trešdiena, 2017. gada 25. janvāris

2017. gads – rīcības, pārmaiņu un aizsākumu gads

http://www.dveselesspeks.lv/astrologija/astro-aktualitates/125-2017-gads-ricibas-parmainu-un-aizsakumu-gads#.WIXhwv8j3uM.facebook

Dažādas prognozējošās sistēmas un metodikas, viena otru papildinot, apstiprina galveno 2017. gada uzstādījumu – liela dinamika, daudz pārmaiņu un jauni aizsākumi, kuram cauri vīsies drosme, apņēmība un temperaments. Gads, kura nogalē mums būtu jāapjauš – es, mana dzīve, manas attiecības un pašrealizācija – viss ir mainījies. Gads, kura laikā ir pilnībā jāiziet uz jaunu attīstības līmeni, kas likumsakarīgi pavilks līdz arī perifēriju.

Galvenais gada motivātors un dzinulis

2017. gada viena no galvenajām un spriedzi rosinošajām tēmām, kas burtiski no mums gribēs izplēst jaunu dzīves vektoru, primāri prasīs strādāt ar tēmām:
  • “Es – Mēs”, kā savas un partnera vēlmes, griba, redzējums un no tā izrietošie kompromisi;
  • taisnīguma izjūta un cīņa par taisnību – kā iekšējā, tā ārējā;
  • spēja veidot skaistas, piepildītas attiecības un drosme mainīties pašam līdzi;
  • savas ego struktūras mainīšana, lai varētu iet uz plašāku vai  augstāka līmeņa sociālo pašrealizāciju;
  • konflikts starp vīziju, gribu un savām patiesajām spējām;
  • nepieciešamība iekļauties sabiedrībā, tikt pieņemtam un vienlaicīgi arī nepazaudēt sevi.
Šajās tēmās radīto spriedzi izstrādāt palīdzēs – aktīva, dinamiska rīcība, apvienojumā ar reālistisku un praktisku skatījumu uz notiekošo, tai skaitā, arī birokrātiski un juridiski atrunāta lietu kārtība.
Notikumu gaita: februāra beigās/marta sākumā minētajās tēmās samilzīs konflikts, kas marta beigās/aprīļa sākumā liks lauzt vecās shēmas un savu laiku nokalpojušos priekšstatus, tam sekos maijs, kad balstoties uz jauno izpratni tiks veiktas praktiskas darbības, konkrēti soļi, lai sasniegtu iecerēto. Tā kā visas nianses uzreiz nav iespējams ņemt vērā, tad augusta sākumā sāksies atkārtota visa uzsāktā un neuzsāktā pārskatīšana, caur spriedzi būs iespēja veikt vēl kādas izmaiņas, labojumus. Tādēļ arī visa septembra otrā puse un oktobra sākums ļoti spēcīgi aktivizēs iekšējās šūpoles, konfliktu augstāk uzskaitītajās jomās. Savā būtībā šīs šūpoles ir tests, lai saprastu - vai visu esat izdarījuši, vai nekas nav palaists garām, vai tiešām esat mainījušies. Ja atbilde ir: "Jā!" - tad šī perioda ietekme nebūs tik satraukumiem bagāta, vienkārši par sevi atgādinās pagātnes ēnas. Šīs tēmas noslēgsies novembrī – ar noslēdzošo impulsu, kas ļaus visu ievirzīt stabilā un darboties spējīgā gultnē. 

Transformatīvie cikli

2017. gadā noslēgsies iekšējās pasaules transformācijas cikls, kas pēdējos 2 gadus mūs mudināja strādāt ar sekojošām tēmām:
  • konflikts starp prātu un ticību; 
  • slepena vai atklāta rīcība;
  • aprēķins - altruisms;
  • sabiedrību atbalstošs vai parazitējoši saindējoša dzīves pozīcija;
  • vēl plašāk skatoties – konflikts, kas ir saistīts ar to, kā mēs mijiedarbojamies ar pasauli, ko mēs tai varam sniegt, cik vērtīgi un vajadzīgi mēs esam sabiedrībai.
Ja šajos jautājumos kaut kas palicis neizstrādāts, tad noslēdzošais Jaunavas - Zivs zīmes aptumsums, 26. februārī, būs īpaši intensīvs, vairāk par aptumsumu ietekmi lasīt šeit.
Šajā gadā aptumsumu laikā aizsāksies jaunu dzīves tēmu transformācija – skarot mūsu radošo potenciālu, iekšējo dzirksti, radošo impulsu, kurš tā vien kūsā, lai varētu iedegties pilnās liesmās – iedvesmojoši, aizraujoši, rotaļīgi. Tādēļ tie, kuriem ir neizpausts radošums, sirds sajūtas un prieks, gatavojamies, turpmākie pāris gadi (līdz 2019 gada janvāra sākumam) spēcīgi vedinās to ieraudzīt, apzināt un izpaust. 

