sestdiena, 2017. gada 21. janvāris

10 “caurumi”, pa kuriem aizplūst enerģija

https://dieviete.lv/10-caurumi-pa-kuriem-aizplust-energija/

Austrumu medicīnā liela uzmanība tiek pievērsta ne tikai fiziskajai, bet arī garīgajai veselībai. Tieši tā nosaka vispārējo veselības stāvokli un ir cēlonis daudzām slimībām, kuras izārstēt ir praktiski neiespējami. Tās tevi moka gan fiziski, gan morāli līdz pat tam brīdim, kamēr tu pats neizlem no tām atbrīvoties.
Lūk, 10 dzīves jomas, kas “izsūc” visvairāk tavas enerģijas:

1. Nepabeigtas lietas

Ikreiz, kad tu ķeries pie kādas lietas, iesāc kaut ko, bet nepabeidz līdz galam, veltīgi tiek iztērēti ne tikai materiālie resursi. Psihē, tāpat kā datorā, paliek “karājoties” nepabeigts process, kas nav apzināts, taču visu laiku “noēd” uzmanību un spēku. Te var iekļaut arī neizpildītus solījumus, neatdotus parādus, nepabeigtus darbus vai tādu darbu uzņemšanos, kas ir pāri taviem spēkiem.

2. Meli sev un citiem

Kad cilvēks melo, viņš tērē daudz enerģijas, lai uzturētu izdomātos tēlus. Turklāt kropļojas plūsma starp sirds un kakla čakrām – tādēļ ir radies teiciens “kropļot dvēseli”. No meliem dvēsele patiešām kropļojas. Ko ir nepieciešams izskaust: liekulību, pašapmānu un mēģinājumus izlikties par to, kas tu neesi.

3. Aizvainojums, noslēgtība u.c. pašizolācijas formas

Cilvēks – tā ir atvērta enerģētiskā sistēma. Ja viņu izolē, viņš kļūst vājāks – līdzīgi tas notiek pilsētas, ostas vai valsts blokādes laikā. Ja kādu objektu izolē fiziski, ekonomiski vai pat informatīvi, tas sāk nīkuļot.

4. Zaudēta saikne ar savu ģimeni

Tas notiek tad, ja atsakies no radniecīgām saitēm, aizmirsti priekštečus, necieni dzimto zemi, jūti aizvainojumu pret cilvēkiem, dzīvi vai vēl kaut ko. Ja cilvēks nav kādas kopienas vai ļaužu grupas dalībnieks, tas novājina. Arī zaudējot saikni ar savu kultūras egregoru, tiek zaudēta enerģija.


5. Bailes, neuzticība, nevajadzīgs naidīgums

Bailes un neuzticība rada to pašu, ko aizvainojums. Turklāt velti tiek tērēti enerģētiskie resursi, jo organisms atrodas nemitīgā kara stāvoklī un ir gatavs cīnīties vai bēgt. Tas nogurdina.

6. Liekas sarunas, iekšējais dialogs

Tev tas var šķist nebūtiski, taču patiesībā runāšanai tiek patērēts milzīgs enerģijas daudzums un bieži vien – bezjēdzīgi. To vieglāk sajust, kad tiek piekopta klusēšanas prakse.

7. Fiziska, emocionāla vai informatīva pārslodze vai nepietiekamas fiziskās nodarbes un saikne ar dabu

Kad cilvēks sevi pārmērīgi noslogo ar darbiem vai pārdzīvojumiem, arī tas ātri paņem daudz spēka. Smadzenēm informācijas apstrādei nepieciešams daudz enerģijas. Tukšiem pārdzīvojumiem veltīgi tērējas virsnieru dziedzera hormoni, kas noved pie aknu disfunkcijas.
Pārēšanās, alkohola, nikotīna vai narkotiku intoksikācija liek organismam tērēt spēkus toksīnu neitralizēšanai un izvadīšanai. Tas pārslogo nervu sistēmu, nieres un zarnu traktu.

8. Nepareizs vai nepietiekams miegs

Guļot nepiemērotā laikā vai nepietiekami ilgi, organisms miegā nespēj pienācīgi atgūt spēkus. Uzkrājas toksīni, tiek izjaukti bioritmi, smadzenes tiek pārslogotas ar neapgūtu informāciju.

9. Slimības, neizārstētas traumas, kaitīgi ārējie apstākļi, parazīti un enerģētiskie vampīri

Pie šiem faktoriem pieskaitāmi negatīvi noskaņoti cilvēki un vide, ģeopatogēnās zonas, rūpnieciskais piesārņojums, traumas un citi bojājumi.

10. Visspēcīgākais enerģijas tērēšanas kanāls – seksuālas pārmērības

Zema seksa kultūra un notiekošo procesu neizprašana (nekārtīgi seksuālie sakari un tml.) noved pie tā, ka cilvēks pārmēru izšķiež savas visspēcīgākās – seksuālās rezerves. To atjaunošana prasa ārkārtīgi daudz enerģijas, bet šīs enerģijas izšķiešana ir vislielākais ļaunums. Tērē šo vērtīgo resursu ekonomiski un ar jēgu!