas saslimšanas psihoemocionālajiem aspektiem un psihoemocionālā atbalsta sniegšanas pamatprincipiem vēža pacientiem un viņu ģimenēm. Apmācībās piedalīsies RSU studenti un docētāji, kuri interesējas par psihoonkoloģiju, palīdzošo profesiju pārstāvji, kas strādā onkoloģijas jomā, kā arī pacientu organizāciju pārstāvji.
Profesore Kreitlere ir ap 200 zinātnisku rakstu un 10 monogrāfiju autore motivācijas, kognīciju un psihopatoloģijas jomā. Profesore ilgstoši darbojusies psihoonkoloģijā, 20 gadus gados vadot Telavivas Medicīnas centra psihoonkoloģijas nodaļu (Psychooncology Unit, Tel Aviv Medical Center), pašlaik vada Psihoonkoloģijas pētniecisko centru (Psychooncology Research Center, Sheba Medical Center). Viņa ir strādājusi par viesprofesori Hārvarda, Prinstonas un Jeila Universitātē (ASV).
RSU Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes Veselības psiholoģijas un pedagoģijas katedrai ir izveidojusies sekmīga sadarbība ar profesori Kreitleri gan pētniecības, gan lietišķo zināšanu pārneses jomā. Šī ir jau otrā profesores vizīte RSU, iepriekš profesorei uzstājoties 2015. gada rudenī notikušajā konferencē Jaunas perspektīvas veselības psiholoģijā.





Pēdējās izmaiņas: 10:28, 30. Janvāris, 2017