Gaidāmie aptumsumi 2017. gadā:

  • 11.02.2017 – pusēnas Mēness aptumsums – Lauva 23˚, Saule Ūdensvīrā -  sākums Lauvas - Ūdensvīra ass transformāciju ciklam
  • 26.02.2017 – gredzenveida Saules aptumsums – Zivis 9˚ (savienojums ar Merkurs, Neptūns) – noslēdzošais Zivs – Jaunavas ass transformāciju aptumsums
  • 07.08.2017 – daļējs Mēness aptumsums – Ūdensvīrs 16˚, Saule Lauvā ar Marsu
  • 21.08.2017 – pilns Saules aptumsums – Lauva 29˚ (savienojums ar Marss, Merkurs)

Paaugstinātas bīstamības laiks

Laiks ap 1. martu (20.02.-10.03.2017) ir ar paaugstinātu bīstamību, sevišķi vīriešiem, kā arī saistībā ar metālu, ierīcēm, tehniku – tādēļ esiet uzmanīgi ar visa veida transportu, pārvietošanās līdzekļiem, ieročiem, uguni un elektrību. Šajā laikā var būt spontāni, negaidīti satricinājumi, gan globālā mērogā, gan arī iekšējā pasaulē. Šis ir paaugstinātas bīstamības laiks - tādēļ braukt lēnāk nekā parasti, lieki neriskēt, apvaldīt savus spontānos impulsus, kaut kur traukties vai kaut ko sadarīt, mācīties būt iecietīgiem un pacietīgiem.

Periodi, kad lietas var kavēties vai kad ieplānot atvaļinājumu

Retrogradīgs Merkūrs

Laiks, kurā var gaidīt ķibeles ar tehniku, datoru, telefoniem, pārpratumi komunikācijā, kā arī nebūtu ieteicams uzsākt jaunus projektus, parakstīt svarīgus dokumentus un sākt lielākas lietas savā dzīvē:
  • no 10. aprīļa līdz 3. maijam – vairāk skars stabilitāti un drošības sajūtu, no kuras būtu drosmīgi jāizlaužas kam jaunam;
  • no 13. augusta līdz 5. septembrim – vairāk skars vēlmi palīdzēt un visu sakārtot tā, lai rezultāts iedvesmotu un sagādātu prieku sev un citiem;
  • No 3. līdz 23. decembrim – vairāk skars jautājumus saistībā ar nepieciešamību attīstīties, mācīties, iziet uz paplašināšanos savās darbībās un pašrealizācijā.

Retrogradīga Venēra no 4.marta līdz 15. aprīlim

Laiks, kurā nebūtu ieteicams veikt lielus pirkumus, uzsākt romantiskās attiecības. Vīriešiem - dzīvē var atgriesties kāda bijusī mīļotā.

Retrogradīgs Jupiters no 6. februāra līdz 9. jūnijam

Laiks, kurā uzsāktās stratēģiskās lietas, attīstības plāni, būs pakļauti pārskatīšanai. Likumsakarīgi, ieteicams biznesu un lielas ieceres šajā laikā neuzsākt vai arī rēķināties, ka tās būs jāpārskata.

Retrogradīgs Saturns no 6. aprīļa līdz 25. augustam

Laiks, kurā nebūtu ieteicams ielikt pamatus jaunai būvei, rīcības plāns ir nepārtraukti jāpārskata, autoritātes kļūdās vai ir nenoteiktas, nogaidošas.

Kopsavilkums

2017. gads prasa ļoti strauju rīcību un vienlaicīgi spēju būt praktiskiem, tajā pašā laikā liels prieka un iedvesmas avots būs tieši partnerattiecības.
Skatoties gadu kopumā, ir izdalāmas atsevišķas tēmas un dinamika līdz oktobrim. Šajā laikā būtu jāpaspēj veikt lielākos izaicinājumus, transformācijas, nozīmīgākos soļus gada griezumā. Savukārt gada noslēgumam vairāk ir pieslīpējoša, koriģējoša ietekme, kad pamazām tiek iešūpotas jaunas mūsu dzīves tēmas. Viena no tām – Jupiters Skorpionā no 10. oktobra – liks mums lielāku akcentu, prieku un attīstību saistīt ar biznesu, ezotēriku, enerģētisko attīrīšanos, kļūsim savos attīstības plānos noslēpumaināki, riskējošāki, koncentrētāki un intensīvāki.
Tāpat arī pašā gada nogalē sāksies ļoti nopietns periods – jauna veida kārtība, disciplīna, darbs, autoritātes, kas dominēs mūsu dzīvēs sekojošajos pāris gados. Tas sniegs lielāku praktiskumu un stabilitāti. Galu galā – idejas ir lidojušas, vīzijas ir izvirzītas un noslīpētas, uzlabotas un koriģētas – laiks to visu tagad nopietni ievirzīt darboties spējīgā un stabilā gultnē.
Galvenais ieteikums gadam - neko neatliec, kusties, virzies un darbojies - ja kas nesanāks kā iecerēts, tu gūsi vērtīgu pieredzi, ja sanāks - iespējas.
Lai panākumiem un jaunām virsotnēm bagāts 2017. gads!
© Jana Reķe, astropsihologs, speciāli www.dveselesspeks.lv, 2017